Quantcast
Channel: Cazare in Romania la hoteluri si pensiuni
Viewing all 290 articles
Browse latest View live

Cele mai frumoase 5 plaje din Croatia

$
0
0

Littleaom/Shutterstock.com

Nimeni nu poate pune la indoiala frumusetea iesita din comun a peisajelor din Croatia. Cu un tarm extrem de fragmentat si peste 1000 de insule mici, Croatia reprezinta raiul turistilor aflati in cautare de soare si relaxare la plaja. Nisipul care se intinde de-a lungul coastei Adriatice, apa curata si temperaturile placute te vor ajuta sa iti reincarci bateriile pana la urmatoarea vacanta. Daca nu poti alege pe care plaja ti-ai dori cel mai tare sa ajungi si pe care s-o vizitezi prima, echipa HotelGuru.ro iti prezinta 5 dintre cele mai frumoase plaje din Croatia:

  1. Plaja Zlatni Rat

Simone Simone/Shutterstock.com

Insula Brac, locul unde se gaseste plaja Zlatni Rat, este o destinatie populara de vacanta printre turistii europeni. Cunoscuta si sub numele de “Cornul de Aur”, plaja Zlatni Rat este cu siguranta cea mai spectaculoasa dintre toate cele care se afla in zona. Plaja are o forma neregulata care se schimba datorita vantului si a valurilor. Inconjurata de ape limpezi, turcoaz, plaja Zlatni Rat este o minune a Europei.

Prea frumoasa ca sa fie ocolita anul acesta? Rezerva-ti din timp o camera intr-unul din hotelurile listate pe HotelGuru.ro. 

  1. Plaja Punta Rata

Petr Kopka/Shutterstock.com

Plaja Punta Rata este ideala pentru o vacanta cu familia in care vrei sa ii aduci si pe cei mici. Datorita conditiilor excelente, plaja Punta Rata a primit calificativul “steagul albastru” pentru calitatea apei, a serviciilor de curatenie ireprosabile si a managementului local. Plaja este inconjurata de stanci si vegetatie bogata care contribuie la crearea unui ambient cat mai intim.

  1. Plaja Paradisului

adel.look/Shutterstock.com

Cum ii spune si numele, plaja Paradisului, este fara indoiala o bucata desprinsa din rai. Privelistile splendide care ti se arata in fata ochilor imediat cum ajungi in zona plajei te vor cuceri pe loc. Nisipul alb, fin si imbinat armonios cu valurile marii sunt punctele forte ale acestei plaje. Iti recomandam sa vizitezi plaja la inceputul verii sau in luna septembrie, deoarece in toiul sezonului locatia este foarte aglomerata, fiind una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta din Croatia.

  1. Plaja Telascica

paul prescott/Shutterstock.com

Telascica poate fi gasita pe cea mai mare insula din arhipelagul Zadar, Dugi Otok. Turistii care aleg sa isi petreaca vara pe Dugi Otok nu vor pleca acasa dezamagiti. Pe langa plajele spectaculoase, Dugi Otok adaposteste un parc natural si un lac cu proprietati curative care este unul dintre punctele principale de atractie turistica. Daca iti doresti o vacanta relaxanta, in care sa imbini plimbarile de amiaza prin natura cu orele petrecute pe plaja la bronzat, Telescica este o optiune excelenta pe care nu trebuie sa o neglijezi.

  1. Plaja Banje

Simun Ascic/Shutterstock.com

Plaja Banje din Dubrovnik este un loc in care cuvintele cheie sunt distractie si opulenta. Pe langa panorama pe care o ofera acest loc, plaja Banje este frecventata mai ales de turistii care practica sporturi nautice. Daca o zi de stat la soare ti se pare prea plictisitoare, aici poti sa te plimbi cu jet ski-ul sau sa dai o tura cu una dintre barcile de viteza ancorate in apropiere. Posibilitatile sunt nenumarate, iar locuri sunt pentru toata lumea. In functie de preferintele tale, in apropiere de plaja iti stau la dispozitie o gama larga de cafenele, restaurante, pub-uri si cluburi.

The post Cele mai frumoase 5 plaje din Croatia appeared first on Blogul HotelGuru.ro.


Romania in 100 de poze – partea a II-a

$
0
0

Alexandru Dragan/Shutterstock.com

Din dragoste pentru Romania si pentru tot ce are ea mai frumos, saptamana trecuta am dat startul unei serii care cuprinde cele mai spectaculoase, inedite si surprinzatoare fotografii facute pe teritoriul romanesc. Daca nu ai vazut prima parte, o poti admira aici. Pentru aceasta saptamana, continuam seria celor mai frumoase poze de la noi din tara cu urmatoarele cadre:

21. Rapa Rosie, judetul Alba

Oancia Iulian/ Shutterstock.com

Cine credea ca doar in America poti gasi un canion spectaculos, sigur nu l-a vazut pe cel de langa Sebes. Cel mai bun moment pentru a vizita Rezervatia Naturala “Rapa Rosie” care se afla la doar 4 kilometri de orasul Sebes este sfarsitul de primavara.

22. Peisaj surprins in Parcul National “Piatra Craiului”

Emi Cristea/Shutterstock.com

Ne este tare greu sa ne decidem care e cel mai prielnic moment pentru o vizita printre satele din Transilvania. Pe de-o parte, primavara toti pomii infloresc si animalele misuna pe pasiunile care despart localitatile, pe de alta parte, toamna toti copacii imbraca straie de sarbatoare si “picteaza” un tablou sublim ca in poza de mai sus. Tu ce crezi? Cand ar fi cel mai bine sa o luam la pas printre asezarile din Ardeal?

23. Transfagarasan

mandritoiu/Shutterstock.com

Cel mai celebru drum din Romania, Transfagarasanul, este cu siguranta unul dintre locurile pe care trebuie sa le vezi macar o data in viata. Nu ezita sa te opresti din cand in cand pe drumul ce duce la Balea sa admiri frumusetea naturii si iti exprimi recunostinta pentru tara frumoasa in care te-ai nascut.

24. Podul Anghel Saligny

mandritoiu/Shutterstock.com

Vara, toate drumurile duc la mare si inevitabil catre podul Anghel Saligny. O capodopera arhitecturala, podul de la Cernavoda este una dintre cele mai frumoase structuri de acest tip de la noi din tara.

25. Cadru surprins pe o strada din Timisoara

Dziewul/Shutterstock.com

Cu siguranta arhitectura Timisoarei este una deosebita ce merita admirata in orice moment al zilei. Cadrul de mai sus a fost suprins inainte de apusul soarelui, iar lumina difuza face Timisoara sa para un taram de poveste.

26. Moment de tandrete suprins in muntii Bucegi

un.bolovan/Shutterstock.com

Exemplarele de ursi bruni pot fi zarite aproape la orice pas in muntii Bucegi, insa desi puii de ursi sunt adorabili si par inofensivi, nu uitati ca de cele mai multe ori mama lor se afla prin preajma si nu va fi deloc bucuroasa daca va apropiati prea mult de puiul ei.

27. Manastirea Stavropoleos din Bucuresti

Victor Lauer/Shutterstock.com

Printre zecile de cafenele si cluburi din Centrul Vechi din Bucuresti se afla o manastire micuta, plina de istorie. Manastirea Stavropoleos se afla la doi pasi de cladirea Palatului Parlamentului si merita vazuta in urmatoarea vizita la Bucuresti.

28. Vatra Dornei

Oancia Iulian/Shutterstock.com

Un loc de poveste – Vatra Dornei – este adesea prezent in topurile cu locuri din Romania pe care trebuie neaparat sa le vezi. Descopera linistea si armonia Bucovinei, intr-un loc in care timpul pare ca sta in loc.

29. Cerb surprins pe meleagurile romanesti

Danny Iacob/Shutterstock.com

Daca esti suficient de norocos, in drumul catre munte poti sa zaresti o caprioara ce alearga speriata pe langa drumul asfaltat sau un cerb care te priveste mandru din varful muntelui.

30. Manastirea Sucevita

Dziewul/Shutterstock.com

Arta a prins diverse forme in mainile talentate ale pictorilor romani. Unul dintre cele mai bune exemple care atesta valoarea incontestabila a operelor de arta romanesti o reprezinta picturile realizate pe peretii manastirii Sucevita din judetul Suceava.

31. Cazanele Mari

Cu o lungime de aproximativ 4 kilometri, Cazanele Mari sunt situate intre masivul Ciucarul Mare si Veliki Strbac de pe teritoriul Serbiei. Atractia principala din zona este statuia impunatoare a regelui dac Decebal.

32. Nuferii din Delta Dunarii

LeventeGyori/Shutterstock.com

Frumoasele flori pot fi admirate in voie pe apele Dunarii in timpul unei plimbari linistite cu barca. Daca vrei sa te asiguri ca nu ratezi niciun coltisor din Delta, consulta recomandarile echipei HotelGuru.ro pentru excursii pe care trebuie sa le faci in Delta.

33. Lacul si barajul Vidraru

Emi Cristea/Shutterstock.com

O infinitate de ape care se imbina perfect cu cerul albastru – asa poate fi descrisa imaginea pe care o vei descoperi de pe barajul Vidraru. Lacul omonim reprezinta una dintre atractiile principale de la noi din tara si este vizitat anual de mii de turisti.

34. Camp cu maci din Transilvania

Gaspar Janos/Shutterstock.com

Adesea, in goana catre o destinatie de vacanta, uitam sa admiram si peisajele pe care le intalnim in drum. In poza de mai sus este suprins un camp superb cu maci  fotografiat de pe marginea drumului.

35. Rasarit in muntii Rarau

Alexandru Dragan/Shutterstock.com

Pentru a te bucura de o astfel de priveliste trebuie sa te trezesti cu noaptea in cap si sa urci la o altitudine rezonabila. Totusi, spectacolul naturii care se desfasoara in fata ochilor tai merita toata osteneala.

36. Lacul Oasa

Catalin Petolea/Shutterstock.com

Lacul Oasa este cel mai mare dintre lacurile de acumulare formate pe raul Sebes. Avand potential energetic, in apropierea lacului s-a construit o hidrocentrala subterana.

37. Salina Turda

Fotokon/Shutterstock.com

Cea mai cunoscuta salina de la noi din tara, Salina Turda atrage din ce in ce mai multi turisti straini. Curiosi sa afla cum arata constructia subterana din Turda, turistii din toate colturile Europei strabat mii de kilometri sa o vada.

38. Camera din Hotelul de Gheata de la Balea

Cristian Puscasu/Shutterstock.com

Daca vrei sa ai parte de cea mai tare experienta in materie de unitati de cazare, trebuie neaparat sa incerci camerele din Hotelul de Gheata de la Balea. In fiecare iarna, in apropierea lacului Balea se construieste cel mai inedit hotel de la noi din tara.

39. Tunelul iubirii

Cosmin Placinta/Shutterstock.com

Tunelul iubirii este cu siguranta cea mai romantica destinatie din Romania. Atractia turistica nu este ratata de niciun indragostit ajuns in partea de sud-vest a tarii.

40. Lacul Dragan

Andreea Acapraritei/Shutterstock.com

Intre Transilvania si Moldova se dau batalii aprige pentru titlul de “Cea mai frumoasa regiune a Romaniei”, insa pana vom descoperi care dintre cele doua merita mult doritul trofeu, ne putem bucura de tot ce au mai frumos aceste doua regiuni. Unul dintre obiectivele turistice importante de langa Cluj este lacul Dragan care, in poza de mai sus, este surprins intr-o zi linistita de toamna.

 

The post Romania in 100 de poze – partea a II-a appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

5 locuri de vazut in Tara Hategului

$
0
0

Ammit Jack/Shutterstock.com

Tara Hategului este asezata la poalele muntilor Retezat, in depresiunea cu acelasi nume. Desi regiunea adaposteste numeroase obiective turistice, Tara Hategului nu este o destinatie foarte populara in randul turistilor romani. Depresiunea Hategului este una dintre cele mai bogate regiuni din Romania din punct de vedere istoric.

In zona se gasesc cateva dintre cele mai importante monumente istorice, religioase si arheologice. Pentru a fi sigur ca nu ratezi nimic important in urmatoarea vacanta, echipa HotelGuru.ro iti recomanda 5 locuri pe care trebuie neaparat sa le vizitezi cand te afli in Tara Hategului.

  1. Castelul Kendeffy

Castelul Kendeffy se afla in judetul Hunedoara – localitatea Santamaria Orlea. Construit de catre familia Kendeffy in 1782, edificiul este unul dintre locurile pe care trebuie cu siguranta sa le vizitezi. Cladirea a fost ridicata pe locul unui fost conac, in stil baroc de catre contele Elek Kendeffy. Ulterior, in secolul al XIX-lea, castelul a fost reconstruit in stil neo-gotic de catre contele Arpad Kendeffy.

Florian Augustin/Shutterstock.com

 

In vremea comunistilor castelul a fost nationalizat, iar majoritatea obiectelor de valoare aflate in interiorul cladirii au disparut fara urma. Aflat in visteria statului, castelul Kendeffy a fost transformat in hotel si a functionat in acest regim timp de cateva decenii. Dupa caderea regimului comunist, castelul a fost returnat mostenitorilor de drept care au incercat sa mentina castelul deschis pentru public insa, din lipsa de fonduri, acesta a fost inchis. In prezent, castelul poate fi admirat numai din exterior, dar arhitectura exceptionala a constructiei merita tot efortul.

  1. Rezervatia de zimbri

Rezervatia de zimbri din Hateg este printre putinele locuri din Europa unde mai poti admira exemplare de zimbri. Din pacate, aceasta specie care domina padurile de foioase ale Europei in Evul Mediu este pe cale de disparitie, cu doar 3600 de exemplare ramase la nivel mondial. Dintre cei 3600 de zimbri existenti la ora actuala, 8 se afla in rezervatia din Hateg.

ELEPHOTOS/Shutterstock.com

Cu un areal de 40 de hectare, padurea Silvut a fost alegerea ideala pentru plasarea exemplarelor de zimbri in anul 1958 cand au fost aduse in tara. Podadec si Polonka, primii zimbri adusi din Polonia in Romania s-au inmultit in perimetrul protejat de la Hateg si au dat nastere exemplarelor care astazi sunt impartite intre rezervatiile importante din tara. Din cei aproximativ 50 de pui nascuti in rezervatie, numai 8 au ramas in padurea Silvut, restul fiind transferati catre rezervatia naturala din Neamt sau gradina zoologica din Bucuresti.

Rezervatia de zimbri din Hateg poate fi vizitata in fiecare zi intre orele 8:00 si 20:00, iar taxa de intrare este de 6 lei pentru adulti si 4 lei pentru copii.

  1. Biserica “Sfantul Nicolae” din  Densus

Biserica din Densus este una dintre cele mai vechi lacasuri de cult de rit bizantin, fiind construita in secolul al XIII-lea. Constructia din piatra a fost ridicata cu materie prima din ruinele cetatii Ulpia Traiana Sarmizegetusa si reprezinta un obiectiv turistic important din zona Hategului.

Balate Dorin/Shutterstock.com

Atat pictura interioara cat si aspectul exterior al bisericii sunt unice in Romania si plaseaza biserica din Densus printre primele locuri in lista destinatiilor de pelerinaj de la noi din tara.

  1. Castelul Corvinilor

Mai putin cunoscut peste hotare decat cel din statiunea Bran, castelul Corvinilor se bucura totusi de notorietate in randul turistilor romani. Constructia realizata in secolul al XV-lea impresioneaza prin arhitectura, podul de piatra aflat in fata si modul in care castelul s-a pastrat de-a lungul anilor.

Balate Dorin/Shutterstock.com

Castelul poate fi vizitat in fiecare zi a saptamanii de la 09:00 pana la 17:00, cu exceptia zilei de luni cand programul incepe la ora 12:00 si se termina la 17:00. Taxele de intrare pentru adulti variaza de la 20 la 30 de lei in functie de sezon, iar pentru studenti si elevi taxa de intrare este de 5 lei/persoana.

  1. Cascada Lolaia

Cascada Lolaia se afla in partea nordica a muntilor Retezat, la altitudinea de 1050 de metri. Formata in valea Nucsoara din apele raurilor Pietrele, Valea Rea, Stanisoara si Galesu, cascada Lolaia este accesibila pe traseul Ohaba-Pietrele. Accesul la cascada se face usor pe o scara cu balustrada de lemn.

The post 5 locuri de vazut in Tara Hategului appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

5 statiuni cu bai termale din Ungaria unde poti sa te relaxezi anul acesta

$
0
0

Vacclav/Shutterstock.com

Ungaria este una dintre cele mai bogate tari din lume in resurse cu apa termala, avand peste o suta de surse de apa cu proprietati curative. Apele termale se gasesc pe toata suprafata tarii, indeosebi in Campia Maghiara unde se afla mai mult de jumatate din izvoarele termale.

Dintre cele peste 100 de spa-uri din Ungaria, 36 au proprietati curative deosebite fiind imbogatite cu acid sulfuric, brom si sare iodata. Printre centrele recunoscute la nivel mondial se afla cele din apropierea lacului Balaton, lacul Heviz  care are cea mai fierbinte apa (33 de grade Celsius)  cu proprietati medicinale din Europa si, desigur, Budapesta care este cunoscuta de secole ca fiind “capitala spa-urilor”.

 

Cele mai cunoscute complexe termale din Ungaria

  1. Zalakaros

O asezare veche de peste 800 de ani a devenit faimoasa in urma cu doar 35 de ani cand in zona au inceput exploatari ale resurselor de apa termala. Situata la mica distanta de lacul Balaton, Zalakaros reprezinta cel mai important centru de relaxare din sud-vestul tarii. Dupa descoperirea sursei extrem de pretioase, autoritatile au speculat potentialul turistic pe care localitatea l-ar putea obtine si au inceput promovarea intensa a zonei si dezvoltarea unui intreg circuit de relaxare pentru turisti.

Apa termala de la Zalakaros este cunoscuta in intreaga lume pentru tratarea afectiunilor ginecologice si articulare. Centrul dezvoltat aici cuprinde piscina interioara si exterioara, aquapark si zona de relaxare. Fiecare segment care face parte din centrul spa are orar diferit, care poate fi modificat in functie de starea vremii si anotimp. Pentru mai multe detalii legate de orar, va recomandam sa vizitati pagina oficiala a complexului.

Preturile pentru biletele de baza ce includ doar accesul la piscina interioara si la plaja pentru o zi intreaga incep de la 2100 Ft (aprox. 31 RON) pentru un adult, 1600 Ft (aprox. 24 RON) pentru elevi/studenti si 600 Ft (aprox. 9 RON) pentru copiii cu varsta de cel mult 6 ani. In functie de ora la care se face intrarea in complex acestea pot sa creasca cu pana la 800 Ft pentru adulti si 400 Ft pentru elevi/studenti. Pentru lista completa de preturi pentru taxele de intrare si alte tratamente, va recomandam sa consultati pagina oficiala a complexului.

  1. Heviz

Lacul Heviz este unul dintre cele mai cunoscute centre de wellness si spa din Europa. Cu o suprafata de aproximativ 47 500 de metri, lacul este alimentat de la un izvor cu apa termala. Temperatura apei din lac este in medie de 34 de grade Celsius in timpul verii si nu scade sub 26 de grade Celsius in perioada anotimpului rece.

Printre proprietatile curative ale apei termale si namolului de la Heviz, cei mai multi turisti au apreciat efectele benefice asupra afectiunilor articulare si a celor hepatice. Complexul termal este deschis publicului in fiecare zi de la 9:00 la 17:00, iar pentru un bilet valabil intreaga zi, un adult trebuie sa plateasca 4500 Ft (aprox. 66 RON). Pentru lista completa de preturi, va recomandam sa vizitati pagina oficiala a complexului.

  1. Budapesta

Capitala Ungariei se bucura de un statut privilegiat in ceea ce priveste numarul complexelor termale care se gasesc in zona. Aici se gasesc 7 centre de relaxare si spa numai bune pentru un weekend pe care vrei sa il petreci in afara tarii. Cel mai cunoscut loc din Budapesta, unde se inghesuie zilnic sute de oameni, sunt baile Szechenyi.

Afectiunile care pot fi tratate la Baile Szechenyi sunt cele ale sistemului locomotor si de reproducere. De asemenea, s-a constatat ca apa termala are efecte pozitive pentru pacientii care sufera probleme cu circulatia sangelui.

Accesul in centrul termal este permis intre orele 6:00 si 22:00, iar biletul pentru un adult este de aproximativ 5000 Ft (aprox. 73 RON).

  1. Turkeve

Turkeve este o statiune balneara situata la mica distanta de granita Ungariei cu Romania, la care se poate ajunge foarte usor cu masina personala. Printre afectiunile care pot fi vindecate cu apele termale de la Turkeve se numara cele reumatice, ginecologice si dermatologice.

Preturile pentru o zi de relaxare in complexul de la Turkeve incep de la 1550 Ft (aprox. 23 RON) pentru un adult si 1350 Ft (aprox. 20 RON) pentru un copil.

  1. Debrecen

Debrecen, unul dintre cele mai importante orase din Ungaria, gazduieste un complex spa cu apa termala, in care vizitatorii pot beneficia de peste 40 de tratamente diferite pentru tratarea afectiunilor. Dotat cu piscine interioare si exterioare, complexul de la Debrecen este foarte cunoscut in Europa de Est datorita rezultatelor exceptionale pe care turistii le-au avut in urma tratementelor facute aici.

Pentru a avea parte de tratamentele oferite la spa-ul din Debrecen un adult trebuie sa plateasca 2050 Ft (aprox. 30 RON), iar un elev 1650 Ft (aprox. 24 RON).

 

The post 5 statiuni cu bai termale din Ungaria unde poti sa te relaxezi anul acesta appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Informatii utile pentru drumul catre Croatia

$
0
0

paul prescott/Shutterstock.com

Este extraordinar de simplu sa calatoresti in ziua de azi – te urci in avion si in cateva ore ai ajuns unde ti-ai dorit. Totusi, daca esti in cautarea unei experiente autentice, masina personala este exact tipul de transport de care ai nevoie. Beneficiezi de tot confortul, poti decide unde si cand sa te opresti si te bucuri de toate peisajele superbe de pe drum. Pentru a se asigura ca ai parte de o vacanta perfecta, echipa Hotelguru.ro a pregatit pentru tine cateva informatii utile care te vor ajuta sa planifici mult mai simplu excursia visurilor tale.

Croatia este una dintre cele mai iubite destinatii din Europa de catre turistii aflati in cautarea unei plaje linistite. Peisajele de vis, intimitatea pe care ti-o ofera majoritatea plajelor si ospitalitatea localnicilor sunt doar cateva dintre motivele care conving an de an mii de turisti sa aleaga coasta Dalmatiei ca destinatie pentru vacanta de vara. Pentru ca stim cat de mult iti place soarele si cat de mult iubesti vacantele, am selectat cateva informatii esentiale care te vor ajuta in pregatirea vacantei catre Croatia cu masina personala.

Cum ajung cu masina in Croatia?

Sa ajungi in Croatia cu masina personala nu este deloc complicat. Distanta intre Romania si Croatia este de aproximativ 1000 de kilometri si poate fi parcursa in 12 ore daca decizi sa nu faci nicio oprire. Totusi, ar fi pacat sa ratezi unele obiective turistice de pe drum, asa ca iti recomandam sa iti rezervi cam 24 de ore pentru drum in care sa incluzi si vizitarea – macar pentru cateva ore – unor orase aflate pe ruta aleasa.

Daca destinatia la care doresti sa ajungi este Zagreb, atunci cea mai potrivita ruta din Bucuresti pana in Croatia este
Bucuresti – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Portile de Fier – Kladovo – Belgrad – Batrovici – Zagreb. Din Bucuresti pana in Belgrad se fac in jur de 8 ore, iar din Belgrad la Zagreb sunt aproximativ 400 de km pe care ii poti parcurge in aproximativ 4 ore.
Daca iti doresti sa mergi in sudul tarii, din Zagreb  poti ajunge cu usurinta in Plitvice, Split sau Dubrovnik.

Care sunt documentele necesare?

Atat in Croatia cat si in tarile intermediare, se poate intra doar cu buletinul, dar intotdeauna este recomandat sa ai pasaportul la tine. La granita ar trebui sa ai la indemana buletinul, asigurarea masinii, talonul si permisul de conducere. Avand in vedere ca toata calatoria se desfasoara pe teritoriul Uniunii Europene, nu ai nevoie de nicio viza pentru a tranzita tarile mentionate mai sus.

Ce taxe de drum se percep?
Atat in Serbia cat si in Croatia sunt percepute taxe de autostrada. Taxarea se face in functie de kilometrii parcursi, pe sectiuni. Pentru drumul parcurs pe Zagreb pana la granita Croatiei, in functie de tipul autoturismului, taxa de autostrada porneste de la 350 de dinari (aprox. 3 euro). Un km parcurs pe o autostrada in Croatia costa in jur de 0,06 euro, ceea ce inseamna ca la traversarea unei autostrazi de 300 de km se va percepe o taxa de aproximativ 18 euro. Atentie! Nu la toate iesirile de pe autostrazi se poate plati in euro, la majoritatea fiind necesari kuna (moneda lor nationala, unde 7,5ku = 1 euro).

Ce trebuie sa stii inainte sa pleci la drum?

  • ai nevoie de vigneta
  • afla daca RCA-ul acopera daunele produse pe teritoriul Serbiei
  • in Serbia, se circula cu luminile de intalnire atat pe timpul noptii cat si pe timpul zilei, iar limitele de viteza trebuie respectate ca atare deoarece politia din Serbia este destul de aspra
  • in Croatia, purtarea centurii de siguranta este obligatorie atat pentru pasagerii din fata cat si pentru cei aflati pe locurile din spate

The post Informatii utile pentru drumul catre Croatia appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Top 10 unitati de cazare de pe coasta Dalmata

$
0
0

Vacanta de vara este una dintre cele mai iubite perioade deopotriva de catre cei mici si adulti. Relaxarea, voia buna si toate grijile lasate acasa sunt doar cateva dintre aspectele pozitive pe care le vei simti imediat dupa ce pleci la drum. Daca iti doresti o experienta incredibila intr-o destinatie de vis aproape de casa, coasta Dalmata este una dintre cele mai bune optiuni.

Pana in Croatia ajungi foarte simplu cu masina, preturile de acolo sunt acesibile, iar de vreme si de plaja nu o sa ai niciun motiv sa te plangi. Coasta Dalmata este printre cele mai iubite destinatii din Europa datorita conditiilor excelente de cazare si a peisajelor superbe. Pentru a fi siguri ca te bucuri de cele mai bune unitati de cazare, echipa HotelGuru.ro iti prezinta 10 dintre cele mai frumoase si apreciate cazari de pe coasta Dalmata.

1. Hotel AS din Zagreb

Hotel AS din Zagreb pune la dispozitia turistilor 22 de camere placut mobilate si confortabile. Localizat intr-o zona rezidentiala, la aproximativ 2 kilometri de centrul orasului, Hotelul AS este dotat cu aer conditionat, wi-fi gratuit, terasa si restaurant propriu. Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 441 RON*.

2. Best Western – Hotel Stella din Zagreb

Hotelul Stella din Zagreb este dotat cu 44 de camere placut amenajate si sala de sport pentru confortul turistilor. Situat la mai putin de 5 minute de mers cu masina de aeroportul Pleso si 15 minute de mers cu masina de centrul orasului, Hotelul Stella beneficiaza de o localizare privilegiata. Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 382 RON*.

3. Garden hotel din Zagreb

Garden hotel se afla in centrul orasului Zagreb, la mai putin de 2 kilometri de centrul istoric. Unitatea de cazare a fost renovata in anul 2013 si pune la dispozitia turistilor camere duble si triple modern mobilate, dotate cu toate facilitatile necesare unui sejur relaxant. Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 432 RON*.

4. Panoramic apartments Prizba

Intre Split si Dubrovnik, pe insula Korcula, te asteapta 5 apartamente confortabile cu o priveliste de vis. Punctul forte al acestei unitati de cazare este cu siguranta amplasamentul si atmosfera linistita. Daca vrei sa te bucuri de o excursie departe de toata agitatia orasului, complexul Panoramic apartments poate fi una dintre optiunile pentru vacanta ta de vara. Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 182 RON*.

5. Violet Sea Breeze apartments din Split

Violet Sea Breeze apartments din Split dispune de doua camere modern mobilate, echipate cu aer conditionat si conexiune la internet. Unitatea de cazare se poate inchiria integral pentru pretul de 910 RON pe noapte si poate gazdui pana la 6 persoane.

6. Sakal din Trogir

Complexul Sakal din Trogir pune la dispozitia turistilor trei camere de cazare dotate cu aer conditionat, in care pot fi aduse si animalele de companie. Printre facilitatile complexului se afla parcarea gratuita, conexiunea la internet inclusa in pretul cazarii si piscina exterioara. Pretul unei nopti de cazare intr-o camera tripla este de 705 RON*.

7. Hotel Croatia din Hvar

Hotel Croatia este situat in insula Hvar, o destinatie cunoscuta in randul turistilor europeni care isi petrec vacantele pe coasta Dalmata. Cu peisaje spectaculoase si conditii excelente de cazare, Hvar a urcat foarte repede in topul preferintelor turistilor. Hotel Croatia dispune de 28 de camere complet mobilate, cu vedere la mare. Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 652 RON*.

8. Vila Bubalo

Vila Bubalo se afla in apropiere de Split si pune la dispozitia turistilor 4 camere placut amenajate. Bucura-te de plaja, mare si soare intr-una dintre cele mai frumoase zone ale Croatiei. Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 227 RON*.

9. Lana Apartments din Split

Situat la doar cateva sute de metri de plaja, Lana Apartments beneficiaza de o locatie privilegiata in frumoasa statiune Split. Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 428 RON*.

10. Vila Mimi din Trogir

Vila Mimi este o locatie ideala pentru o vacanta in familie alaturi de cei mici.  Serviciile child-friendly puse la dispozitie de catre gazde si spatiile largi de care se pot bucura in voie copiii reprezinta un mare avantaj al unitatii de cazare din Trogir.  Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 553 RON*.

*Preturile sunt valabile pentru o noapte de cazare in perioada 3 – 4 august 2017 si sunt valabile astazi, 13 martie 2017.

The post Top 10 unitati de cazare de pe coasta Dalmata appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Turul manastirilor din Dobrogea

$
0
0

Andrei_Badau/Shutterstock.com

Dobrogea este situata intre Dunare si Marea Neagra si are in nord muntii Macinului inconjurati de trei podisuri, Delta Dunarii si numeroase obiective turistice, iar in est cei 24 de kilometri de litoral romanesc. O zona privilegiata si incarcata cu istorie, Dobrogea este una cele mai populare regiuni ale Romaniei in randul turistilor straini. Totusi, daca pe turistii straini ii atrage mai mult nordul litoralului, unde distractia este in toi din luna mai pana spre finalul lunii septembrie, pe romani ii aduce in Dobrogea si credinta pentru Dumnezeu. Regiunea de sud-est a Romaniei este cunoscuta pentru lacasurile de cult deosebite, locuri unde credinciosii vin sa se roage si sa creeze noi punti intre planurile palpabil si spiritual. Cele mai importante asezari bisericesti din regiunea Dobrogei sunt:

  • Manastirea Cocos
  • Manastirea Colilia
  • Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei
  • Manastirea Dervent
  • Manastirea Celic Dere

Manastirea Cocos

Manastirea Cocos se afla la 6 kilometri distanta de comuna Niculitel si la aproximativ 35 de kilometri de orasul Tulcea. Situata intr-un loc retras, departe de privirile curiosilor, manastirea Cocos este casa unui numar mic de calugari ce isi duc viata in post si rugaciune. Imprejurul asezarii bisericesti se gasesc paduri de tei ce-si impastie in aer parfumul inconfundabil, iar dealul de langa manastire tine loc de granita intre profan si sacru. Legenda spune ca pe acest deal, s-a auzit intr-o noapte cantecul unui cocos salbatic urmat de toaca si de aici si-a capatat manastirea numele.

Constructia masiva din piatra gazduieste moastele a patru martiri: Zotic, Atal, Camasie si Filip; care au fost gasite pe teritoriul comunei Niculitel in apropiere de manastirea Cocos. Moastele au fost aduse la manastire in anul 1973 si au ramas acolo pana in ziua de astazi. Praznuirea martirilor Zotic, Atal, Camasie si Filip se face in fiecare an la data de 4 iunie.

Manastirea Colilia

Manastirea de maici din Colilia se afla in centrul Dobrogei, departe de orice urma de civilizatie. Constructia, initial apartinand nemtilor veniti in Dobrogea, a fost abandonata la jumatatea secolului XX si a cazut prada intemperiilor vremii si a ajuns, la inceputul anilor 2000, o ruina. In anul 2006, doua maici au primit aprobarea sa construiasca o manastire ortodoxa pe ruinele manastirii intemeiate de etnicii germani, astfel luand nastere manastirea ce poate fi admirata astazi in localitatea Colilia.

Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei

Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei nu este singurul lacas de cult din zona, fiind inconjurata de trei biserici ce poarta hramul Acoperamantul Maicii Domnului. Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei este o constructie in stanca ce contine toate incaperile specifice unei asezari bisericesti.

Conform traditiei, aici s-ar fi adapostit Apostolul Andrei cand a venit sa raspandeasca cuvantul domnului Iisus Hristos, patul sculptat in piatra fiind vizibil si astazi. Locul in care se presupune ca apostolul se odihnea este loc de pelerinaj pentru credinciosii ce sufera de afectiuni grave, acestia strabatand sute de kilometri ca sa vina si sa se aseze pe “pat” in speranta obtinerii unei vindecari miraculoase.

In apropiere, poate fi vizitat si Izvorul Sfantului Apostol Andrei, despre care se spune ca ar fi luat nastere dintr-o lovitura de toiag a apostolului, in zona nefiind nicio alta sursa de apa.

Manastirea Dervent

Despre manastirea Dervent se spune ca ar fi un loc binecuvantat, facator de minuni. Celebru datorita crucilor de piatra “care au crescut din pamant”, lacasul de cult este inclus in circuitul manastirilor din Romania. Pragul asezarii bisericesti este adesea calcat de credinciosi aflati in cautarea obiectelor facatoare de minuni ce isi au casa in interiorul manastirii. Pe langa “crucile de leac” care sunt considerate facatoare de minuni, manastirea Dervent gazduieste o icoana cu Fecioara Maria care ar fi vindecat numeroase afectiuni ale persoanelor care s-au rugat la ea.

Manastirea Celic Dere

Manastirea Celic Dere este una dintre cele mai vizitate asezari din Dobrogea de nord. Situata la 25 de kilometri de Tulcea si 12 kilometri de localitatea Cataloi, manastirea a primit numele Celic Dere de la un parau aflat in apropiere.

Localnicii povestesc ca bazele manastirii ar fi fost puse de cativa calugari romani intorsi dintr-o calatorie la muntele Athos, insa au fost distruse in urma unui incendiu puternic. Actuala constructie a luat nastere intre anii 1901 si 1916, sub indrumarea episcopului de la vremea respectiva. Biserica este o adevarata opera de arta atat la exterior cat si la interior, pictura fiind realizata de pictorul roman Gheorghe Eftimiu din Bucuresti.

Unde poti sa te cazezi in zona?

Daca vrei sa petreci mai mult de o zi prin zona pentru a vizita si celelalte obiective turistice, echipa HotelGuru.ro iti recomanda sa innoptezi in una dintre urmatoarele unitati de cazare: Hotel Atlantis Tulcea (120 de lei*/noapte/camera dubla), Hotel Select Tulcea (182 de lei*/noapte/camera dubla) sau Pensiunea Casa Lida Mahmudia.

*Pretul este valabil astazi, 17 martie 2017, pentru o noapte de cazare in perioada 3-4 august 2017.

 

The post Turul manastirilor din Dobrogea appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

5 pensiuni in care te poti relaxa in perioada Pastelui

$
0
0

Cea mai mare sarbatoare crestina din timpul anului o reprezinta Invierea lui Iisus Hristos. Pastele este cu siguranta, pe langa sarbatoarea religioasa in sine, un motiv de bucurie pentru toti credinciosii deoarece pot petrece in voie zilele libere departe de casa intr-un mediu cat mai relaxant si mai linistit.

Anul acesta, atat Pastele catolic cat si cel ortodox se vor sarbatori duminica, pe data de 16 aprilie, ceea ce inseamna ca romanii vor avea parte de un weekend prelungit pana pe data de 18 aprilie cand trebuie sa se intoarca la munca. Daca vrei sa te bucuri alaturi de prieteni si sa petreci anul acesta intr-un alt loc decat sufrageria ta, echipa HotelGuru.ro iti recomanda 5 pensiuni unde te poti relaxa in perioada Pastelui.

1. Pensiunea Floare de Colt din Baile Herculane

Atunci cand te gandesti la un weekend relaxant este imposibil sa nu iti treaca prin minte macar una dintre statiunile balneoclimaterice din Romania. Baile Herculane este un oras cunoscut pentru potentialul turistic curativ pe care il are datorita numeroaselor tratamente de care te poti bucura in zona.

Pensiunea Flore de Colt este situata la 200 de metri de centrul nou al orasului Baile Herculane si pune la dispozitia oaspetilor 20 de camere duble, un restaurant cu 40 de locuri, terasa cu piscina, sauna uscata finlandeza si 10 locuri de parcare in apropierea vilei.

Pe timpul sederii la pensiunea Flore de Colt, turistii pot solicita contra cost masaje de relaxare, anticelulitice si terapeutice. Beneficiile acestor terapii includ stimularea si imbunatatirea circulatiei, stimularea secretiei de lichid sinovial intraarticular si mentinerea elasticitatii pielii.

Pretul unei camere duble pentru perioada Pastelui este de 110 de RON/noapte.

2. Pensiunea Perla Bucovinei

Daca iti doresti sa petreci Sarbatorile Pascale intr-un cadru cu totul deosebit si sa participi la slujba de Inviere organizata intr-una dintre cele mai frumoase manastiri din Romania, pensiunea Perla Bucovinei este cea mai buna alegere pentru tine si familia ta.

Pensiunea Perla Bucovinei se afla la numai 200 de metri de manastirea Voronet, in statiunea Gura Humorului. Cunoscuta atat in tara cat si peste hotare, manastirea Voronet reprezinta una dintre cele mai cautate si vizitate destinatii turistice din nordul tarii.

Unitatea de cazare dispune de 10 camere spatioase, dintre care 8 duble si 2 triple dotate cu baie privata, minibar si balcon. De asemenea, in timpul vacantei petrecute la pensiunea Perla Bucovinei te poti delecta cu bucate traditionale preparate in restaurantul propriu.

Pretul unei camere duble pentru perioada Pastelui este de 140 de RON/noapte.

3. Casa de Vacanta “Doi Brazi” din Sovata

Statiunea montana Sovata este situata in judetul Mures, la poalele muntilor Ghiurghiului. Avand o gama variata de posibilitati de relaxare, Sovata a urcat foarte repede in topul preferintelor turistilor romani, devenind una dintre cele mai populare statiuni din Transilvania. Printre principalele atractii turistice ale zonei sunt incluse lacul Ursu, lacul Rosu, muntele de sare, salina Praid, lacul Sfanta Ana si Cheile Bicazului.

Casa de Vacanta “Doi Brazi” este situata intr-un loc linistit, la marginea unei paduri, la numai 20 de minute de mers pe jos de lacul Ursu. Aici, te poti relaxa intr-una dintre cele 3 camere duble puse la dispozitie de gazde. Daca planifici sa petreci sarbatorile alaturi de prieteni, puteti inchiria intreaga unitate de cazare, astfel veti beneficia de intimitate si puteti petrece in voie fara teama de a deranja ceilalti oaspeti.

Pretul unei camere duble pentru perioada Pastelui este de 110 de RON/noapte, insa este bine de stiut ca este necesar sa faci rezervarea pentru minimum doua nopti.

4. Vila Brandusa din Predeal ****

Statiunile de pe Valea Prahovei sunt la mare cautare in orice vacanta si sunt mai mereu pline de turisti dornici de distractie. Totusi, exista suficiente locuri in care poti sa te feresti de aglomeratie si sa te relaxezi. Unul dintre locurile pe care ti le propunem astazi pentru vacanta de Paste este Vila Brandusa situata pe drumul national dintre Azuga si Predeal.

Lista facilitatilor pe care Vila Brandusa le pune la dispozitia oaspetilor include un bar, chicineta, terasa cu gratar si foisor, locuri de parcare si loc de joaca pentru copii. Vila are piscina interioara, sauna (finlandeza si cu infrarosu) si ofera toate conditiile necesare pentru a te bucura de un sejur relaxant alaturi de cei dragi.

Pretul unei camere duble pentru perioada Pastelui este de 175 de RON/noapte.

5. Vila Cascada din Busteni

La numai cativa kilometri distanta de destinatia propusa anterior se afla ultima recomandare din partea echipei HotelGuru.ro, Vila Cascada din Busteni. Situata intr-o zona rezidentiala linistita  a cartierului Poiana Tapului, vila are o capacitate de 22 de locuri, repartizate in 9 camere duble si un apartament cu 2 camere.

Beneficiind de o pozitie privilegiata, vila Cascada ofera o panorama impresionanta asupra impejurimilor. Unitatea de cazare se afla la numai 2 kilometri de centrul statiunii Busteni, insa se poate ajunge foarte usor si in statiunea Sinaia care este situata la aproximativ 5 kilometri.

Pretul unei camere duble pentru perioada Pastelui este de 140 de RON/noapte.

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 15-16 aprilie.

 

Consulta aici lista completa cu toate unitatile de cazare din Romania disponibile pe HotelGuru.ro pentru perioada Sarbatorilor Pascale.

The post 5 pensiuni in care te poti relaxa in perioada Pastelui appeared first on Blogul HotelGuru.ro.


10 unitati de cazare in Budapesta sub 100 de lei/noapte/persoana

$
0
0

Budapesta este una dintre cele mai stralucitoare si elegante capitale ale Europei. Cu cladiri impunatoare, un sistem de transport public foarte bine pus la punct si numeroase puncte de atractie turistica, Budapesta este cel mai vizitat oras al Ungariei.

Pe langa toate cele mentionate mai sus, Budapesta s-a remarcat si datorita potentialului turistic urias al bailor termale din zona. Daca te-ai decis sa vizitezi acest oras si nu stii unde te poti caza cu bani putini, echipa HotelGuru.ro vine in ajutorul tau cu 10 unitati de cazare din Budapesta pentru care vei plati mai putin de 100 de lei pe noapte de persoana.

1. Pensiunea Jade

Pensiunea Jade este situata la mica distanta de aeroport si in apropiere de statia de metrou numarul 3. Unitatea de cazare dispune de 17 locuri si printre facilitatile gratuite de care se pot bucura oaspetii pensiunii se numara accesul la internet si posibilitatea parcarii masinii personale intr-un loc supravegheat.

Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 91 de lei pentru doua persoane.

2. Hotelul Pesti

Hotelul Pesti se afla intr-o zona suburbana a orasului Budapesta intr-o zona linistita, cu multe spatii verzi. Hotelul dispune de un numar total de 53 de locuri de cazare si ofera posibilitatea de a veni insotit de animalele de companie.

Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 96 de lei pentru doua persoane.

3. Hostelul City Rooms

Hostelul City Rooms se afla in apropierea celei mai cunoscute strazi din Budapesta, chiar in centrul orasului. La doar 600 de metri de Piata Mare si 300 de metri de statia de metrou, Hostelul City Rooms imbina cu succes elementele unei unitati de cazare ideale: amplasare excelenta, preturi mici si conditii bune.

Cu un total de 13 locuri dispuse in cele 6 camere ale hostelului, City Rooms este locul de cazare perfect pentru un weekend cu prietenii petrecut in Budapesta.

Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 110 lei pentru doua persoane.

4. Hostelul Zsofi’s House

In nordul orasului, la numai un kilometru de cladirea Parlamentului, Hostelul Zsofi’s House isi deschide larg usile pentru turistii in cautare de cazare. In cele 5 camere ale hostelului pot fi gazduite 17 persoane, ce beneficiaza de acces gratuit la internet.

Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 118 lei pentru doua persoane.

5. Hostelul A + A

Daca esti in cautarea unui loc de cazare accesibil, situat in zona de sud a orasului, hostelul A+A este una dintre cele mai indicate optiuni. La numai 400 de metri de statia de metrou si 1.5 kilometri de Piata Mare, hostelul A+A te intampina cu 5 camere frumos amenajate.

Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 160 de lei pentru doua persoane.

6. Hotel Palota***

Situat in apropierea orasului Budapesta, intr-o zona linistita, potrivita pentru un concediu relaxant cu familia, hotelul Palota pune la dispozitia turistilor 25 de camere dotate cu televizor si baie privata. Desi nu se afla in centrul orasului, nu ai nevoie decat de o calatorie scurta de aproximativ 15 minute pentru a ajunge la toate obiective turistice importante din Budapesta.

Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 142 de lei pentru doua persoane.

7. Pensiunea Duna-Party

Pensiunea Duna-Party se afla la 8 kilometri de centrul orasului Budapesta, pe malul Dunarii. Pensiunea dispune de 10 camere duble si o gradina special amenajata pentru oaspeti, unde te poti relaxa in voie alaturi de cei dragi.

Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 147 de lei pentru doua persoane.

8. Hostelul Gregersen Art Point

Cladirea moderna din centrul orasului a hostelului Gregersen Art Point este situata la numai un kilometru de Muzeul National Maghiar. Unitatea de cazare este potrivita atat pentru tinerii aflati intr-o calatorie scurta in care doresc sa descopere cele mai importante puncte de atractie turistica ale orasului, cat si pentru cupluri care decid sa vina insotiti de cei mici.

Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 183 de lei pentru doua persoane.

9. Hostelul Downtown Oasis

Continuam seria unitatilor de cazare cu preturi sub 100 de lei de persoana pe noapte cu o alta locatie ideala pentru familiile cu copii. La hostelul Downtown Oasis cei mici beneficiaza de scaune speciale pentru masa si patut portabil pentru a se bucura de o experienta cat mai placuta.

Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 139 de lei pentru doua persoane. La cerere, se poate aduce in camera un patut portabil, iar pretul va fi de 151 de lei pentru trei persoane pentru o noapte de cazare.

10. Gerand Hotel Ventura ***

Gerand Hotel Ventura din Budapesta dispune de 149 de camere placut mobilate si confortabile. In incinta hotelului poti servi mancarea traditionala ungureasca si poti sa iti parchezi linistit masina personala in curte.

Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 155 de lei pentru doua persoane.

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 18 – 19 aprilie 2017 si sunt valabile astazi, 22 martie 2017.

N-ai gasit nimic pe gustul tau in lista de mai sus? Verifica aici lista completa a unitatilor de cazare din Budapesta si alege-o pe cea care se potriveste cel mai bine cerintelor tale. 

The post 10 unitati de cazare in Budapesta sub 100 de lei/noapte/persoana appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

7 locuri “ascunse” pe care sa le vezi in Croatia

$
0
0

paul prescott/Shutterstock.com

Iubesti Croatia, dar ti-ar placea sa nu te confrunti prea mult cu aglomeratia? Vrei sa descoperi locurile care nu sunt atat de cautate in randul turistilor, insa nu stii daca merita osteneala sa faci drumul pana la ele? La toate astea ne-am gandit si noi atunci cand am intocmit aceasta lista; am vrut sa iti oferim alternative linistite la care sa poti sa apelezi in cazul in care nu vrei sa ai prea multi oameni in jur in vacanta ta. Echipa HotelGuru.ro iti prezinta 7 locuri superbe si pe deasupra, nu foarte populare, pe care sa le vizitezi in Croatia.

  1. Pomena

OPIS Zagreb/Shutterstock.com

Pomena este un mic sat situate in vestul insulei Mljet, ce are numai 50 de rezidenti. Viata in Pomena este sustinuta de activitati simple precum cresterea animalelor, perscuit si comert. Desi acum cativa ani locul parea rupt in totalitate de lume, datorita atentiei primite din partea unor grupuri de turisti, zona a inceput sa se dezvolte. Totusi, nu este suficient de populara incat sa dai peste prea multi oameni cand ajungi acolo. Daca e ceva ce nu trebuie sa ratezi in Pomena, pe langa peisajele natural superbe, acel ceva il reprezinta plaja din Pomena. O plaja intinsa, extraordinara, ideala pentru a admira apusul.

 

  1. Plaja Pupnatska

FMB/Shutterstock.com

Motivul principal pentru care turistii aleg sa viziteze Croatia il reprezinta, evident, plajele. Aici vei gasi atatea plaje spectaculoase, rupte parca din alta lume, care te vor binedispune instant si te vor face sa uiti de toate grijile. Una dintre plajele pe are nu trebuie sa le ratezi este plaja Pupnatska. Situata intr-un mic golf si inconjurata de vegetatie luxurianta, plaja Pupnatska se imbina perfect cu apa cristalina si da nastere unui loc idilic.

 

  1. Satul Gdinj

Offcaania/Shutterstock.com

Insula Hvar este un magnet pentru turisti, iar orasul este ca un furnicar in timpul zilei, insa nu toate locurile din Hvar sunt atat de aglomerate. Gdinj, de pilda, este un satuc linistit in care te poti relaxa intr-o zi de vara.

 

  1. Insula Galesnjak

paul prescott/Shutterstock.com

Cauti un loc romantic in care sa petreci o dupa-amiaza insorita? Insula Galesnjak este cea mai mare insula in forma de inima. A devenit cunoscuta prin anul 2009 in urma unor campanii de promovare in mediul online si de atunci este loc de pelerinaj pentru indragostitii care ajung in Croatia. Totusi, numarul lor nu se compara cu cel al vizitatorilor din Dubrovnik, de exemplu, asa ca nu trebuie sa iti faci prea mult griji din pricina aglomeratiei.

 

  1. Plaja Sakarun

paul prescott/Shutterstock.com

Apa din preajma plajei Sakarun este una dintre cele mai clare si cristaline din toata zona europeana. Descoperita recent de catre turisti, plaja Sakarun este ideala pentru familiile cu copii deoarece acestia pot inota in voie si se pot distra pe cinste facand castele de nisip. Totusi, popularitatea de care se bucura in ultimii doi-trei ani poate face din acest loc linisit un nou punct de atractie turistica tinand cont de peisajele superbe si conditiile de vis pe care le gasesti pe plaja.

 

  1. Localitatea Komiza

xbrchx/Shutterstock.com

Komiza se afla pe insula Vis, situata in vestul insulei Hvar. Casa unui numar insemnat de monumente culturale, manastiri si fortarete, Komiza este cunoscuta mai ales pentru productia de vin din zona. Komiza este un loc splendid in care  te poti bucura in liniste de un pahar de vin in timp ce admiri vasele ce vin si pleaca din port.

 

  1. Manastirea Badija

xbrchx/Shutterstock.com

Complexul religios Badija isi are casa pe insula cu acelasi nume si este format din mai multe parti incluzand biserica Crkva Gospe od Milosti, un schit vechi de 7 secole, o capela dedicata Sfintei Cruci si manastirea in sine.

Ti-a placut macar unul din locurile prezentate si vrei sa pornesti la drum, dar n-ai gasit inca unde sa te cazezi? Hotelguru.ro vine in ajutorul tau cu cele mai bune oferte de cazare din Croatia. Descopera aici pensiunea sau hotelul care este potrivit pentru vacanta ta. 

 

 

The post 7 locuri “ascunse” pe care sa le vezi in Croatia appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Unde ne cazam in Bucovina de Paste?

$
0
0

“Bucovina, plai cu flori, mandra esti de sarbatori” … si cu siguranta nu numai atunci, dar sarbatorile in Bucovina au un farmec aparte: amintesc de copilarie, de bunici, de traditii, de mancarea gatita in casa si de mesele mari la care fiecare dintre noi se strangeau odinioara.

Bucovina este un loc special, in care obiceiurile au ramas neschimbate odata cu trecerea timpului, unde oamenii abia asteapta sa te primeasca la masa si sa te serveasca cu tot ce au mai bun in camara. Bucovina este si ramane un cufar ascuns de experiente pe care doar aici poti sa le gasesti. Descopera cu ocazia Sarbatorilor Pascale tot ceea ce face din Bucovina un loc unic la noi in tara. N-ai gasit inca unde sa te cazezi? Nu-ti face griji! Echipa HotelGuru.ro iti recomanda 5 unitati de cazare numai bune pentru perioada Pastelui.

1.Pensiunea Perla Brazilor

Pensiunea Perla Brazilor este situata la 57 de kilometri de orasul Suceava, intr-un cadru natural deosebit ferit de agitatie si aglomeratie. Oaspetii pensiuni pot vizita obiectivele turistice aflate in zona, printre care si Manastirea Moldovita situata la numai 6 kilometri de locatia pensiunii. Unitatea de cazare ofera 49 de locuri de cazare dispuse in 11 camere duble, 5 triple si 3 apartamente. Oaspetii se pot relaxa in voie in incinta restaurantului propriu, barului, terasei sau terenului de sport.

Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla  este de 140 de lei (mic dejun inclus).

2. Hotel Sonnenhof ****

Hotelul Sonnenhof pune la dispozitia oaspetilor 58 de camere modern mobilate, cu toate dotarile necesare unui sejur linistit si relaxant. Printre obiectivele turistice care se afla in zona se numara Cetatea de Scaun a Sucevei, Manastirea Sf. Ioan cel Nou, Muzeul Satului Bucovinean si Hanul Domnesc din Suceava.

Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla  este de 319 lei (mic dejun inclus).

3. Pensiunea Roua Voronetului

Pensiunea Roua Voronetului pastreaza spiritul taranului roman bucovinean prin traditii si obiceiuri unice. Cu o capacitate de 30 de locuri si o sala de mese numai buna pentru petreceri, unitatea de cazare este locul potrivit atat pentru o vacanta spontana cu prietenii in mijlocul naturii, cat si pentru sarbatorirea in familie a celor mai importante evenimente. Daca alegi sa iti petreci Sarbatorile Pascale la pensiunea Roua Voronetului vei putea alege  ce sa mananci dintr-o gama variata de produse traditionale.

Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla  este de 260 de lei (mic dejun inclus).

4. Pensiunea Ramona

Pensiunea Ramona din Gura Humorului este locul ideal pentru a petrece Pastele alaturi de cei dragi. Bucura-te de unul dintre cele 35 de locuri puse la dispozitie de catre gazdele pensiunii si relaxeaza-te la sauna sau la piscina. Hotelul dispune de o sala pentru servirea micul dejun, terasa, trei sali de conferinta, foisor si gratar in curte.

Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla  este de 160 de lei (mic dejun inclus).

5. Pensiunea Tora

Pensiunea Tora se afla in localitatea Dorna Arni, intr-un loc retras, in apropierea unei paduri de conifere. Pensiunea dispune de 31 de locuri de cazare disponibile in 8 camere duble si 5 apartamente. Printre facilitatile pensiunii sunt incluse restaurantul propriu, teresa, gratarul si locul de joaca.

Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla  este de 130 de lei (mic dejun inclus).

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 15 – 16 aprilie 2017 si sunt valabile astazi, 4 aprilie 2017.

N-ai gasit nimic pe gustul tau in lista de mai sus? Verifica aici lista completa a unitatilor de cazare din Bucovina si alege-o pe cea care se potriveste cel mai bine cerintelor tale. 

The post Unde ne cazam in Bucovina de Paste? appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

10 de unitati de cazare din Croatia sub 100 de lei/persoana/noapte

$
0
0

artem evdokimov/Shutterstock.com

Cel mai important aspect la care turistii sunt atenti atunci cand isi aleg locul in care trebuie sa se cazeze este confortul. Desigur, raportul dintre confort si pret este urmatorul lucru pe care fiecare dintre noi il analizam inainte sa alegem o unitate de cazare pentru viitoarea vacanta. Pentru ca stim cat de greu este sa gasesti locul potrivit, mai ales daca mergi pentru prima data intr-o destinatie noua, echipa HotelGuru.ro iti prezinta 10 de unitati de cazare unde relaxarea si confortul sunt ceea ce conteaza, insa fara sa neglijam bugetul.

Croatia este o destinatie populara in randul turistilor romani datorita plajelor superbe, peisajelor incredibil de frumoase, dar si datorita faptului ca poate fi foarte usor de ajuns in statiunile de pe coasta Dalmata cu ajutorul masinii personale. Dintre toate plajele superbe pe care poti sa te relaxezi in statiunile din Croatia, echipa HotelGuru.ro a selectat 5 plaje care sigur te vor impresiona. Daca este pentru prima data cand te aventurezi cu masina pana in Croatia, iti recomandam sa consulti articolul referitor la informatiile utile pe care trebuie sa le stii atunci cand pornesti cu masina personala in drum spre Croatia.

 

1. Apartmani Bele, insula Korcula

Apartmani Bele ofera cazare in doua camere complet mobilate, in care este permis accesul cu animalele de companie. Punctele forte ale acestei unitati de cazare le reprezinta amplasarea si privelistea.

Pret: 159 de lei/2 persoane/o noapte 

2. Villa Adamovic, Babici

Situata in apropierea orasului Trieste, in nordul Croatiei, Villa Adamovic este ideala pentru un sejur relaxant. Printre facilitatile de care oaspetii se pot bucura se afla o piscina exterioara, spatiu de joaca pentru cei mici si gratar in curte.

Pret: 195 de lei/2 persoane/o noapte 

3. Udovicic Apartmani, Tinjan

Localitatea Tinjan se afla tot in nordul tarii, in proximitatea orasului Rovinj. Turistii care aleg sa se cazeze la Udovicic Apartmani beneficiaza de parcare gratuita in incinta unitatii de cazare, aer conditionat in fiecare camera si acces la internet.

Pret: 182 de lei/2 persoane/o noapte 

4. Apartmani A&G, Kastel Sucurac

Apartmani A&G pune la dispozitie 6 camere placut mobilate, fiecare fiind dotata cu aer conditionat. Kastel Sucurac se afla in sudul tarii, langa statiunea Split.

Pret: 182 de lei/2 persoane/o noapte 

5. Apartmani Simun, Zadar

Zadar este una dintre cele mai cunoscute regiuni turistice din Croatia. Apartmani Simun se afla la aproximativ 300 de metri de plaja si dispune de 3 camere mobilate complet.

Pret: 159 de lei/2 persoane/o noapte 

6. Vila Irming, insula Hvar

O alta destinatie preferata de turistii romani este insula Hvar. Aceasta este a parta insula ca intindere din arhipeleagul dalmatian. Villa Irming se afla in localitatea Sveta Nedilja si pune la dispozitia oaspetilor 6 camere confortabile. Printre facilitatile de care turistii se pot bucura la Villa Irming se numara parcarea gratuita in incinta unitatii de cazare, piscina exterioara, gratar in curte si acces gratuit la internet.

Pret: 191 de lei/2 persoane/o noapte

7. Pansion Guest House, Rupa

Pansion Guest House din Rupa se afla foarte aproape de granita Croatiei cu Slovenia, intr-un cadru natural de vis. Pensiunea dispune de 6 camere modern mobilate, in care poti sa iti aduci fara griji si animalul de companie. Oaspetii se pot relaxa la piscina exterioara din curtea pensiunii sau pot folosi gratarul exterior pentru prepararea mesei.

Pret: 155 de lei/2 persoane/o noapte

8. Valentino Motovun, regiunea Istria

Bucura-te de un sejur relaxant intr-una dintre cele 4 camere ale pensiunii Valentino Motovun. Chiar daca nu e nicio plaja prin apropiere, te poti bronza pe marginea piscinii exterioare.

Pret: 182 de lei/2 persoane/o noapte

9. Apartmani Vitrenik, Zadar

La numai un kilometru distanta de cea mai apropiata plaja nisipoasa, Apartmani Vitrenik ofera 7 camere modern mobilate in care sa iti petreci sejurul de vara. Toate camere sunt dotate cu aparate de aer conditionat si acces gratuit la internet.

Pret: 173 de lei/2 persoane/o noapte

10. Apartmani  Bozic, insula Krk

Apartmani Bozic este o locatie ideala pentru familiile cu copii. Printre activitatile de care te poti bucura in apropierea unitatii de cazare se numara tenis de camp, minigolf, volei pe plaja, scufundari, pescuit si excursii organizate.

Pret: 199 de lei/2 persoane/o noapte

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 3-4 iulie 2017 si sunt valabile astazi, 6 aprilie 2017.

N-ai gasit nimic pe gustul tau in lista de mai sus? Verifica aici lista completa a unitatilor de cazare din Croatia si alege-o pe cea care se potriveste cel mai bine cerintelor tale.

The post 10 de unitati de cazare din Croatia sub 100 de lei/persoana/noapte appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

7 unitati de cazare all-inclusive din Romania

$
0
0

Dupa ce regimul all-inclusive a purtat turistii romani peste hotare in Grecia, Turcia si Bulgaria, introducerea lui la unele dintre unitatile de cazare din Romania are scopul de a-i atrage pe turisti inapoi pe plaiurile mioritice.

Regimul all-inclusive presupune asigurarea tuturor meselor si punerea la dispozitia clientului a cat mai multor feluri de mancare din care acesta sa poata alege. Pe langa mesele principale, turistii au la discretie bauturi carbogazoase, sucuri naturale, bauturi alcoolice, cafele si gustari intre mese, precum si anumite activitati pe care le pot intreprinde in incinta unitatii de cazare in mod gratuit.

In Romania, regimul all-inclusive a inceput sa se extinda incet, dar sigur, atat in zona litoralului romanesc, cat si in statiunile montane. Iata 7 unitati din Romania care ofera cazare in regim all-inclusive:

1. Red Lake Inn, Gheorgheni

Pentru turistii aflati in cautarea unei locatii linistite, in mijlocul naturii, unde sa beneficieze de toate conditiile pe care le-ar fi putut oferi un hotel de 3 stele, Red Lake Inn este alegerea ideala. Situat la jumatatea drumului dintre comuna Gheorgheni si Lacul Rosu, Red Lake Inn beneficiaza de o amplasare excelenta, unde pacea si armonia domnesc de la rasarit pana la apus. Printre facilitatile de care dispun turistii ajunsi aici se numara accesul la internet, bar, room service, jacuzzi, gradina si restaurant. Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 545 de lei/2 persoane. 

Afla aici toate detaliile despre cum poti rezerva o camera la Red Lake Inn.

2. Pensiunea Helen, Rasnov

Pensiunea Helen sta neclintita la poalele Cetatii Rasnov in asteptarea turistilor dornici de relaxare. Situata la distante foarte mici de principalele obiective din zona, unitatea de cazare poate servi drept oaza de liniste pentru orasenii care s-au saturat de stresul zilnic, dar si localul perfect pentru organizarea anumitor evenimente. Turistii cazati aici se pot bucura de privelistea extraodinara din jur, piscina, bar, servicii de masaj si sauna finlandeza. Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 373 de lei/2 persoane. 

Afla aici toate detaliile despre cum poti rezerva o camera la Pensiunea Helen.

3. Pensiunea Nagy, Viseu de Sus

Daca vrei sa faci o vizita mai lunga in Maramures in care sa vizitezi toate obiectivele turistice din zona, poti sa ramai cu incredere peste noapte intr-o camera de la pensiunea Nagy. Situata in apropierea celor mai importante puncte de atractie turistica, pensiunea dispune de 24 de camere numai bune pentru relaxare si odihna. Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 375 de lei/2 persoane. 

Afla aici toate detaliile despre cum poti rezerva o camera la Pensiunea Nagy.

4. Pensiunea Casa Rosa, Baia Mare

Pensiunea Casa Rosa a aparut in peisajul baimarean in anul 2006 si inca de atunci serveste cu constiinciozitate fiecare client care ii calca pragul. Cele 8 camere aflate in incinta pensiunii sunt decorate modern si sunt mereu pregatite pentru primirea unor noi oaspeti. Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 500 de lei/2 persoane. 

Afla aici toate detaliile despre cum poti rezerva o camera la Pensiunea Casa Rosa.

5. Pensiunea Forest Mirage, Banesti

Pensiunea Forest Mirage este situata la 16 kilometri de Ploiesti, pe un deal pitoresc din Banesti. Camerele confortabile, decorate modern isi asteapta oaspetii in fiecare zi. Pensiunea se poate inchiria numai integral si cuprinde 28 de locuri dispuse in 9 camere. De asemenea, este bine de stiut ca locatia este accesibila pentru persoanele cu dizabilitati. Pretul de inchiriere al pensiunii (integral) pentru o noapte de cazare este de 2358 de lei/28 de persoane. 

Afla aici toate detaliile despre cum poti rezerva o camera la Pensiunea Forest Mirage.

6. Pensiunea Printului, Valea Zalanului

Pe colinele din apropierea Muntilor Baraolt sade linistita Pensiunea Printului. Inconjurata de un peisaj pitoresc, unitatea de cazare din inima Romaniei pastreaza elementele decorative traditionale si le valorifica la fiecare pas. Desi zona fusese lasata la voia sortii, in anul 2008 Printul de Wales a cumparat proprietatile din jur, le-a restaurat si transformat intr-o adevarata bijuterie a muntilor romanesti. Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 1317 lei/2 persoane. 

Afla aici toate detaliile despre cum poti rezerva o camera la Pensiunea Printului.

7. Pensiunea Kalnoky, Miclosoara

Covasna este una dintre cele mai bogate regiuni ale tarii in traditii si peisaje care iti taie respiratia. Pensiunea Contelui Kalnoky este situata in Miclosoara, un sat ce pastreaza traditia si obiceiurile secuiesti. Pensiunea este alcatuita din casute vechi, taranesti, restaurate cu grija ce aduc aminte de secolele trecute. Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 1317 lei/2 persoane. 

Afla aici toate detaliile despre cum poti rezerva o camera la Pensiunea Kalnoky.

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 17-18 iulie 2017 si sunt valabile astazi, 21 aprilie 2017.


Consulta lista completa a unitatilor de cazare ce functioneaza in regim all-inclusive: https://hotelguru.ro/romania/all-inclusive


 

The post 7 unitati de cazare all-inclusive din Romania appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

8 unitati de cazare de pe litoral in care poti sa stai cu mai putin de 100 de lei/noapte

$
0
0

Cum vacanta de vara se afla la doar cateva saptamani distanta, ne-am gandit ca v-ar prinde bine cateva sugestii de cazare. Daca ati mai decis sa vizitati litoralul romanesc si inainte, deja stiti ca exista o gama larga de optiuni in ceea ce priveste unitatile de cazare. De la pensiuni incapatoare, pana la hoteluri de lux, pe litoralul romanesc le gasesti pe toate. In functie de preferinte, buget si numarul de oaspeti, va puteti orienta catre una dintre ele.

Totusi, ce te faci atunci cand bugetul este mai mic si nu stii cum sa il imparti astfel incat sa nu ai foarte mult de suferit? Pentru ca ne dorim ca toata lumea sa aiba parte de o vacanta pe cinste, va aratam unde sa va cazati cand dispuneti de un buget mic, fara sa faceti vreun compromis.

1. Casa Royal, Eforie Nord

Casa Royal este amplasata intr-o zona privilegiata, intre lac si mare. Situata pe plaja Belona, cea mai larga plaja din Eforie Nord, pune la dispozitia oaspetilor camere care au vedere spre lac, dar si camere ce au vedere spre mare. Casa Royal dispune de 17 camere complet mobilate, cu baie proprie, televizor, aer conditionat si balcon. Unitatea de cazare permite accesul contra cost cu animale de casa.

Pretul pentru o noapte de cazare intr-o camera dubla este de 99 de lei/noapte. Rezerva aici – https://hotelguru.ro/casa-royal-eforie-nord

2. Pensiunea Casa Margo, 2 Mai

Pensiunea Casa Margo este situata in statiunea 2 Mai, la numai 200 de metri de plaja. Toate cele 14 camere sunt mobilate si dotate cu mini-frigider, baie, televizor, internet si aer conditionat. Masa se poate lua la restaurantul din incinta pensiunii, contra cost.

Pretul pentru o noapte de cazare intr-o camera dubla este de 90 de lei/noapte. Rezerva aici – https://hotelguru.ro/pensiunea-casa-margo-2-mai

3. Hotel Fortuna, Eforie Nord

Situat la numai 10 minute de plaja, Hotelul Fortuna este locul ideal pentru cei care vor un sejur relaxant si linistit. Unitatea de cazare a fost complet renovata in anul 2011 si in prezent dispune de 49 de camere twin, 98 de camere cu pat matrimonial si 12 apartamente. Printre facilitatile de care se pot bucura turistii se numara o sala de fitness, un mini centru spa cu sauna si piscina exterioara. De asemenea, cei mici se pot distra in camera de joaca, pe terenul exterior special amenajat si in bazinul exterior dedicat lor.

Pretul pentru o noapte de cazare intr-o camera dubla este de 69 de lei/noapte. Rezerva aici – https://hotelguru.ro/hotel-fortuna-eforie-nord

4. Hotel Paradox, Eforie Sud

Unitatea de cazare noua, finalizata anul trecut, isi deschide usile tuturor celor care vor sa aiba parte de o vacanta linistita. Situat la 200 de metri de Marea Neagra, Hotelul Paradox dispune de 12 camere duble si doua apartamente complet mobilate, dotate cu frigider, televizor, internet gratuit, baie proprie si balcon.

Pretul pentru o noapte de cazare intr-o camera twin este de 100 de lei/noapte. Rezerva aici – https://hotelguru.ro/hotel-paradox-eforie-sud

5. Vila Timona, Costinesti

Vila Timona se afla la numai 10 minute de plaja, intr-o zona linistita a statiunii. Vila dispune de 10 camere complet mobilate, dotate cu  baie proprie, televizor, mini-frigider si internet gratuit. Turistii care aleg sa se cazeze la Vila Timona se pot relaxa in foisor, in spatiul verde dedicat activitatilor fizice sau in balansoar.

Pretul pentru o noapte de cazare intr-o camera dubla este de 87  de lei/noapte. Rezerva aici – https://hotelguru.ro/vila-timona-costinesti

6. Casa Raza Soarelui, Eforie Nord

Unitatea de cazare construita in anul 2015 se gaseste in centrul statiunii, intr-o zona ferita de aglomeratie. Casa Raza Soarelui pune la dispozitia oaspetilor 20 de locuri in 10 camere duble, dotate cu aer conditionat, baie proprie, frigider si TV cu cablu. Turistii care vor sa isi aduca animalele de casa cu ei in vacanta o pot face contra cost.

Pretul pentru o noapte de cazare intr-o camera dubla este de 99 de lei/noapte. Rezerva aici – https://hotelguru.ro/casa-raza-soarelui-eforie-nord

7. Hotel Decebal, Eforie Nord

Situata la numai 500 de metri de plaja, unitatea de cazare de doua stele dispune de 42 de camere si apartamente complet mobilate. De asemenea, in incinta hotelului poate fi gasita o sala de conferinte cu o capacitate maxima de 45 de persoane.

Pretul pentru o noapte de cazare intr-o camera dubla este de 70 de lei/noapte. Rezerva aici – https://hotelguru.ro/hotel-decebal-eforie-nord

8. Vila Pretty Woman, Eforie Nord

Vila Pretty Woman este amplasata intr-o zona linistita a statiunii Eforie Nord, la aproximativ 10 minute distanta de plaja. Unitatea de cazare dispune de 10 camere complet mobilate, dotate cu baie proprie, televizor, mini-frigider si balcon.

Pretul pentru o noapte de cazare intr-o camera dubla este de 91 de lei/noapte. Rezerva aici – https://hotelguru.ro/vila-pretty-woman-eforie-nord

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 6-7 iunie 2017 si sunt valabile astazi, 23 mai 2017.


Consulta lista completa a unitatilor de cazare de pe litoralul romanesc in urmatorul link – https://hotelguru.ro/constanta-110


 

The post 8 unitati de cazare de pe litoral in care poti sa stai cu mai putin de 100 de lei/noapte appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

10 unitati de cazare din Romania perfecte pentru o vacanta cu cei mici

$
0
0

Anul acesta de 1 iunie copii si adultii se vor bucura deopotriva de o mini-vacanta de cinci zile. Vacanta care poate fi sarbatorita cel mai bine cu o escapada relaxanta intr-una dintre zonele superbe ale tarii. Fie ca alegerea facuta te poarta departe de casa sau la doar cativa zeci de kilometri de ea, gasirea unei unitati de cazare potrivita nevoilor celor mici este intotdeauna o aventura.

In functie de varsta celor mici, hotelul sau pensiunea cu pricina trebuie sa aiba cel putin un loc special amenajat in care copiii sa se distreze, scaune speciale pentru a servi masa alaturi de parinti, piscina cu o inaltime redusa si multe alte lucruri care ii sunt necesare celui mic. Desi ai fi tentat sa crezi ca aceasta aventura va fi o cautare interminabila ce va avea un rezultat nesatisfacator, echipa HotelGuru.ro iti sare in ajutor si iti prezinta 10 unitati de cazare numai bune pentru o vacanta cu cei mici.

1.Castel Haller, Ogra

Locatia splendida din judetul Mures te va face sa o indragesti inca din primele clipe. Castelul a fost construit intre secolele  XVI-XVII si adaposteste 13 camere cu 34 de locuri, un restaurant, un centru wellness, o sauna, o piscina interioara pentru adulti si una pentru copii si o cabina de sare. Bucura-te de serviciile oferite in cadrul centrului wellness si rasfata-te cu tratamentele naturiste. In privinta copiilor nu trebuie sa iti faci nicio grija, nici ei nu se vor plictisi la castel. Vor fi permanent ocupati cu jocurile din sala de joaca sau cu piscina special amenajata pentru juniori.

2.Pensiunea La Broscuta, Campia Turzii

Pensiunea La Broscuta din Campia Turzii este locul ideal in care se pot distra atat cei mici cat si cei mari. Dupa doua-trei ture de piscina, iubitorii de activitati sportive isi pot etala abilitatile pe terenurile special amenajate. Cei mici au ocazia sa intre in contact cu cat mai multe sporturi si poate chiar sa isi descopere o noua pasiune.

 

3. Pensiunea Roxana, Intorsura Buzaului

Daca visezi la o vacanta intr-un cadru pitoresc, unde sa te incarci cu energie care sa-ti ajunga tot anul, iti recomandam Intorsura Buzaului. Admira peisajele superbe si bucura-te de aerul curat si nepoluat intr-unul dintre cele mai frumoase locuri de la noi din tara.

Pensiunea Roxana este locul perfect in care sa iti petreci zilele de vacanta. In timp ce copiii se distreaza pe terenul special amenajat, cei mai se pot relaxa in mijlocul naturii pe balansoarele din curtea pensiunii.

4. Septimia Resort Hotel Wellness&Spa, Odorheiu Secuiesc

Complexul Septimia este situat la poalele muntilor Harghita si reprezinta alegerea ideala pentru relaxare intr-un cadru natural. Pe langa facilitatile oferite oaspetilor adulti, Complexul Septimia dispune de piscina pentru copii, scaune de masa pentru cei mici, patuturi si un teren de joaca.

5. BIO Boutique Hotel Club, Busteni

Ti-ai format deja gasca si sunteti pusi pe fapte mari, dar va faceti griji pentru cei mici? Nicio grija! La complexul BIO Boutique din Busteni puteti inchiria o vila numai pentru voi, iar cei mici se pot distra pe terenul de joaca sub supravegherea unui babysitter. Bucura-te de linistea Carpatilor si profita la maximum de aceasta mini-vacanta!

6. Casa Vlasia, Snagov

Pentru bucurestenii care nu-si doresc sa plece prea departe de casa exista numeroase locuri aflate prin apropierea capitalei care merita vizitate. Unul dintre locurile despre care vorbim este localitatea Snagov, cunoscuta pentru lacul omonim. Daca ai drum prin Snagov sau pur si simplu vrei sa te relaxezi impreuna cu familia in zona iti recomandam pensiunea Casa Vlasia. Cei mici pot explora imprejurimile pe bicicleta, se pot aventura in apele piscinei sau se pot relaxa pe terenul de joaca.

7. Pensiunea RosenVille, Rasnov

Situata intr-una dintre zonele linistite ale orasului, pensiunea RosenVille din Rasnov te intampina 10 camere modern mobilate, teren de sport, piscina pentru copii si teren de joaca. Relaxeaza-te intr-o zona montana spectaculoasa, viziteaza cetatea din oras si bucura-te de timpul petrecut alaturi de cei dragi.

8. Pensiunea Aristocratis, Targu Neamt

Primul complex turistic de 4 stele din zona orasului Targu Neamt isi deschide portile pentru toti calatorii dornici de relaxare. Daca vrei sa ai parte de un sejur linistit intr-o zona ferita de toata agitatia marilor orase, iti recomandam sa te indrepti catre Pensiunea Aristocratis. Cei mici vor fi incantati de piscina si terenul de joaca, iar tu te poti relaxa la masaj, sauna sau piscina.

9. Casa Butnarului, Geoagiu de Sus

Daca esti iubitor de natura, iar florile si munti te fac sa te simti ca acasa, atunci locul tau e la pensiunea Casa Butnarului. Simpla, primitoare si plina veselie, Casa Butnarului pune la dispozitia oaspetilor 18 locuri de cazare. Cei mici se pot distra sarind pe trambulina, jucandu-se pe terenul special amenajat sau descoperind frumusetile naturii din jurul pensiunii.

10. Pensiunea Bassen, Bazna

Pensiunea in still german din statiunea Bazna este un loc ideal pentru vacantele cu cei mici. An de an aici se organizeaza tabere scolare, activitati de teambuilding si numeroase evenimente. Pentru cei mici distractia e in toi la Bazna, unde se pot plimba cu bicicletele, se pot relaxa in piscina sau pot pleca in drumetii alaturi de adulti.

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 1-2 iunie 2017 si sunt valabile astazi, 29 mai 2017.

The post 10 unitati de cazare din Romania perfecte pentru o vacanta cu cei mici appeared first on Blogul HotelGuru.ro.


Locuri de cazare in perioada festivalului Neversea

$
0
0

Vara aceasta se anunta a fi una incendiara. Cu si mai multe festivaluri decat anul trecut, tinerii din Romania (si nu numai) au numai motive de fericire cand se gandesc la sezonul cald. Anul acesta vor fi petreceri la malul marii, artisti de renume pe scenele din Transilvania si voie buna cat cuprinde pe tot teritoriul tarii. Rezerva-ti biletul si locul de cazare din timp pentru a profita de cele mai bune preturi.


Daca deja ai biletul, dar nu stii inca unde o sa te cazezi, arunca o privire pe www.hotelguru.ro si alege din miile de unitati de cazare din toata tara. 


Unul dintre cele mai asteptate festivaluri de acest an este Neversea, aventura muzicala ce se va tine la malul Marii Negre. Initiat de organizatorii festivalului-fenomen UNTOLD, Neversea se anunta a fi cea mai tare petrecere pe plaja pe care au vazut-o tinerii romani pana acum. Tiesto, Afrojack, Fatboy Slim, Jason Derulo, Rita Ora, Years&Years, Dua Lipa si multi altii vor intretine atmosfera de pe plaja Neversea din Constanta pana la rasarit.

Celor care sunt nerabdatori sa isi intalneasca artistii favoriti si sa petreaca pana in zori le recomandam sa isi procure din timp un loc de cazare pentru a profita de cele mai bune preturi. Echipa HotelGuru.ro sustine distractia si voia buna, asa ca vine in ajutorul participantilor cu sugestii de cazare numai bune pentru perioada festivalului. Iata care sunt cele mai avantajoase unitati de cazare din jurul Constantei in perioada 7-9 iulie:

1.Hotel Ibis, Constanta

Aflata la mare cautare in perioada festivalului, Constanta dispune de putine locuri de cazare. Daca vrei sa iti asiguri un loc cat mai aproape de plaja Neversea, rezerva-ti acum un loc in hotelul Ibis din Constanta si bucura-te de o amplasare privilegiata si conditii excelente.

Pret: 1315 RON/camera twin/doua nopti/fara masa 

Rezerva aici: https://hotelguru.ro/ibis-constanta

2. Vila La Mer, Eforie Nord

Conform site-ului oficial al festivalului, vor fi puse la dispozitie autobuze catre plaja unde va avea loc festivalul atat din Constanta, cat si din zonele apropiate orasului, asadar Eforie Nord este locul ideal pentru a gasi unitati de cazare mai ieftine decat in orasul Constanta.

Prima propunere este Vila La Mer, situata la numai 6 kilometri de Constanta. Conditiile excelente de cazare si distanta relativ mica fata de locul in care se va tine festivalul sunt principalale atuuri ale acestei unitati de cazare. Bucura-te de tot confortul oferit de aceasta pensiune si nu ezita sa te relaxezi alaturi de o cafea, in gradina, in diminetile insorite.

Pret: 411 RON/camera dubla/doua nopti/fara masa (se poate solicita pat suplimentar)

Rezerva aici: https://hotelguru.ro/vila-la-mer-eforie-nord

3. Casa Nanu, Eforie Nord

Casa Nanu este situata in apropierea bazei de tratament Bretania, la intrare in Eforie Nord. Pensiunea pune la dispozitia oaspetilor 23 de camere si 4 apartamente, fiecare fiind dotate cu baie separata, frigider si aer conditionat. Pentru cei care isi doresc sa ia masa in unitatea de cazare, la demisol exista bucatarie, iar in curte un gratar pe care il pot folosi oricand doresc.

Pret: 280 RON/camera dubla/doua nopti/fara masa 

Rezerva aici: https://hotelguru.ro/casa-nanu-eforie-nord

4. Hotel Olguta, Eforie Nord

Situat in zona Steaua de Mare, la aproximativ 500 de metri fata de mare, hotelul Olguta este alegerea ideala pentru cei care vor sa se bucure si de cateva ore la soare. Dotat cu piscina exterioara si foisor, hotelul este locul potrivit pentru o sesiune de relaxare inainte de petrecerea de la festival.

Pret: 400 RON/camera dubla/doua nopti/fara masa (se poate solicita pat suplimentar)

Rezerva aici: https://hotelguru.ro/hotel-olguta-eforie-nord

5. Vila Ilinca, Agigea

Aflata la limita intre teritoriul statiunii Eforie Nord si localitatea Agigea, vila Ilinca se afla intr-o zona linistita, la mica distanta de malul marii. Oaspetii unitatii de cazare pot alege dintre cele 11 camere puse la dispozitie si se pot bucura de o sedere relaxanta in apropierea locului in care va avea loc festivalul.

Pret: 250 RON/camera dubla/doua nopti/fara masa (se poate solicita pat suplimentar)

Rezerva aici: https://hotelguru.ro/vila-ilinca-agigea

6. Hotel Venus, Eforie Nord

Hotelul Venus de 2 stele din statiunea Eforie Nord are 115 camere confortabile si placut amenajate, numai bune pentru perioada festivalului Neversea. Situata in nordul statiunii si la mica distanta de malul marii, unitatea de cazare este o alegere excelenta pentru cei care vor sa se relaxeze pe malul marii dupa petrecerile de pe plaja.

Pret: 210 RON/camera dubla/doua nopti/fara masa 

Rezerva aici: https://hotelguru.ro/venus-eforie

7. Vila Iris, Eforie Nord

Vila Iris se afla la numai un kilometru de Eforie Aqua Park si mai putin de 400 de metri de plaja. In cazul in care in timpul petrecerilor adrenalina nu este la cote maxime, iti recomandam o vizita in parcul acvatic sau o sesiune de inot in apele marii.

Pret: 180 RON/camera dubla/doua nopti/fara masa 

Rezerva aici: https://hotelguru.ro/vila-iris-eforie-nord

 

*Preturile publicate sunt corespunzatoare perioadei 7-9 iulie si sunt valabile astazi, 9 iunie.


Consulta aici lista completa a unitatilor de cazare din Constanta si din jurul ei!


 

The post Locuri de cazare in perioada festivalului Neversea appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Cum alegem locul de cazare perfect?

$
0
0

Dragon Images/Shutterstock.com

De multe ori atunci cand rezervam locul de cazare nu suntem atenti la toate detaliile mentionate in descriere sau nu intelegem unii termeni folositi si suntem dezamagiti atunci cand ajungem la unitatea de cazare. Chiar daca e vorba doar de o diferenta minora intre ceea ce ne imaginam si realitatea, acel aspect se poate transforma intr-un motiv de disconfort si senzatia de disconfort este ultimul lucru de care vrem sa auzim in vacanta. Tocmai de aceea, echipa HotelGuru.ro ti-a pregatit un mic ghid de alegere a locului de cazare perfect care, speram noi, te va ajuta sa preintampini orice situatie neplacuta si va transforma toate vacantele tale in amintiri placute.

Locatia

Primul aspect, poate si cel mai important, este locatia. Indiferent de cate zile alegi sa petreci in vacanta, o amplasare excelenta a unitatii de cazare te va scuti de cateva zeci de minute parcurse pe drum si te va ajuta sa te deplsezi mult mai repede catre punctele de interes. In functie de obiectivele pe care doresti sa le vizitezi, alege o unitate de cazare care sa fie cat de cat aproape de ele, dar si de o statie a unui mijloc de transport in comun. Daca alegi sa calatoresti cu trenul, avionul sau autocarul, asigura-te ca ai localizat de acasa unde se afla gara, aeroportul sau autogara si care sunt modalitatile de transport de la ele pana la locul de cazare. Daca sosirile se fac prea tarziu in cursul serii sau plecarile mult prea devreme s-ar putea sa ai ceva probleme in deplasarea dintr-un punct in altul al orasului daca locul de cazare se afla mult prea departe de gara, aeroport sau autogara.

Facilitatile

Dupa ce ai stabilit cam care ar fi zona in care vrei sa gasesti unitatea de cazare, pune-te pe cautat. Gandeste-te dinainte ce facilitati ai vrea sa aiba locul de cazare pe care il cauti si pretul pe care ai fi dispus sa il dai pentru intreaga perioada petrecuta in vacanta. Printre cele mai importante facilitati se afla baia privata, spatiile de joaca pentru cei mici si aerul conditionat.

Baia este unul dintre aspectele pe care trebuie sa le verifici inainte sa faci rezervarea. Daca locul de cazare de care esti foarte incantat are un pret foarte bun si o locatie excelenta este posibil ca baia sa fie comuna. De cele mai multe ori, cazarea in acest regim se practica la casele de oaspeti sau la hosteluri. O baie comuna nu este un capat de tara, insa daca aceasta este impartita cu toate persoanele aflate pe etaj cu tine s-ar putea sa ai ceva de asteptat dimineata si seara.

Atunci cand calatoresti cu cei mici cel mai greu este sa ii tii ocupati si sa ii faci sa se simta bine in timpul sejurului. O varianta excelenta ar fi sa ii lasi intr-un spatiu amenajat din incinta hotelului in care sa fie supravegheati in timp ce tu te relaxezi prin apropiere. De asemenea, orice serviciu inclus care vine in spijinul familiilor cu copii este un plus al unitatii de cazare si nu trebuie neglijat.

Daca te pregatesti de vacanta de vara si ai ales o destinatie insorita, una dintre principalele griji ar trebui sa fie alegerea unei camere cu aer conditionat. Chiar daca in timpul zilei temperaturile ridicate sunt mai usor de suportat la plaja sau in apa, in timpul noptii acestea ti se vor parea un chin daca nu reusesti sa racoresti atmosfera cu ajutorul unui aparat de aer conditionat.

Mesele

Cand in tariful cazarii este inclusa cel putin o masa e foarte important de stiut care dintre ele. Unele hoteluri si pensiuni functioneaza in regim half-board (demipensiune), ceea ce inseamna ca tariful include micul dejun si cina (sau pranzul). Atunci cand este mentionat full-board, sau pensiune completa, ar trebui sa te astepti ca toate cele trei mese sa fie acoperite de pretul platit pentru cazare, iar servirea sa se faca sub forma de bufet suedez.

Termenul de all-inclusive implica acoperirea costurilor pentru toate mesele, bauturile servite la masa, gustarile dintre mese si, uneori, anumite activitati. In locatii precum litoralul grecesc, turcesc sau bulgaresc, regimul all-inclusive este prezent la aproape toate unitatile de cazare si reprezinta unul dintre principalele motive pentru care turistii aleg acea destinatie.

Bine de stiut: atunci cand in pretul cazarii intra numai micul dejun acesta poarta de regula una dintre urmatoarele denumiri: mic dejun continental sau mic dejun englezesc. Micul dejun continental reprezinta o selectie de mezeluri si branzeturi la care se adauga si alte gustari reci, iar micul dejun englezesc cuprinde de obicei si alimente calde precum oua fierte sau omleta si bacon sau carnati.


Cauti un loc in care sa gasesti o unitate de cazare ideala pentru urmatoarea ta vacanta? Viziteaza site-ul HotelGuru.ro.


 

The post Cum alegem locul de cazare perfect? appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Vrei sa vizitezi vara aceasta destinatia momentului din Romania? Iata unde poti sa te cazezi

$
0
0

Vedeta acestui an este cu siguranta orasul Oradea. Proaspat renovat, orasul situat in nord-vestul tarii, la granita cu vecinii unguri, se mandreste cu unul dintre cele mai frumoase centre istorice de la noi din tara si numeroase obiective turistice. Printre cele mai cunoscute obiective turistice de aici amintim de Calea Republicii, Cetatea Oradei, Palatul Baroc, Teatrul “Regina Maria” si Biblioteca Judeteana.

In cazul in care nu esti inca hotarat daca sa vizitezi sau nu orasul Oradea, mai mult ca sigur acest articol te va ajuta sa iei o decizie. Daca deja ti-ai planificat o vacanta in Oradea, echipa HotelGuru.ro este alaturi de tine si iti recomanda 5 unitati de cazare din oras.

1. Hotel Atrium Oradea ***

Situat in centrul orasului, la doar 100 de metri de Calea Republicii, Hotelul Atrium este locul de cazare ideal pentru turistii care vor sa profite din plin de timpul petrecut in Oradea. Pe langa Calea Republicii, in zona se afla centrul comercial “Crisul”, Gara Centrala si Muzeul Tarii Crisurilor.

Unitatea de cazare pune la dispozitia oaspetilor 17 camere modern mobilate, restaurant si bar. In incinta unitatii de cazare este permis accesul cu animalele de companie in schimbul unei taxe de 45 de ron/noapte.

2. Casa Paveios Oradea

Pentru cei care isi doresc un sejur relaxant, ferit de aglomeratie si de lipsit de zgomot, Casa Paveios este unitatea de cazare perfecta. Situata la intrarea in oras, Casa Paveios dispune de 5 camere frumos amenajate si un total de 14 locuri.

3. Wellness & Spa Hotel Nevis Oradea ****

Cele 63 de camere puse la dispozitie de Wellness & Spa Hotel Nevis isi asteapta nerabdatoare oaspetii. Fie ca te afli in Oradea in interes de serviciu sau intr-o scurta vacanta, daca iti doresti sa te bucuri de tot confortul iti recomandam sa alegi hotelul Nevis. Acesta dispune de jacuzzi, piscina interioara, sauna finlandeza, servicii de masaj, cabina aromatica si camera de relaxare.

4. Pensiunea Gobe Csarda

Daca esti in cautarea unei experiente autentice, te invitam sa incerci Pensiunea Gobe Csarda, unde fiecare camera este decorata in stilul unei regiuni din Tinutul Secuiesc. Toate camerele dispun de baie si televizor color, iar unele dintre ele sunt dotate si cu aer conditionat.

5. Pensiunea Recidency

Situata in centrul orasului Oradea, Pensiunea Recidency pune la dispozitia oaspetilor 10 camere duble si 4 apartamente. Toate camerele sunt dotate cu baie proprie si televizor, iar apartamentele sunt formate dintr-un living, dormitor si o bucatarie dotata cu frigider, aragaz si hota.

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 12-13 iulie 2017 si sunt valabile astazi, 7 iulie 2017.

The post Vrei sa vizitezi vara aceasta destinatia momentului din Romania? Iata unde poti sa te cazezi appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Festivalul Medieval de la Sighisoara din 2017 – sugestii de cazare

$
0
0

Festivalul Medieval de la Sighisoara are loc anul acesta in perioada 28-30 iulie. Festivalul aflat la cea de-a 24-a editie a devenit deja o traditie pentru localnici, dar si pentru turistii care se inghesuie pe stradutele cetatii sa vada cat mai de aproape spectacolele tematice.

Festivalul Medieval de la Sighisoara este cel mai mare si cel mai longeviv festival medieval de la noi din tara, prima editie fiind organizata in anul 1992. Anul trecut, din pricina unor probleme biroctratice, festivalul a fost amanat, insa acesta se intoarce cu forte proaspete la sfarsitul lunii iulie din 2017.

Afla mai multe: Festivalul Medieval de la Sighisoara

In perioada festivalului tot orasul imbraca straie de sarbatoare, iar la fiecare pas zaresti cate o domnita sfioasa, un cavaler curajos sau un menestrel talentat. Rochiile lungi, ample, brodate manual fac senzatie pe stradutele intortocheate ale cetatii, iar sunetul spadelor in plina actiune se aude la fiecare colt.

Duelurile, spectacolele si alte fel si fel de reprezentatii vor “lua cu asalt” cetatea Sighisoarei, iar daca vrei sa te asiguri ca iei parte si tu la acest eveniment, te sfatuim sa iti rezervi din timp locul de cazare, pentru ca majoritatea hotelurilor si pensiunilor din zona sunt deja ocupate. Pentru cei mai intarziati, echipa HotelGuru.ro are 5 sugestii de cazare in apropiere de orasul Sighisoara:

1.Pensiunea Cartrefodat

Intr-un loc parca uitat de lume, in care timpul sta in loc si traditiile sunt la ele acasa, si-au gasit adapost o comunitate restransa de sasi. Locul este atat de special incat a atras atentia si turistilor straini care vin special in zona sa viziteze Saschiz-ul si localitatile dimprejur.

Cazandu-te la Pensiunea Cartrefodat in perioada festivalului poti impusca doi iepuri deodata. Pe langa cetatea Sighisoarei ai prilejul sa descoperi si localitatea Saschiz aflata la numai 18 kilometri de oras.

2. Complex turistic Romantik ***

Complexul turistic Romantik se afla la jumatatea distantei dintre Sighisoara si Targu-Mures. Unitatea pune la dispozitia oaspetilor 70 de locuri de cazare, un resturant cu 150 de locuri, o terasa acoperita cu o capacitate de 200 de locuri si o sala de sedinte potrivita pentru un grup de maximum 50 de persoane. Oferta complexului turistic cuprinde camere single, duble si triple.

Amplasarea excelenta a complexului favorizeaza vizitarea mai multor obiective turistice aflate in apropiere precum Statiunea Sovata, Lacul Ursu, Salina Praid si comuna Corund.

3. Motel Vector

Situat pe drumul E60 ce leaga Targu-Mures de Sighisoara, Motelul Vector se afla intr-o zona pitoreasca, ferita de agitatia oraselor. Daca iti doresti sa faci o vizita Festivalului Medieval, dar nu vrei sa te confrunti cu aglomeratia ce se va isca pe strazile orasului, o unitate de cazare retrasa, ceva mai departe de Sighisoara este alegerea ideala.

Motelul Vector ofera oaspetilor cazare in 50 de camere modern mobilate si preparate traditionale romanesti si unguresti in restaurantul propriu.

4. Arpad Vendeghaz Csekefalva

La jumatatea drumului dintre Sighisoara si Odorheiu Secuiesc se afla un taram de basm, care te va incanta cu pajistile inverzite si mirosul florilor de camp. Arpad Vendeghaz Csekefalva dispune de 16 camere cochet mobilate, ce au un design modern in care sunt integrate si piese traditionale de mobilier.

Pensiunea este de asemenea un loc ideal pentru cei mici, deoarece aici se pot relaxa in locul de joaca special amenajat sau la piscina exterioara.

5. Motel Kitty

Motelul Kitty din Cristuru Secuiesc vine in intampinarea oaspetilor cu 7 camere confortabile numai bune pentru turistii care vor sa petreaca ultimul weekend din luna iulie in inima Transilvaniei. Datorita amplasarii motelului, dupa ce iei parte la spectacolele organizate in cetate, poti face o mica excursie in spre Odorheiu Secuiesc.

 

The post Festivalul Medieval de la Sighisoara din 2017 – sugestii de cazare appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Temperaturile ridicate iti dau batai de cap? Iata 7 hoteluri cu piscina in care sa te racoresti

$
0
0

Zilele trecute temperaturile ridicate ne-au tot dat batai de cap, mai ales celor care locuiesc in sudul tarii. Daca iti doresti sa vizitezi un loc nou, unde sa poti sa te racoresti si sa scapi de caldura dogoritoare, echipa HotelGuru.ro iti recomanda 7 hoteluri cu piscina unde poti sa te relaxezi la sfarsit de saptamana.

1.Unirea Hotel & Spa din Iasi ****

Pentru cei care vor sa faca o vizita orasului Iasi in viitorul apropiat, le recomandam cu drag sa incerce serviciile hotelului Unirea. Nimic nu se compara cu cateva ore la piscina dupa ce ai colindat in lung si-n lat plaiurile moldovenesti.

Hotelul Unirea dispune de 186 de camere modern mobilate,  dotate cu TV cu ecran plat pe care se regasesc numeroase canale internationale. Printre facilitatile de care se bucura clientii hotelului se afla si accesul gratuit la zona de spa cu piscina incalzita, sauna, baie turceasca, cada cu hidromasaj si sala de gimnastica.

Citeste si: Ce poti face intr-un city break la Iasi?

2. Hotel Valea Cu Pesti Transfagarasan ****

Si unde sa “fugi” de caldura sufocanta din orasele mari, daca nu la munte?! Hotelul Valea cu Pesti se afla intr-o zona splendida, laudata deopotriva de romani si straini. Turistii care aleg sa petreaca o noapte la hotelul Valea cu Pesti se vor bucura de o priveliste superba asupra Lacului Vidraru si a Muntilor Fagaras.

Pe langa confortul oferit de cele 60 de camere puse la dispozitie de hotelul Valea cu Pesti, oaspetii hotelului se mai bucura de acces la piscina, jacuzzi, sauna finlandeza si terenul de sport.

Te-ar putea interesa si: Transfagarasan VS. Transalpina – care este cel mai spectaculos drum de la noi din tara

3. Zan Hotel Voineasa ****

Pe malul raului Lotru, la poalele muntilor cu acelasi nume se ridica mandra una dintre cele mai frumoase unitati de cazare de la noi din tara. Hotelul Zan din Voineasa se remarca datorita amplasarii exceptionale si peisajelor de vis care il inconjoara. Hotelul dispune de 40 de locuri de cazare repartizate in camere duble dotate cu televizor LCD, telefon, internet si aer conditionat.

Facilitatile hotelului includ sauna finlandeza, jacuzzi-ul, restaurantul propriu, piscina interioara, sala de fitness si terenul de sport.

Citeste si: Obiective turistice de-a lungul soselei Transalpina

4. Hotel Carpathia Sinaia ****

In centrul statiunii Sinaia vei gasi un hotel modern, echipat cu toate dotarile necesare unui sejur relaxant pentru tine si cei dragi tie. Proprietatea renovata in 2014 dispune de 140 de locuri de cazare, sauna finlandeza,  jacuzzi, cuibar din lemn, pestera de sare si piscina.

In apropierea unitatii de cazare se afla unele dintre cele mai cautate obiective turistice din statiune, castelele Peles si Pelisor si Gara Sinaia.

Citeste si: Castelul Peles si alte locatii must – see in Sinaia

5. Complex Turistic Hanul Muresenilor Sacele ****

Situat in localitatea Sacele, la numai 6 kilometri de Brasov, complexul turistic Hanul Muresenilor este locul ideal atat pentru evenimente, cat si pentru o escapada de weekend cu prietenii. Cadrul natural splendid, atmosfera relaxanta si serviciile ireprosabile sunt punctele forte ale locatiei.

Complexul turistic dispune de 90 de locuri de cazare, sala de fitness, servicii de masaj, sauna finlandeza, jacuzzi, piscina interioara, bar, restaurant si spatiu special amenajat pentru cei mici.

Te-ar putea interesa si: 7 restaurante cu preparate traditionale din Brasov

6. Wellness & Spa Hotel Nevis Oradea ****

Oradea este una dintre cele mai cautate destinatii ale momentului. Cu centrul istoric proaspat renovat si una dintre cele mai frumoase cetati de la noi din tara, orasul din nord-vestul tarii atrage din ce in ce mai multi turisti. Daca iti doresti sa vizitezi Oradea in urmatoarea perioada si nu stii unde sa te cazezi, echipa HotelGuru.ro iti recomanda unul dintre cele mai apreciate hoteluri din oras, hotelul Nevis.

Aici te vei putea bucura de un sejur relaxant, intr-un cadru de poveste. Printre facilitatile unitatii de cazare se numara piscina interioara, jacuzzi-ul, sauna finlandeza, cabina aromatica si restaurantul propriu.

Afla mai multe despre Oradea: 10 motive pentru care Oradea merita sa fie pe lista ta de destinatii

7.Teleferic Grand Hotel Poiana Brasov  ****

Situat la baza partiei principale, locul de unde pleaca si telecabina si telegondola, hotelul Teleferic Grand Hotel **** este alegerea ideala pentru cei care vor sa petreaca cat mai mult timp in natura. Hotelul este inconjurat de peisaje montane superbe de care te vei indragosti imediat ce vei ajunge aici.

Facilitatile hotelului includ piscina interioara, jacuzzi, servicii de masaj, sauna finlandeza, baie de aburi, salon de cosmetica, restaurant si camera de joaca pentru cei mici.

Citeste si: 5 atractii turistice de neratat in Brasov


Consulta lista completa a unitatilor de cazare cu piscina pe www.hotelguru.ro


*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 28-29 iulie 2017 si sunt valabile astazi, 14 iunie 2017.

The post Temperaturile ridicate iti dau batai de cap? Iata 7 hoteluri cu piscina in care sa te racoresti appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Viewing all 290 articles
Browse latest View live