Quantcast
Channel: Cazare in Romania la hoteluri si pensiuni
Viewing all 290 articles
Browse latest View live

Descopera Croatia: itinerariu de 10 zile cu masina in jurul tarii

$
0
0

Cu peste 1000 de insule, peisaje incredibile din inima muntilor Alpilor Dinarici si orase istorice precum Dubrovnik si Split, Croatia este destinatia pe care n-ar trebui sa o ocolesti vara aceasta. Fie ca esti in cautarea unui loc numai bun pentru plaja sau a unei destinatii de familie in care sa explorezi mai multe obiective turistice, tara de la malul marii Adriatice va fi una dintre cele mai bune optiuni disponibile aproape de casa.

Pentru ca in Croatia se gasesc numeroase atractii turistice si ar fi pacat sa strabati drumul pana acolo, doar pentru un oras, echipa HotelGuru.ro iti propune un itinerariu complex cu masina personala in care sa incluzi cele mai importante obiective din tara.

Ziua 1

Datorita distantei considerabile intre cele doua tari, probabil prima zi va fi dedicata in intregime parcurgerii drumului dintre Romania si Croatia. Ca prima oprire am ales capitala tarii, Zagreb, in care poti innopta. Drumul pana acolo ar trebui sa dureze cam 10-15 ore in functie de opriri, conditii meteo si conditii de trafic.

Citeste si: Informatii utile pentru drumul catre Croatia

Pentru cele mai bune oferte de cazare, poti consulta recomandarile noastre pe https://hotelguru.ro/zagreb

Ziua 2 – explorarea orasului Zagreb

Dreamer4787/Shutterstock.com

Dupa drumul obositor dintre Romania si Croatia, iti recomandam cu drag in dimineata celei de-a doua zi sa incerci una dintre cafenele din jurul locului de cazare. La fiecare colt vei gasi cafea tare si puternic aromata care iti va trezi toate simturile si te va incarca cu energie.

Avand in vedere ca numarul de obiective turistice arhitecturale este destul de mare in Zagreb, te sfatuim sa iti faci o lista cu toate cladirile, bisericile si muzeele pe care vrei sa le vezi si dintre ele sa alegi maximum 4-5. In timpul ramas, lasa-te purtat de val prin centrul vechi al orasului si admira contrastul puternic format intre cladirile vechi si cele noi si gusta din preparatele traditionale. Poti include in lista obiectivelor pe care vrei sa le vizitezi urmatoarele atractii turistice:

  • Muzeul Inimilor Ranite
  • Biserica St. Mark
  • Teatrul National din Zagreb
  • Catedrala din Zagreb
  • Muzeul de Arta Contemporana
  • Muzeul de Istorie Naturala al Croatiei

Citeste si: Top 7 lucruri de vazut in Zagreb

Ziua 3 – excursie la Parcul National Plitvice

JeniFoto/Shutterstock.com

In cea de-a treia zi, porneste la drum dis-de-dimineata si pregateste-te pentru a cunoaste unul dintre simbolurile Croatiei – Parcul National Plitvice. Cunoscut datorita peisajelor impresionante, Plitvice atrage foarte multi turisti mai ales in timpul sezonului cald. Introdus in lista Patrimoniului Mondial UNESCO in anul 1979, Parcul National Plitvice  este considerat unul dintre cele mai frumoase obiective naturale de pe continent datorita celor 16 lacuri conectate prin cascade splendide. Exploreaza zona in voie si uita de toate grijile zilnice. Admira caderile de apa spectaculoase si nu ezita sa faci fotografii la tot pasul.

Afla mai multe despre Parcul National Plitvice – cel mai vizitat obiectiv turistic din Croatia

Deoarece parcul se deschide inca de la primele ore ale diminetii, iti recomandam ca plecarea din Zagreb sa se faca pans in ora 8:00. Astfel, in jurul orelor 10:00-10:30 vei fi deja la Plitvice si te vei putea bucura in voie de frumusetile naturale de aici fara sa infrunti si numarul mare de turisti, care incep sa iti faca aparitia dupa orele pranzului.

Dupa “gura de aer” bine meritata, poti porni linistit catre urmatoarea destinatie, Zadar.

Ziua 4 – Zadar si Split

OPIS Zagreb/Shutterstock.com

Cu siguranta in ziua a treia ai reusit sa cunosti cat de cat orasul Zadar si esti familiar cu locul. In cea de-a patra zi iti propunem sa vizitezi obiectivele turistice care ti-au ramas de bifat pe lista si sa iti iei la revedere de la orasul superb pe care tocmai l-ai descoperit.

Daca n-ai reusit sa ajungi cu o seara inainte la Orga Marina, iti recomandam cu caldura sa nu o ocolesti. Orga Marina este obiectivul turistic principal din Zadar si nicio vizita in oras nu ar fi completa fara ea. Un alt loc popular din Zadar il constituie Biserica St. Donat. Monumentul istoric si arhitectural construit in secolul al VIII-lea este considerat cel mai frumos exemplar al arhitecturii Bizantine.

Vrei sa afli mai multe despre obiectivele din Zadar? Consulta articolul urmator – Descopera orasul Zadar: Orga Marina si alte 3 obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi

Ziua 5 – Split

xbrchx/Shutterstock.com

Split este cu unul dintre orasele care te vor convinge ca paradisul pe pamant nu este la zeci de mii de kilometri distanta, in vreo destinatie exotica, ci chiar langa casa, la numai 10 ore de mers cu masina. Cochet, colorat si plin de restaurante, Split este destinatia ideala pentru cei care vor sa se relaxaze sub briza marii.

Daca scopul final al calatoriei era sa te intorci acasa cu un bronz de invidiat, iti poti petrece urmatoarele zile in Split. Insa, daca iti doresti sa explorezi in continuare si celelalte comori ale Croatiei trebuie sa te mobilizezi cu vizita in Split in ziua a cincea, astfel incat in zilele urmatoare sa descoperi insulele faimoase din jurul orasului.

Te-ar putea interesa si: Split – ghid de oras

Ziua 6, 7 & 8

xbrchx/Shutterstock.com

Split este un oras edenic intr-adevar, insa atunci cand ai sa descoperi si insulele din apropierea orasului o sa te indragostesti iremediabil de Croatia. Pentru ca sunt suficiente destinatii insulare pe care trebuie sa le vezi, iti sugeram ca zilele 6,7 si 8 sa fie dedicate in intregime explorarii lor. Ca punct de pornire pastram orasul Split, asadar va fi nevoie sa iti cauti un loc de cazare pentru 4 nopti. Iata aici cateva sugestii – https://hotelguru.ro/split

Printre insulele din apropiere pe care nu trebuie sa le ratezi se numara:

  • Solta
  • Brac – cu faimoasa plaja Zlatni Rat
  • Vis
  • Korcula
  • Hvar

Ziua 9 – Dubrovnik

Emi Cristea/Shutterstock.com

Ultimul pe lista noastra, dar nu cel din urma, este orasul Dubrovnik. Orasul Dubrovnik este renumit datorita zidurilor sale inalte si plajelor superbe aflate in apropierea orasului. Frumusetea acestui oras a atras atentia mai ales dupa ce aici s-au filmat cateva cadre pentru un serial cunoscut de peste ocean. Inca de la momentul difuzarii, Dubrovnik a devenit “loc de pelerinaj” pentru fanii serialului.

Cauti loc de cazare in Dubrovnik? Il gasesti pe Hotelguru.ro.

Ziua 10

Ziua a zecea este dedicata drumului spre casa. Speram ca ti-a placut itinerariul nostru si ca vei decide sa il incerci vara aceasta. Daca vei descoperi toate locurile mai sus prezentate, nu ezita sa ne trimiti fotografiile tale din vacanta pentru a ne bucura alaturi de tine.

 

 

 

 

 

 

The post Descopera Croatia: itinerariu de 10 zile cu masina in jurul tarii appeared first on Blogul HotelGuru.ro.


8 sugestii de cazare in Sovata

$
0
0

Oancia Iulian/Shutterstock.com

Sovata este o statiune permanenta din judetul Mures, recunoscuta datorita lacurilor din zona ce prezinta fenomenul de heliotermie. Printre cele mai populare lacuri din statiune se afla Lacul Ursu, Lacul Alunis, Lacul Rosu si Lacul Serpilor. Atestata inca din anul 1850, statiunea balneara din inima Transilvaniei reprezinta locul ideal pentru o escapada de weekend sau o vacanta relaxanta alaturi de cei dragi.

Situata la poalele muntilor Gurghiu, la numai 60 de kilometri de municipiul Targu-Mures, statiunea Sovata este una dintre destinatiile favorite ale ardelenilor dar, nu numai. Temperaturile prietenoase si peisajele superbe din zona au pus Sovata in topul statiunilor balneare de la noi din tara si au transformat-o intr-o statiune cu caracter permanent.

Daca vrei sa descoperi frumusetile Transilvaniei si vrei sa te relaxezi intr-un cadru natural feeric, echipa HotelGuru.ro iti recomanda urmatoarele unitati de cazare care se afla in zona statiunii Sovata:

1.Danubius Health Spa Resort Sovata ****

Danubius Health Spa Resort din Sovata este primul hotel de patru stele construit in statiune, ce a castigat numeroase distinctii si premii de-a lungul anilor. Hotelulu complet renovat vine in intampinarea oaspetilor cu o baza de tratament, o sala pentru conferinte si servicii wellness. Amplasat la numai 200 de metri de Lacul Ursu, Danubius Health Spa Resort este algerea ideala pentru turistii care prefera sa petreaca timp in natura.

2. Hotel Belvedere Sovata ***

Hotelul Belvedere este situat la numai 1 kilometru de centrul statiunii si dispune de 70 de locuri de cazare, repartizate in 20 de camere si apartamente. Camerele si apartamentele sunt complet mobilate si dotate cu televizoare LCD, televiziune prin cablu, aer conditionat, minibar si internet gratuit.

3. Hotel Szeifert Sovata ***

Hotelul Szeifert din Sovata se afla langa Lacul Negru, cel mai sarac lac din statiune si la numai 250 de metri de renumitul lac Ursu. Luand in considerarea pozitionarea excelenta, facilitatile oferite de catre unitatea de cazare si distanta mica intre hotel si obiectivele importante din statiune, am putea spune ca hotelul Szeifert este una dintre cele mai bune unitati de cazare din statiune.

4. Hotel Tivoli Sovata **

Situat intr-o zona linistita, ferit de aglomeratie, Hotelul Tivoli Sovata este alegerea perfecta pentru cei care vor sa se relaxeze cateva zile in inima naturii. Printre facilitatile de care dispun oaspetii hotelului Tivoli se numara transportul de la gara/statia de autobuz pana la hotel, ghid turistic si, in sezonul rece, transportul pana la partiile de schi.

5. Pensiunea Comfort

Pensiunea Comfort dispune de 14 camere modern mobilate, dotate cu pat matrimonial sau cu doua paturi individuale, grup sanitar propriu, televizor LCD, frigider mic, balcon, conexiune la internet si uscator de par. Pensiunea se afla la mica distanta fata de principalele obiective turistice – Biserica Adormirea Maicii Domnului, Lacul Ursu, Lacul Negru si Lacul Alunis.

6. Casa Lidia Sovata

Turistii care obisnuiesc sa plece in vacanta insotiti de animalele de companie se pot caza fara griji la Casa Lidia din Sovata. Aici, atat cainii, cat si pisicile sunt binevenite, contra taxei de 5 ron/noapte. De asemenea, casa Lidia ofera cazare gratuita copiilor care nu necesita pat suplimentar.

7. Rigo Villa

Pensiunea Rigo isi asteapta oaspetii pe intreaga durata a anului calendaristic cu 20 de locuri de cazare, repartizate in 9 camere si apartamente. Camerele sunt mobilate cu bun gust, dotate cu mini-frigider, televizor, acces internet, baie cu dus si balcon.

8. Somezo Vendeghaz

Pensiunea Somezo Vendeghaz este ideala pentru o vacanta de familie. Cu parcare proprie, gradina si 8 camere care te asteapta sa le vizitezi, pensiunea Somezo Vendeghaz isi deschide portile pentru toti vizitatorii dornici de relaxare. De mentionat este faptul ca personalul receptiei vorbeste numai limba maghiara, asa ca daca nu stapaniti foarte bine aceasta limba cel mai bine ar fi sa va asigurati ca exista cel putin o persoana in pensiune care va poate ajuta cu traducerea.

Vezi lista intreaga a unitatilor de cazare din Sovata pe HotelGuru.ro/Sovata.

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 11-12 septembrie 2017 si sunt valabile astazi, 21 iulie 2017.

The post 8 sugestii de cazare in Sovata appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

5 hoteluri spectaculoase de 5 stele din Romania

$
0
0

Chiar daca Romania nu este vazuta ca o destinatie de lux, nu inseamna ca aici nu sunt suficiente locuri de 5 stele in care sa te poti rasfata. Fie ca vorbim de unitati de cazare retrase, situate intr-un cadru linistit, pitoresc, departe de toata agitatia orasului sau din contra, de hoteluri care sunt amplasate in centrul orasului, facilitatile acestor unitati te vor uimi. Iata care sunt cele 5 hoteluri de 5 stele din Romania pe care trebuie neaparat sa le vizitezi daca iti doresti sa ai parte de un sejur de poveste:

1.Carol Parc Hotel din Bucuresti

Hotelul Carol Parc este considerat a fi cel mai luxos hotel de la noi din tara. Situat intr-o zona centrala, in apropierea Pietei Unirii, Parcului Carol si a Palatului Parlamentului, Hotelul Carol Parc se bucura de o pozitie privilegiata in inima capitalei. Hotelul dateaza inca din anul 1906, insa datorita unor renovari complete efectuate in anul 2007, hotelul are astazi o noua infatisare, demna de invidiat. Proprietatea se mandreste cu 15 camere dotate cu mobilier de lux si toate celelalte lucruri care sunt necesare unei sederi relaxante. Printre facilitatile hotelului se numara restaurantul propriu unde poti incerca unele dintre cele mai interesante preparate din intreaga lume si salonul de infrumusetare al unitatii de cazare.

2.Lux Garden Hotel Azuga

Daca erai in cautarea unui loc spectaculos in care sa iti petreci un sfarsit de saptamana, Lux Garden din Azuga poate fi cea mai potrivita optiune pentru tine. Situat la baza partiilor de schi, intr-o zona superba, hotelul Lux Garden ofera vizitatorilor sai o experienta de neuitat. Cu privelisti de vis catre muntii Bucegi, servicii impecabile oferite in centrul wellness si bucate din toate colturile lumii, Lux Garden a reusit sa se plaseze pe primul loc in topul hotelurilor din Azuga.

Cele 100 de locuri de cazare puse la dispozitie de catre Lux Garden sunt repartizate in 18 Camere Standard Twin, 21 Camere Standard Matrimoniale, 3 Camere Executive Matrimoniale, 2 Apartamente Junior Suite, 3 Apartamente Mountain Suite si 3 Apartamente Lux Garden Suite.

3. InterContinental Bucuresti

Unul dintre simbolurile orasului Bucuresti, hotelul InterContinental, este una dintre cele mai cunoscute si apreciate cladiri de la noi din tara. Amplasarea este ideala, in apropiere de Piata Universitatii, la doi pasi de Teatrul National si Centrul Istoric al Capitalei. Cele 257 de camere mobilate elegant isi asteapta vizitatorii cu toate dotarile necesare unei sederi relaxante. Pe langa locatia din inima capitalei, un alt atuu al hotelului il reprezinta privelistea de poveste pe care turistii o pot admira de la fereastra camerei de hotel.

4. Sky blue hotel & SPA

Daca esti in cautarea unei locatii inedite, unde rasfatul si relaxarea sa fie cuvintele de ordine, Sky Blue hotel & SPA este alegerea perfecta pentru tine. Situat intr-o zona linistita din apropierea Ploiestiului, Sky Blue ofere servicii de top in domeniul SPA. Astfel, turistii se pot relaxa intr-una dintre piscinele aflate in incinta hotelului, pot sa se bucure de o baie de aburi sau sa incerce sauna finlandeza.

Unitatea de cazare dispune de 89 de locuri repartizate in 39 de camere, toate mobilate modern si cu bun gust. De asemenea, fiecare camera prezinta toate dotarile necesare.

5. Hotel New Belvedere din Mangalia

Ne indreptam putin atentia si catre malul Marii Negre in cautarea unei unitati de cazare de 5 stele in care sa poti petrece un sejur nemaipomenit. Hotelul New Belvedere este situat la 50 de metri de Marea Neagra, vis-a-vis de Sanatoriul Balnear. Ceea ce face atat de deosebita aceasta unitate de cazare este, evident, locatia, la asta adaugandu-se facilitatile de top oferite in cadrul hotelului.

Unitatea de cazare renovata in anul 2016 pune la dispozitia oaspetilor 80 de camere care functioneaza in regim single, double sau suite.

Cauti un loc de cazare in Romania? Gasesti pe HotelGuru.ro! Verifica ofertele noastre speciale si planifica-ti vacanta de vis cat ai clipi.

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 11-12 octombrie 2017 si sunt valabile astazi, 25 iulie 2017.

The post 5 hoteluri spectaculoase de 5 stele din Romania appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Pensiunea Aqua Villa din Vulturu – Locatia inedita de care inca nu stiu foarte multi romani

$
0
0

In inima naturii, intr-o zona privilegiata, a luat nastere nu de mult una dintre cele mai frumoase unitati de cazare de la noi din tara. Imbinand dragostea pentru natura si nevoia de confort a oaspetilor, Pensiunea Aqua Villa ofera cele mai bune servicii intr-un cadru natural splendid care te va fermeca inca de la prima intalnire. Afla care sunt elementele care fac din acest loc un adevarat paradis exotic si nu rata nicio ocazie sa il vizitezi.

Localizare

Aqua Villa este amplasata in satul Vulturu, in inima Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Cele peste 1200 de specii de copaci si plante ascund printre dansele cea mai bogata fauna ornitologica din Europa. Pe langa acestia, in Delta poti admira sute de exemplare de pasari, care mai de care mai deosebite si mai frumoase. Si daca tot te-am convins sa dai o fuga pana in Delta, afla ca aici vei putea fi martorului unora dintre cele mai frumoase apusuri, ce se vor desfasura cu gratie in fata ta si a sutelor de flori de nufar ce stau linistite pe suprafata apei.

Prezentare

Locatia privilegiata si peisajele superbe ce inconjoara acesta unitate de cazare sunt doar cateva dintre atuurile pensiunii Aqua Villa. Formata din 3 corpuri construite in armonie cu natura, pensiunea Aqua Villa incurajeaza o experienta cat mai intima, mai personala si mai aproape de natura. Fiecare corp are 3 locuri disponibile, 2 la parter si 1 la mansarda, iar camerele au toate dotarile necesare unui sejur relaxant. Standardul de 4 stele este completat de facilitatile comune la care au acces oaspetii unitatii de cazare si anume: restaurant, bar, terasa pentru plaja si piscina exterioara.

Mai multe detalii: hotelguru.ro/pensiunea-aqua-villa-vulturu

Activitati

Avand in vedere frumusetea incredibila a locului, cel mai interesant lucru pe care il poti face in Delta Dunarii este cu siguranta o plimbare cu barca. Indiferent de traseul ales, experienta va fi una coplesitoare, iar peisajele de o splendoare rara. Printre traseele de care se pot bucura vizitatorii Aqua Villa se afla urmatoarele:

  • Pensiune – Canal Mila 22 –canal Sontea Lata – Lac Fortuna – Canal Olguta – Lac Lighinet – intoarcere la Pensiune. (Durata: 3 ore = 1200 lei/ambarcatiune)
  • Pensiune – Canal Mila 22 – Canal Sontea Lata – Mila 23 – canal Eracle – Lac Miazazi – Lac Matita – Lac Merhei – Canal Sidor – Sat Letea ( excursie in Rezervatie , la alegere ) – canal Madgearu – Canal Dunarea Veche – Brat Sulina – intoarcere le Pensiune (Durata: 6 ore = 1600 lei/ambarcatiune)
  • Pensiune – Canal Mila 22 – Canal Sontea – Canal Eracle – Lac Radacinos – Lac Trei Iezere – Lac Bogdaproste – Canal Bogdaproste – Dunarea Veche – Crisan – Caraorman ( optional excursie in Rezervatie ) – intoarcere la Pensiune (Durata: 6 ore = 1700 lei/ambarcatiune)
  • Pensiune – Sulina – Canal centura – Sf Gheorghe ( masa optional ) – Lac Rosulet – Lac Rosu – Lac Puiu – Caraorman ( optional safari ) – Crisan – Pensiune (Durata: 8 ore = 1900 lei/ambarcatiune)
  • Pensiune – Canal Mila 22 – canal Sontea – Lac Trei Iezere – Lac Bogdaproste – Dunarea Veche – Sulina ( optional safari Sf Gheorghe ) – intoarcere la Pensiune (Durata: 6 ore = 1500 lei/ambarcatiune)
  • Pensiune – Canal 36 – Trofilca – lac Cotete – lac Purcelu ( colonie cormorani ) – Canal Sireasa – Canal Sontea – Lac Nebunu – Lac Baclanesti – Lac Fortuna – Canal Sontea – Canal Mila22 – Pensiune (Durata: 6 ore = 1300 lei/ambarcatiune)

Pe langa plimbarile lungi de-a lungul si de-a latul rezervariei, turistii ajunsi in Delta se pot relaxa la o partida de pescuit sau practicand diverse sporturi nautice. Pasionatii de pescuit vor fi foarte incantati, intrucat in apele Dunarii se gasesc numeroase exemplare de Nisetru, Batca, Mreana Alba, Caracuda, Somn, Iaprac, Anghila si Cega.

Daca tot am vorbit de peste, e timpul sa vorbim si de bucatele preparate dupa ce procesul de pescuire se incheie. Printre preparatele pe care nu trebuie sa le ratezi se numara Ciorba storceac, Crapul la cuptor si Ghismanul. Daca esti interesat si de reteta lor, o gasesti pe HotelGuru.ro la urmatorul link – blog.hotelguru.ro/3-retete-din-delta-dunarii/

Tarife

Daca te gandeai ca o excursie in acest paradis este mai costisitoare decat una pe taramurile exotice care se gasesc in alte tari, te inseli amarnic. Delta Dunarii este o zona foarte accesibila din punct de vedere financiar, asadar nu ai niciun motiv sa o ocolesti in urmatorul concediu.

Perioada 15.06 – 15.09.2017

  • Camera Dubla – 335Ron/noapte
  • Camera Dubla Superioara – 360Ron/noapte
  • 3 mese/zi – 145 RON/persoana

Perioada 16.09 – 15.11.2017

  • Camera Dubla – 260Ron/noapte
  • Camera Dubla Superioara – 290Ron/noapte
  • 3 mese/ zi – 145 ron/ persoana

Rezerva aici: hotelguru.ro/pensiunea-aqua-villa-vulturu

Cum ajungi la Pensiunea Aqua Villa?

Personalul de la Aqua Villa asigura transportul privat intre Tulcea si pensiune pentru 300 ron/maxim 8 persoane.

 

The post Pensiunea Aqua Villa din Vulturu – Locatia inedita de care inca nu stiu foarte multi romani appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Cum sa petreci o saptamana in Bucovina?

$
0
0

Balate Dorin/Shutterstock.com

Bucovina este o regiune istorica din nordul Romaniei ce cuprinde 12 orase din tara noastra si 7 orase din Ucraina. Frumusetea acestui loc n-a fost nicio clipa stirbita de conflictul politic petrecut in aici, ci dimpotriva, parca dupa fiecare disputa sau ocupatie Bucovina a reinnascut si mai tanara si mai frumoasa. Cunoscuta indeosebi pentru peisajele naturale fascinante si pentru manastirile din zona, Bucovina este un adevarat cufar cu comori pentru turistii care ajung sa o descopere. Printre comorile sale se numara sate pitoresti, orase vibrante si zeci de locuri in care traditia este litera de lege.

Pentru iubitorii de traditii si natura, echipa HotelGuru.ro a realizat un itinerariu potrivit pentru o vacanta de 5-7 zile in nordul Moldovei. In el vom include, bineinteles, manastirile superbe din Bucovina si alte obiective turistice din zona. Esti gata de aventura? Sa incepem!

Ziua 1

Presupunand ca itinerariul nostru incepe din Bucuresti, dimineata si dupa-amiaza primei zile vor fi dedicate in intregime parcurgerii drumului din sudul tarii pana in Piatra Neamt, prima oprire. Piatra Neamt este capitala judetului Neamt si prezinta o importanta deosebita in economie si educatie. Din punct de vedere turistic, Piatra Neamt se mandreste cu o serie de muzee interesante, cel mai de seama fiind Muzeului de Arta Eneolitica Cucuteni. Pe langa acest muzeu, un alt lucru pe care trebuie sa il vezi este orasul, dar nu oricum, ci de sus. Telegondola te va purta deasupra orasului pana sus, la varful Muntelui Cozla. Panorama oferita este una de vis, iar fotografiile de aici nu vor mai avea nevoie de nicio prezentare.

Cazare in Piatra Neamt: 

Ziua 2

Dis-de-dimineata traseul nostru continua catre urmatorul oras important din Bucovina – Suceava. Pe drum, va recomandam sa popositi in Targu Neamt. In Targu Neamt veti gasi la intrare una dintre cele mai importante case memoriale din tara, Casa Memoriala “Ion Creanga” Humulesti, locul unde s-a nascut marele povestitor Ion Creanga. Pe langa casa memoriala, in Targu Neamt pot fi vizitate Cetatea Neamtului si Rezervatia de Zimbri si Fauna Carpatina “Dragos Voda”. In jurul orasului Targu Neamt se gasesc de asemenea o serie de manastiri importante precum Manastirea Agapia, Manastirea Neamt, Manastirea Horaita si Manastirea Rasca.

Cazare in Targu Neamt:

Ziua 3

In cea de-a treia zi ne continuam drumul spre Suceava cu un mic ocol catre Gura Humorului. In jurul acestui oras se afla cele mai multe manastiri introduse in Patrimoniul Unesco si pentru a le descoperi pe toate pe indelete, iti propunem sa petreci doua zile in acesta locatie. In prima zi vei putea vizita manastirile din nordul orasului – Manastirea Moldovita, Manastirea Sucevita, Manastirea Arbore si Manastirea Putna.

Cazare in Gura Humorului: 

Ziua 4

Ziua a patra ne prinde tot in Gura Humorului, insa de data aceasta vom vizita orasul si manastirile care au ramas in sud. Orasul Gura Humorului este un oras mic, simplu, fara foarte multe obiective turistice. Totusi, la o plimbare printre stradutele sale vei descoperi un mic univers bucovinean ce statea ascuns sub placile de beton.

In sudul orasului si estul sau au mai ramas de vizitat manastirile Voronet si Slatina. Dupa vizita de cateva ore la cele doua manastiri, propunem continuarea drumului pana la Suceava.

Cazare in Suceva: 

Ziua 5

In ziua a cincea trebuie neaparat sa faci un tur al orasului Suceava pentru a descoperi toate frumusetile care stau ascunse pe strazile lui. Printre cele mai cunoscute se numara Cetatea de Scaun a Sucevei, Hanul Domnesc, Manastirea Sfantul Ioan cel Nou si Biserica Mirauti. In apropiere de oras se afla si satul Ciocanesti, unul dintre cele mai pitoresti sate din Romania

Cazare in Suceava:

Ziua 6 (si 7 daca este cazul)

Ultima zi de vacanta este dedicata manastirilor din nordul Sucevei, mai exact, Manastirea Patrauti, Manastirea Dragomirna si Manastirea Balinesti. Pentru cei care mai vor sa mai ramana o zi, le recomandam sa se abata din zona Bucovinei in spre Iasi, iar pentru cei care vor sa se intoarca acasa, o pot face pe drumul pe care au venit (Suceava, Piatra Neamt, Bucuresti).

Speram ca itinerariul nostru ti-a prins bine acum, in prag de concediu, iar daca decizi sa-l urmezi nu ezita sa ne trimiti cat mai multe fotografii din vacanta.

 

The post Cum sa petreci o saptamana in Bucovina? appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

8 pensiuni de poveste din Romania

$
0
0

Se zice ca omul sfinteste locul si acolo unde gazdele sunt voioase la vederea oaspetilor n-ai cum sa te intristezi o clipa. Pe principiul asta merg foarte multi turisti atunci cand aleg locul de cazare. Cauta un loc primitor, o gazda prietenoasa si o destinatie de vis. Pentru cei care inca sunt in cautarea unui refugiu pe care sa il viziteze in zilele de weekend sau in concediile prelunginte, echipa HotelGuru a pregatit o lista cu 8 pensiuni de poveste unde pacea si armonia domnesc de cand e lumea.

1. Pensiunea Perla Bucovinei

Bucovina este una dintre cele mai vizitate regiuni ale Romaniei, alaturi de Transilvania si Delta Dunarii. Nu este turist roman sau strain care sa nu fie impresionat de ospitalitatea gazdelor din Bucovina, de traditiile stramosesti sau peisajele de poveste care te insotesc la fiecare pas. Daca ai in plan o excursie intr-acolo si nu stii unde sa poposesti, iti recomandam cu draga inima pensiunea Perla Bucovinei, o unitate de cazare aflata in apropiere de faimoasa Manastire Voronet.

2. Pensiunea Anda

Pasionatii de pescuit sunt invitati in orasul Gheorgheni, la pensiunea Anda. Aici, veti gasi unele dintre cele mai impresionante privelisti si un helesteu plin ochi cu peste. Pensiunea dispune de 45 de locuri de cazare repartizate in 16 camere complet mobilate.

3. Pensiunea Printului

AppleMark

Nu e roman sa nu stie ca Printul Charles al Marii Britanii este indragostit de meleagurile romanesti si cu fiecare ocazie promoveaza frumusetile tarii noastre. Ceea ce nu stiu foarte multi este ca printul a achizitionat cateva proprietati pe care le poate vizita oricine doreste sa retraiasca atmosfera secolelor trecute. Pe langa mobilierul incredibil de frumos si aerul tare si pur, zona in care se gaseste Pensiunea Printului este binecuvantata si cu peisaje desprinse parca din povestile copilariei.

4. Pensiunea Forras

Fie iarna, fie vara, voia buna este in toi la pensiunea Forras. Situata intr-o zona linistita, la 10 kilometri de Salina Praid, pensiunea Forras ofera toate conditiile necesare pentru un sejur relaxant alaturi de cei dragi. Fie ca vrei sa petreci un weekend departe de casa sau sa iti organizezi un concediu intreg in Harghita, pensiunea Forras este fix locul pe care il cautai.

5. Pensiunea Roxana

Nu-i loc mai fain ca cel din inima naturii si nici companie mai buna decat cea a muntilor. Descopera frumusetea naturii intr-un loc in care parca timpul sta in loc si totul traieste intr-o armonie perfecta. Un loc atat de deosebit, incat de-ndata ce-l vei cunoaste, te va face sa te indragostesti pe loc. Pensiunea Roxana este amplasata intr-o zona privilegiata si beneficiaza de unele dintre cele mai frumoase privelisti pe care le poti zari in Romania.

6. Pensiunea Varpatak

Nu departe de Piatra Neamt, la jumatatea drumul intre Miercurea Ciuc si Toplita, se inalta mandra o pensiune superba. Cele 8 camere frumos amenajate isi asteapta nerabdatoare vizitatorii, iar locul special amenajat pentru cei mici este numai bun de incercat.

7. Pensiunea Silver

In ultima vreme Oradea a devenit una dintre cele mai ravnite destinatii de weekend, in principal datorita renovarii centrului vechi si al cetatii din oras. Chiar daca sunt veniti doar pentru cateva zile, turistii nu ezita sa dea o tura prin imprejurimile orasului sa descopere si partea mai putin populata. La Sambata, localitate situata la numai 30 de minute de mers cu masina de Oradea, vei gasi o pensiune de vis in care de poti relaxa linistit dupa plimbarile facute prin Oradea.

8. Casa din Parc

Daca esti in cautarea unei destinatii inedite, in care sa nu te confrunti cu aglomeratia din marile orase, iti recomandam cu caldura Covasna. “Tinutul Conacelor” este unul dintre locurile cu cel mai mare potential turistic de la noi din tara, insa din pacate promovarea lui nu este intotdeauna pe masura potentialului. Chiar si asa, asta nu impiedica turistii curiosi sa isi faca aparitia pe meleagurile intesate cu conace si case boieresti.

The post 8 pensiuni de poveste din Romania appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

5 sugestii pentru mini-vacanta de Sfanta Marie

$
0
0

Dziewul/Shutterstock.com

Anul acesta, romanii au fost mai mult decat bucurosi sa afle ca foarte multe sarbatori religioase sau evenimente istorice s-au transformat in zile libere, ba mai mult, in combinatie cu alte zile libere au devenit mini-vacante. Unul dintre cazurile fericite in care o sarbatoare religioasa s-a transformat in vacanta este cel al zilei de 15 august in care crestinii ortodocsi sarbatoresc Adormirea Maicii Domnului. Deoarece 15 august este o zi de marti in acest an, 14 august – ziua de luni –  a fost si ea declarata zi libera. Astfel, romanii se pot bucura de o mini-vacanta de 4 zile, daca punem la socoteala si zilele de weekend.

Pentru cei care inca nu si-au facut planuri pentru jumatate lunii august, echipa HotelGuru a pregatit o lista cu 5 destinatii numai bune pentru un sejur relaxant.

1.Sibiu

Cine n-a ajuns pana acum in Sibiu, cu siguranta ar trebui sa isi faca drum pana in inima Transilvaniei si sa descopere unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania. Iubit deopotriva de turistii romani si cei straini, Sibiu este cunoscut pentru cladirile superbe din centrul orasului si pentru lacasurile de cult de poveste ce se gasesc aici. Printre cele mai faine locuri din Sibiu se afla Muzeul Brukenthal, Muzeul ASTRA, Catedrala din Sibiu si Podul Minciunilor.

Sugestii de cazare: 

2. Turda

Turda se afla in apropierea orasului Cluj-Napoca si este cunoscut datorita salinei spectaculoase din zona. Pozele din Salina Turda au facut inconjurul lumii cu ajutorul retelelor de socializare si au atras o multime de turisti straini dornici sa descopere frumusetile aflate pe meleagurile romanesti. Efectele curative ale Salinei Turda nu sunt singurele motive pentru care vizitatorii aleg sa isi petreaca zile intregi in subteran, la acestea adaugandu-se si o multime de activitati pe care atat cei mici cat si cei mari le pot interprinde in interiorul salinei. Printre ele se numara minigolful, bowlingul, biliardul si tenisul.

Sugestii de cazare:

3. Statiunea Muntele Baisorii

Ramanem in Ardeal, intr-un loc mai putin cunoscut – Statiunea Muntele Baisorii. Cu peisaje spectaculoase si un aer extrem de bogat in ozon, statiunea de la poalele muntilor te va fermeca din primele clipe. Daca esti in cautarea unui loc retras, linistit si lipsit de aglomeratie iti recomandam cu caldura sa incerci Hotelul Alpin aflat in statiune.  Un sejur de 3 nopti in timpul mini-vacantei de Sfanta Marie costa 330 de lei/ 2 persoane.

4. Slanic Moldova

Situata in judetul Bacau, statiunea Slanic Moldova este una dintre cele mai cautate destinatii de vara in special de catre persoanele care isi doresc o vacanta relaxanta in care sa se bucure se tratamente naturiste. Statiunea cu caracter permanent este renumita pentru tratamentele pentru ameliorarea afectiunilor duodenale, hepatobiliare, cardiovasculare, post-traumatice si ginecologice.

Sugestii de cazare:

5. Sighisoara

Nu credem ca exista vreun moment al anului care sa nu fie potrivit pentru o escapada in Sighisoara. Aceasta “perla” medievala a Romaniei a reusit sa aduca in tara un numar impresionant de turisti din toate colturile lumii si sa ii fascineze pe fiecare in parte. Stradutele inguste te poarta printre povestile scrise acum zeci, poate chiar sute de ani, iar cladirile colorate insenineaza orice zi posomorata.

Sugestii de cazare:

Cauti cazare in Romania? Gasesti pe HotelGuru.ro

 

 

 

The post 5 sugestii pentru mini-vacanta de Sfanta Marie appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Concediu 2017 – unde ne cazam in Transilvania?

$
0
0

Transilvania este una dintre cele mai cautate si mai populare destinatii turistice de la noi din tara. Orasele medievale, satele pitoresti si castelele legate strans de legende nemuritoare au fascinat deopotriva turistii romani si cei straini. Cu atatea obiective turistice faine nu e de mirare ca in ultima perioada, Transilvania a ajuns un simbol al Romaniei, iar atunci cand vizitatorii straini poposesc pe teritoriul tarii noastre primul lucru pe care vor sa il vada este regiunea din inima tarii.

Daca te-ai hotarat sa faci o vizita in Transilvania in concediul acesta si nu stii unde sa te cazezi, echipa HotelGuru.ro iti prezinta cele mai frumoase unitati de cazare din fiecare punct important al regiunii:

  •  Brasov

Balate Dorin/Shutterstock.com

Orasul Brasov este printre cele mai cunoscute destinatii permanente din Romania. Fie vara, fie iarna, aici se strange un numar considerabil de turisti. Datorita pozitii privilegiate a orasului, vizitatorii care ajung in Brasov pot cu usurinta sa viziteze si alte obiective din jurul lui cum ar fi statiunile de pe Valea Prahovei, cetatea medievala din Sighisoara sau orasul Sibiu. Printre obiectivele turistice care pot fi vizitate in Brasov se afla Castelul Bran, Biserica Neagra, Strada Sforii si Paradisul Acvatic.

Citeste si: 7 restaurante cu preparate traditionale din Brasov

Sugestii de cazare:

 

  • Sibiu

Dziewul/Shutterstock.com

Oras medieval de seama, Sibiu este unul dintre cele mai frumoase orase de la noi din tara. Pe langa Muzeul Brukenthal, Muzeul ASTRA si Podul Minciunilor, turistii care ajung aici au posibilitatea sa viziteze in jurul orasului unele dintre cele mai pitoresti sate din Romania. De pilda, la o aruncatura de bat de oras se afla Marginimea Sibiului, o zona care cuprinde 18 localitati, una mai frumoasa ca cealalta. De asemenea, la numai 80 de kilometri de Sibiu se gaseste satul Biertan, o asezare romaneasca de o splendoare aparte.

Citeste si: Descopera Marginimea Sibiului – zona declarata Destinatie Europeana de Excelenta

Sugestii de cazare:

 

  •  Sighisoara

Gaspar Janos/Shutterstock.com

Cunoscuta atat peste hotare cat si pe meleagurile tarii noastre, Sighisoara este cu siguranta un loc pe care orice roman trebuie sa il vada. Singura cetate locuita din Europa ascunde numeroase atractii turistice precum Turnul cu Ceas, Turnul Fierarilor, Scara acoperita si Biserica manastirii. Pe langa toate acestea, langa Turnul cu Ceas, turistii se pot bucura de una dintre cele mai frumoase panorame asupra orasului.

Citeste si: 5 restaurante de top din Sighisoara

Sugestii de cazare:

 

  • Cluj Napoca

Mariia Golovianko/Shutterstock.com

Clujul este noua “capitala” a tinerilor din Romania si parca este mai infloritor ca niciodata. Fain, curat si primitor, Clujul reprezinta cel mai bine spiritul ardelenesc. Aici lucrurile nu se fac in graba, oamenii nu uita niciodata sa iti zambeasca si fiecare lucru are locul lui. Despre frumusetea Clujului s-a dus vorba pana peste hotare, iar acum vin turistii din toata lumea sa-l descopere. Odata ajuns in Cluj, asigura-te ca nu ratezi o vizita la Gradina Botanica, Palatul Banffy si Biserca Evanghelica. Dupa ce te-ai familiarizat cu spiritul ardelenesc al clujenilor este timpul pentru o mica excursie in Turda, mai exact la Salina Turda. Acest loc fascinant se afla in topul  celor mai spectaculoase saline de la noi din tara, iar cu siguranta vizita in interior va fi una memorabila.

Citeste si: Un traseu de 2 zile prin judetul Cluj

Sugestii de cazare:

 

  • Hunedoara

Balate Dorin/Shutterstock.com

Situata in sud-vestul Transilvaniei, la poalele muntilor Poiana Rusca, Hunedoara se mandreste cu numeroase cladiri valoroase ce apartin secolelor trecute. Pe langa toate aceste cladiri care impanzesc strazile orasului, la marginea lui se gaseste una dintre cele mai importante atractii turistice de la noi din tara – Castelul Corvinilor. Lucrarile pentru constructia acestui castel au inceput prin secolul al XIV-lea, iar pe parcurs s-au mai adaugat anumite elemente.

Citeste si: Ce poti vizita 2 zile prin judetul Hunedoara?

Sugestii de cazare:


*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 18-19 octombrie 2017 si sunt valabile astazi, 3 august 2017.


 

The post Concediu 2017 – unde ne cazam in Transilvania? appeared first on Blogul HotelGuru.ro.


Destinatii romantice de weekend – 5 locuri din Romania pe care trebuie sa le vizitezi cu partenerul

$
0
0

Romantismul nu trebuie sa depinda de data din calendar, ci de sentimentele profunde dintre doua persoane. Astfel, indiferent ca ne aflam in toiul verii sau in apropiere de Craciun, oamenii ar trebui sa celebreze mult mai des uniunea spirituala dintre ei si sa se preocupe mai mult de acest aspect al vietii.

Noi, la HotelGuru.ro, credem in importanta iubirii si mai credem ca intretinuta cum trebuie, o relatie poate dura ca in povestile cu printi si printese – pana la adanci batraneti. In acest scop, ne dorim sa incurajam cat mai mult iesirile romantice prin prezentarea a 5 locuri din Romania pe care trebuie neaparat sa le vezi cu partenerul.

Brasov este si va ramane una dintre cele mai cautate destinatii de la noi din tara. Daca pentru turistii romani, Brasovul este o oaza de aer curat in mijlocul unei saptamani sufocante, pentru cei straini, Brasovul este locul in care il pot vizita pe Dracula si-i pot afla toate tainele. Indiferent de motivul care te poarta in acest oras de munte, vei descoperi aici pe langa peisajele superbe si castelele splendide, una dintre cele mai romantice unitati de cazare. Chambers’n Charm Boutique Hotel este situat pe drumul ce leaga Brasovul de Poiana Brasov, iar pe langa linistea caracteristica zonei, te vei bucura si de o priveliste nemaipomenita asupra Masivului Postavaru.

Ce are Chambers’n Charm Boutique Hotel atat de deosebit? Unitatea de cazare dispune de 9 camere de lux, fiecare mobilate intr-un stil diferit. Astfel, varietatea optiunilor si elementul de unicitate pe care il vei regasi in fiecare dintre cele noua camere te va face sa te indragostesti pe loc. Cei care aleg sa petreaca un sejur la Chambers’n Charm Boutique Hotel au de ales intre urmatoarele tematici: Provence, Gold, Scandinavian, Baldaquin, Red, Romantic, Baroque si Marocan.


Trecem de la rafinamentul secolelor trecute la un loc minunat situat in inima naturii. Cabanele Cascada de la Brezoi sunt incadrate la trei margarete si fiecare dispune de cate o camera cu pat dublu si baie proprie. Ceea ce este fascinant la aceasta unitate de cazare nu este nici decorul, nu sunt nici facilitatile in sine, ci peisajul rupt din povesti. In jurul cabanelor se gasesc doua iazuri cu apa lina si curata ce curge agale pana la vale.

Aerul tare si curat, amplasarea ideala si peisajul de poveste te vor face sa uiti de toate grijile si te vor ajuta sa te concentrezi pe ceea ce conteaza cu adevarat – linistea interioara. Descopera acest loc de vis alaturi de partener si petrece un sejur de neuitat in inima naturii.


Revenim la Brasov pentru a-ti prezenta o alta unitate de cazare superba din zona. Situata in imediata apropiere a tuturor obiectivelor importante din oras Villa Prato te va fermeca din primele secunde. Design-ul elegant, atentia la detalii, peisajul superb pe care il poti zari de la fereastra si pozitia privilegiata a unitatii de cazare sunt elementele care formeaza un loc perfect pentru o sedere in doi.

Pe langa primbarile romantice pe care le poti face alaturi de partener prin zona in care se afla Villa Prato, facilitatile unitatii de cazare te vor ajuta sa te relaxezi si sa te apropii si mai mult de persoana iubita.


Complexul montan de lux Austria include trei vile superbe: Iris, Elena si Bruno. Localizat la altitudinea de 900 de metri, intr-un loc superb, la maginea unei paduri, complexul Austria este locul ideal pentru cei care isi doresc sa evadeze din stresul etern al oraselor aglomerate.

Villa Iris a fost inaugurata in anul 2000 si reamenajata in 2007. Cu un design modern si facilitatii de top, camerele din Villa Iris te asteapta pentru o vacanta unica in inima naturii.


La poalele Muntelui Furnica se ridica mandre trei vile desprinse din povesti. Daca ti-au placut dintotdeauna povestile cu printi, printese, calesti, castele si majordomi, aici este locul perfect pentru tine. Cele trei vile pot fi inchiriate numai integral, insa fiecare dintre ele dispune de camere separate ce ofera o intimitate crescuta tuturor celor care poposesc aici.

Fiecare dintre cele trei vile pastreaza un stil aparte, insa toate se completeaza intre ele formand un intreg de poveste. Scrie-ti propria poveste intr-un cadru incredibil si bucura-te de toate facilitatile acestei unitati de cazare.

The post Destinatii romantice de weekend – 5 locuri din Romania pe care trebuie sa le vizitezi cu partenerul appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Satul Biertan – sugestii de cazare in apropiere

$
0
0

Angyalosi Beata/Shutterstock.com

Biertan este una dintre primele asezari germane din Transilvania si cu sigurante se numara si printre cele mai frumoase locuri din Romania. Cu un farmec aparte, Biertan a reusit sa cucereasca atat inimile turistilor romani, cat si pe cele ale strainilor. Fascinati de frumusetea autentica a satului si legendele locale povestite la ceas de seara in jurul focului, strainii vin cu sutele sa viziteze aceasta asezare splendida din inima Romaniei.

Biserica fortificata – simbolul satului Biertan – este printre cele mai frumoase constructii din sat. Imbinand armonios doua stiluri diferite – gotic si renascentist -, cladirea ce dateaza inca din secolul al XV-lea a fost una dintre cele mai puternice cetati sasesti de pe meleagurile noastre.

Daca vrei sa descoperi splendoarea acestui loc deosebit si sa petreci cateva zile in inima naturii, echipa HotelGuru.ro iti recomanda sa incerci una dintre urmatoarele unitati de cazare:

Bazna este un alt sat cu potential din zona ce merita vizitat. Dupa ce descoperi frumusetile Biertanului te poti abate putin din drum si poti vizita Bazna. Localitatea care a fost atestata documentar la inceputul secolului al XIV-lea este renumita pentru peisajele si constructiile superbe, asa ca este musai sa ii faci si ei o vizita. Cand ajungi la Bazna te poti odihni intr-una dintre cele 27 de camere ale hotelului Dobsi. Aici, pe langa sauna finlandeza, piscina interioara si sala de fitness te poti bucura de tot confortul necesar pentru a te relaxa in concediu.


Situata la aproximativ 10 kilometri de satul Biertan, pensiunea Casa Elixias pune la dispozitia oaspetilor 5 camere spatioase, decorate cu bun gust si atentie la detalii. Printre facilitatile de care vizitatorii se pot bucura pe timpul sederii la Casa Elixias se numara restaurantul propriu in care se serveste micul dejun, barul si sala de conferinte.


Medias este cel de-al doilea oras ca marime din judetul Sibiu si se mandreste cu una dintre cele mai frumoase biserici fortificate din Transilvania. Situat la mica distanta fata de Biertan, municipiul Medias poate fi vizitat intr-o singura zi. Daca decizi sa poposesti aici peste noapte, te poti relaxa intr-una dintre cele 5 camere comode ale Fabini Apartments.


Le Baron este un resort linistit, situat intr-o zona retrasa in apropierea orasului Sighisoara. Cele noua camere puse la dispozitia oaspetilor sunt atent decorate in stil traditional, fiecare oferind o panorama unica asupra zonei superbe in care este amplasata pensiunea. Printre facilititatile de care se pot bucura vizitatorii care ajung la Le Baron se numara piscina exterioara, jacuzzi-ul si barul de langa piscina.


Pensiunea construita in stil german in localitatea Bazna ofera o serie de facilitati atat pentru grupuri cat si pentru turisti individuali. Pensiunea Bassen este de asemenea un loc potrivit pentru familiile cu copii, intrucat aici cei mici se pot juca in spatiul special amenajat si pot lua parte la diverse activitati organizate de catre gazdele pensiunii.

 

The post Satul Biertan – sugestii de cazare in apropiere appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Viziteaza “Izvoarele de Aur”– statiunea balneoclimaterica cu cele mai multe izvoare din Romania

$
0
0

RossHelen/Shutterstock.com

Statiunea Baile Olanesti, cunoscuta si sub numele de “Izvoarele de Aur”, este situata in judetul Valcea, intr-un cadru natural de poveste. Statiunea este renumita indeosebi datorita numarului foarte mare de izvoare si a proprietatilor curative pe care apa acestora le are. Apele izvoarelor ce se gasesc la Baile Olanesti amelioreaza afectiunile digestive, respiratorii, dermatologice si cardiovasculare.

Baile Olanesti – scurt istoric

Prima atestare a localitatii Baile Olanesti este facuta in anul 1527, insa primele mentiuni despre apele tamaduitoare ce se gasesc in zona sunt din anul 1760. Conform documentelor istorice, apele de pe domeniul clucerului Toma Olanescu aveau proprietati miraculoase si ajutau la tratarea diferitor afectiuni de care oamenii vremii sufereau.

Desi la inceput au fost privite cu scepticism, efectele benefice ale apelor de aici au fost confirmate atat de medici, chimisti si alti oameni de stiinta, cat si de mari conducatori ai vremii. Printre “promotorii” acestui loc se afla insusi conducatorul Revolutiei din 1821, Tudor Vladimirescu, care venea adesea sa se trateze in baile cu apa tamaduitoare de pe mosia Olanestilor. Despre orginile numelui localitatii cei mai multi spun ca ar proveni de la fostul stapan al acesteia, Toma Olanescu, insa cateva voci sustin ca exista posibilitatea ca “Olanesti” sa aiba radacini austriece.

“Cure de tratament” la Baile Olanesti

Inca de la primele rezultate pozitive pe care le-a obtinut apa izvorata din Olanesti, oamenii instariti ai vremii au inceput sa apara la mosia lui Olanescu pentru asa numitele “cure de tratament”. Desi au trecut ani buni de cat proprietatile curative au fost descoperite si in tot acest timp medicina a evoluat incredibil de mult, statiunea Baile Olanesti inca se bucura de un numar impresionant de turisti. Toti vizitatorii vin in cautarea unei vindecari pe cale naturala pentru afectiunile grave sau mai putin grave de care sufera. Printre cele mai populare se numara urmatoarele:

  • afectiunile digestive precum gastrita, duodenita sau ulcerul.
  • afectiunile renale si ale cailor urinare precum litiaza renala, litiaza cailor urinare sau cistita cronica.
  • afectiunile cronice ale ficatului precum dischinezia, colecistita cronica, hepatita cronica sau pancreatita cronica.
  • afectiunile respiratorii precum bronsita, astmul bronsic alergic sau bronsectazia.
  • afectiunile metabolice si de nutritie precum diabetul zaharat.
  • afectiunile dermatologice precum psoriazisul, eczemele cronice, acneea si piodermita.

Sugestii de cazare

Pentru ca tratamentul cu apele miraculoase de la Baile Olanesti sa dea roade acesta trebuie facut periodic si pentru perioade indelungate. Daca iti doresti sa testezi efectele curative ale izvoarelor si sa iti ameliorezi anumite afectiuni este indicat sa faci aceste tratamente pentru cel putin o saptamana. Astfel, pentru cei care vor sa poposeasca mai mult la “Izvoarele de Aur” si nu stiu unde sa o faca, echipa HotelGuru.ro vine in ajutorul lor cu cateva sugestii de cazare:

Hotel Suprem si-a deschis larg usile pentru turistii romani si straini in anul 2003 si inca de atunci a pus la dispozitia vizitatorilor servicii de cea mai buna calitate. Cele 44 de locuri de cazare sunt repartizate in 28 de camere duble, 6 camere triple si 10 apartamente. Camerele de la Hotel Suprem dispun de TV, minibar, grup sanitar modern si aer conditionat. De asemenea, in incinta hotelului functioneaza o retea de wireless interna ce poate fi accesata in mod gratuit de care vizitatori. 

Hotel Select se afla in apropiere de centrul statiunii Baile Olanesti si dispune de toate dotarile necesare pentru a-ti asigura un sejur relaxant. Cele 35 de camere ale hotelului Select sunt dotate cu balcon, cabina dus, TV, minibar, telefon, internet si aer conditionat. De asemenea, unitatea de cazare dispune de propria baza de tratament cu capacitate de efectuare de 760 proceduri/zi. 

Vila Rosa este situata la numai 20 de metri de parcul central, iar aceasta amplasare este ideala pentru cei care vor sa se bucure de cat mai mult timp petrecut in statiune. Pensiunea dispune de 9 camere dotate cu baie proprie, frigider si televizor. Pe langa facilitatile oferite individual, turistii se pot folosi de doua sali de mese si doua bucatarii moderne. 

Vezi lista intreaga a unitatilor de cazare din Baile Olanesti pe HotelGuru.ro/baile-olanesti.

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 3-4 octombrie 2017 si sunt valabile astazi, 9 august 2017.

 

 

The post Viziteaza “Izvoarele de Aur” – statiunea balneoclimaterica cu cele mai multe izvoare din Romania appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

5 unitati de cazare aflate in apropierea Castelului Corvinilor

$
0
0

Castelul Corvinilor, cunoscut si sub numele de Castelul Huniazilor, este o constructie impresionanta situata in judetul Hunedoara, in partea sud-vestica a orasului cu acelasi nume. Castelul este printre cele mai mari si frumoase castele de pe continent si se bucura de vizitele a mii de turisti in fiecare sezon. Pe langa importanta istorica si arhitectura deosebita, Castelul Corvinilor se afla in vizorul vizitatorilor straini si datorita legaturii pe care acestia o fac cu contele Dracula si numeroaselor legende care se tes in jurul constructiei.

Afla mai multe: Legendele horror ale Castelului Corvinilor

Situat la mica distanta fata de alte orase turistice importante din tara precum orasele Sibiu, Alba Iulia si Timisoara, Castelul Corvinilor este usor de inclus in orice circuit care cuprinde centrul sau vestul tarii. Daca vrei sa zabovesti mai mult prin zona, echipa HotelGuru.ro iti recomanda urmatoarele unitati de cazare:

Hotel Rusca Hunedoara***

Situat in centrul orasului Hunedoara, la numai 1,5 kilometri de Castelul Corvinilor, Hotelul Rusca din Hunedoara este alegerea ideala pentru turistii care vor sa ramana sa viziteze orasul si imprejurimile pentru cateva zile. Hotelul Rusca dispune de 106 camere (single, twin si duble) recent renovate, toate dotate cu minibar, telefon, uscator de par, televiziune prin cablu, acces internet wireless si baie privata prevazuta cu instalatie de hidromasaj.

Vila Daddy

La numai 14 kilometri de orasul Hunedoara se afla o alta asezare mandra din inima Transilvaniei, Deva. Pentru turistii pasionati de istorie, cetatea orasului va fi atractia principala, insa nu singura. Daca iti doresti sa faci un circuit mai extins sau pur si simplu vrei sa incluzi si Castelul Corvinilor si Cetatea Devei intr-un itinerariu mai lung, iti recomandam sa innoptezi la Deva, la Vila Daddy. Situata intr-un cartier rezidential, foarte aproape de centrul orasului, Vila Daddy pune la dispozitia oaspetilor 11 camere confortabile, moderne si spatioase, numai bune pentru un popas de-o noapte. Fiecare dintre cele 11 camere dispune de baie privata, aer conditionat, frigider si TV.

Vila Gorunul

Situata in apropierea Padurii Chizid, la aproximativ 3 kilometri distanta de Castelul Corvinilor, Vila Gorunul reprezinta alegerea ideala pentru familii, tineri si grupuri restranse de turisti. Locatia linistita este favorabila tuturor celor care isi doresc sa aiba parte de un sejur relaxant si linistit in inima Ardealului. Cele 8 apartamente moderne sunt dotate cu pat matrimonial, televizor LCD, aer conditionat, o bucatarie echipata cu aragaz, cuptor cu microunde, hota, frigider, vesela, tacamuri si bineinteles o baie cu cabina de dus si uscator de par.

Hotel Maier Hunedoara***

In imediata apropiere a Castelului Corvinilor si la doi pasi de centrul orasului, se intalta mandru Hotelul Maier din Hunedoara. Incadrat in standardul de trei stele, acesta dispune de 29 de camere spatioase, fiecare beneficiind de propria baie. Camerele sunt dotate cu televizoare, frigidere, aparate de aer conditionat si au acces la internet gratuit. Hotelul dispune de asemenea si de un restaurant propriu si de o sala de evenimente, iar parcarea in incinta unitatii de cazare este gratuita.

Motel Cincis

Amplasat in apropierea Lacului Cincis, Motelul Cincis este locatia perfecta pentru iubitorii de natura. Aici, turistii se pot rasfata la piscina exteriora, se pot relaxa la o partida de pescuit sau se pot aventura la o drumetie prin padure. Unul dintre atuurile locatiei il reprezinta distanta mica intre unitatea de cazare si obiectivele turistice din judetul Hunedoara. De aici se pot face excursii de o zi catre Castelul Corvinilor, Cetatea Devei,  Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Rezervatia de zimbrii de la Hateg si Manastirea Prislop.

 

Vezi lista intreaga a unitatilor de cazare din judetul Hunedoara pe HotelGuru.ro/Hunedoara.

*fotografia principala reprezinta una dintre camerele Motelului Cincis.

**Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 18-19 octombrie 2017 si sunt valabile astazi, 14 august 2017.

The post 5 unitati de cazare aflate in apropierea Castelului Corvinilor appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Cabana Cheile Turzii – locul de poveste in care te poti relaxa la sfarsit de saptamana

$
0
0

Cabana Cheile Turzii este situata in comuna Mihai Viteazul, mai exact in satul Cheia, la intrarea in defileul Cheile Turzii. Rezervatia Naturala Cheile Turzii este unul dintre cele mai apreciate locuri din tara noastra, fiind inclusa si in lista patrimoniului UNESCO.

Despre Rezervatia Naturala Cheile Turzii

Rezervatia Naturala Cheile Turzii este situata in inima Transilvaniei, la mica distanta de orasul Turda. Cunoscuta datorita salinei modernizate de curand, localitatea Turda este printre cele mai vizitate asezari din Ardeal, si nu e de mirare avand in vedere frumusetea si faima obiectivelor turistice din zona.

Rezervatia de tip mixt adaposteste aproximativ 1000 de specii de plante si flori, 67 de specii de pasari, numeroase specii de pesti si alte vietuitoare ce se gasesc numai in aceasta zona. Suprafata protejata prin lege este locul in care pasionatii de natura pot admira exemplare rare de usturoi salbatic, acvila de stanca, sogart de balta, scorus, garofita alba si fluturi de stanca. Pe langa elementele de interes legate de flora si fauna ce se gasesc aici, Rezervatia Naturala Cheile Turzii mai este cunoscuta si datorita numarului impresionant de pesteri. Aproximativ 50 de pesteri pot fi gasite aici, insa majoritatea sunt de dimensiuni mici si nu pot fi vizitate.

Cabana Cheile Turzii – castelul medieval din inima Ardealului

In acest taram de basm unde raul Hasdate a sapat in piatra timp de mii de ani pentru a forma aceste peisaje de vis s-a ridicat o cabana asemanatoare unui castel, cu specific medieval, unde turistii se pot relaxa si admira frumusetea naturii.

Cabana Cheile Turzii pune la dispozitia oaspetilor 40 de locuri de cazare repartizate in 14 camere duble si 6 casute. Unitatea de cazare dispune de gradina, terasa si restaurant propriu, iar copiii sunt incurajati sa foloseasca terenul de joaca special construit pentru ei. De asemenea, familiile care doresc sa isi aduca in vacanta cu ei animalele de companie o pot face linistiti deoarece Cabana Cheile Turzii permite accesul lor in incinta unitatii de cazare.

Cele 14 camere sunt dotate cu mobilier de lemn, baie privata cu dus si televizor. De asemenea, de la fereastra fiecareia se poate admira una dintre cele mai frumoase panorame din zona.

Rezerva aici: https://hotelguru.ro/cabana-cheile-turzii-cheia

Tarife

Cabana Cheile Turzii ofera posibilitatea cazarii oaspetilor in regim single, in camera dubla sau tripla. Camerele triple sunt constituite dintr-o camera dubla careia i se mai adauga un pat suplimentar.

  • Camera single – 80 ron/noapte
  • Camera dubla – 120 ron/noapte
  • Camera tripla – 150 ron/noapte

Pe langa tariful standard care nu include niciuna dintre mese, turistii pot opta pentru demipensiune sau pensiune completa.

  • Demipensiune – 40 ron/persoana/zi
  • Pensiune completa – 65 ron/persoana/zi

Rezerva aici: https://hotelguru.ro/cabana-cheile-turzii-cheia

 

Cum ajungi la Cabana Cheile Turzii?

Cabana Cheile Turzii este situata la numai 15 kilometri de orasul Turda. In numai 25 de minute poti ajunge din Turda la Cabana Cheile Turzii urmand drumul judetean 103G pana la intrarea in defileu.

Rezerva aici: https://hotelguru.ro/cabana-cheile-turzii-cheia

Obiective turistice aflate in apropiere

Rezervatia Naturala Cheile Turzii nu este singurul obiectiv turistic pe care poti sa il vizitezi in apropiere de Cabana Cheile Turzii. Asa cum am mentionat si la inceput, orasul Turda este renumit datorita acestei rezervatii si salinei Turda. Salina Turda este locul ideal in care poti sa iti petreci o dupa amiaza alaturi de familie. Bowling, biliard, baschet, minigolf, fotbal si chiar tenis, pe toate aceste activitati le poti desfasura in voie in subteran. Descopera una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Romania si bucura-te de toate facilitatile pe care acesta le ofera.

Citeste si: Salina Turda – cand sa o vizitezi si de ce?

La mica distanta de rezervatie se afla muncipiile Cluj si Targu-Mures, doua orase superbe in care poti admira cladiri impresionante, muzee interesante si cetati ce dateaza de secole intregi.

Citeste si: Cluj – ce sa vizitezi in 2 zile

 

The post Cabana Cheile Turzii – locul de poveste in care te poti relaxa la sfarsit de saptamana appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Piata Sfatului din Brasov – o poarta deschisa catre trecut

$
0
0

mastapiece/Shutterstock.com

Brasov este una dintre cele mai populare destinatii din Romania. Datorita spiritului unic si arhitecturii deosebite, orasul din centrul tarii reuseste sa atraga in fiecare sezon mii de turisti veniti atat de pe meleagurile romanesti, cat si din afara granitelor tarii.

Cu numeroase obiective turistice si legende tesute pe langa acestea, Brasov se bucura de popularitate in randul tuturor tipurilor de turisti. Fie ca vorbim de aventurieri aflati in cautarea contelui Dracula, pasionati de istorie si arhitectura care vor sa se simta macar pentru cateva zile precum cavalerii si domnitele din Evul Mediu sau de exploratori “de meserie”, cu totii trec macar o data in viata prin Brasov. Farmecul aparte si frumusetea iesita din comun a stradutelor, bisericilor si pietelor din Brasov te vor face si pe tine sa te indragostesti iremediabil.

Piata Sfatului – punctul 0 al Brasovului

Pentru multi dintre cei care ajung in Brasov, aventura incepe din Piata Sfatului. Acest obiectiv turistic era in trecut locul in care se organizau targuri la care participau negustori din toate regiunile apropiate. De o importanta deosebita in perioada Evului Mediu, Piata Sfatului din Brasov este si astazi imprejmuita de zidurile cetatii ce au existat odinioara. De jur imprejur, cladirile impunatoare ce au influente germanice in arhitectura, pazesc astazi locul si ii dau o culoare autentica.

De-a lungul secolelor infatisarea acestui loc s-a schimbat, iar cladirile din jur si-au gasit diverse intrebuintari. Frumoasele arcade ce le impodobesc au fost martore mai multor evenimente istorice, culturale si sociale importante si de-ar putea ne-ar povesti atatea. Printre altele, acestea au urmarit judecatele vrajitoarelor care se petreceau pe vremuri in vazul tuturor, decapitarea lui Stefan Stener, seful breslei cizmarilor care s-a opus intrarii austriecilor in oras si multe altele de care nici istoricii nu-si mai amintesc astazi.

Brasov – Obiective turistice

Datorita importantei istorice pe care acest loc o are si a amplasarii centrale, Piata Sfatului este punctul 0 al oricarui circuit turistic din Brasov. Daca esti pentru prima data in oras si ai ajuns in piata, insa nu stii incotro s-o apuci, iata ce poti sa vizitezi:

  • Biserica Neagra este cea mai mare biserica din Romania si reprezinta biserica parohiala a comunitatii evanghelice luterane din Brasov. Din pricina unui incendiu care a avut loc in anul 1689, zidurile bisericii s-au innegrit si astfel biserica luterana si-a primit numele de “biserica neagra”, titlu acceptat abia in secolul al XIX-lea.
  • Bastionul Fierarilor, situat in nord-vestul cetatii Brasov, este unul dintre locurile faine pe care turistii nu prea ajung sa le viziteze in Brasov. Constructia initiala ridicata in secolul al XVI-lea a suferit numeroase modificari pana la forma pe care o are astazi, insa acest lucru nu face decat sa sporeasca valoarea istorica si culturala a acestui loc.
  • Strada Sforii este cea mai faimoasa strada din Brasov si una dintre cele mai inguste strazi din Europa. Cu o latime cuprinsa intre 1,11 metri si 1,35 metri, Strada Sforii s-a facut remarcata inca de la constructia ei. Initial, scopul acesteia a fost de a servi drept coridor pentru pompieri, insa astazi nu mai are aceasta utilitate.

Sugestii de cazare

Ar fi pacat sa pleci din Brasov de-ndata ce-ai ajuns, asa ca pentru o sedere mai indelungata, echipa HotelGuru.ro iti recomanda urmatoarele unitati de cazare:

Hotel Coroana ** este cel mai vechi hotel din oras si o adevarata bijuterie arhitecturala. Situat in apropierea Pietei Sfatului si a Bisericii Negre, Hotel Coroana este alegerea ideala pentru cei care isi doresc sa cunoasca spiritul autentic al orasului. Cele 80 de camere spatioase ofera o priveliste deosebita si pe o parte si pe cealalta, unele dintre ele avand o panorama asupra muntelui Tampa si celelalte catre Bulevardul Republicii. 

Hotel Oasis *** este o unitate moderna de cazare situata intr-o zona rezidentiala linistita din apropierea centrului orasului. De asemenea, la numai cativa kilometri distanta se afla Paradisul Acvatic, Patinoarul Olimpic si gara din Brasov. Hotelul Oasis dispune de 22 de spatii de cazare (10 camere duble, 6 camere twin si 6 apartamente) care sunt dotate cu baie proprie cu dus, aparat de aer conditionat si televizor. 

Residence Ambient  dispune de 18 camere duble si 8 apartamente, o bucatarie comuna complet mobilata si dotata pentru oaspeti hotelului si un salon comun de mic dejun, cu o vedere superba catre muntele Tampa. Unitatea de cazare este situata la mai putin de un kilometru de Cetatea Brasov si la numai 2 kilometri de Biserica Neagra. 

Vezi lista intreaga a unitatilor de cazare din Brasov pe HotelGuru.ro/Brasov.

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 6-7 septembrie 2017 si sunt valabile astazi, 17 august 2017.

The post Piata Sfatului din Brasov – o poarta deschisa catre trecut appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Intoarce-te in timp, pe vremea printilor si a printeselor la Castelul Printului Vanator

$
0
0

Daca iti doreai de mult sa vizitezi un loc special, in care sa te simti ca acum cateva secole, echipa HotelGuru.ro vine cu propunerea ideala pentru tine: Castelul Printului Vanator. Situat in inima Transilvaniei, la cativa kilometri de faimoasa Salina Turda, complexul hotelier de patru stele iti sta la dispozitie la orice ora din zi si din noapte.

De vei ajunge pe taramurile magice ale Transilvaniei, acolo pe unde se spune ca insusi Dracula se plimba tantos in serile reci, vei cunoaste una dintre cele mai frumoase si misterioase locuri de pe pamant. Desi noi, romanii, nu suntem atat de fascinati de povestea contelui care se hranea cu sangele inamicilor, pentru straini povestea lui Dracula este una dintre cele mai interesante si mai captivante istorisiri. Si cu toate ca nu suntem prea atrasi de faptele contelui, curiozitatea ne-ndeamna sa aflam adevarul. A fost sau nu Dracula pe taramurile romanesti? 

Citeste si: Adevarul din spatele legendei Contelui Dracula

Si tot cautand raspunsuri la intrebarea de mai sus vei colinda tot tinutul Ardealului de la nord la sud si de la est la vest, iar atunci cand iti vor obosi picioarele iti recomandam sa ti le odihnesti intr-un loc desprins parca din vremea cand contele inca traia. Descopera spiritul autentic si petrece cateva zile intr-un cadru de poveste la Castelul Printului Vanator din Turda.

Despre Castelul Printului Vanator

Castelul Printului Vanator este situat intr-o zona linistita, in apropierea obiectivelor importante din orasul Turda. Farmecul aparte dat de mobilierul vechi este intarit de decoratiunile atent alese si de serviciile ireprosabile. Unitatea de patru stele pune la dispozitia oaspetilor 45 de locuri de cazare repartizate in camere matrimoniale, twin, triple si apartamente. Pe langa confortul oferit de camerele frumos mobilate, vizitatorii ce ajung la Castelul Printului Vanator se pot bucura de urmatoarele servicii gratuite: mic dejun, parcare in incinta unitatii de cazare, posibilitatea de plata cu cardul, acces la internet, televiziune prin cablu si aer conditionat. In schimbul unei taxe aferente fiecarui serviciu, clientii se pot bucura si de sauna din incinta complexului, turul orasului si evenimente private.

Complexul hotelier dispune de propriul restaurant in care te asteapta preparate traditionale, gatite cu multa grija si pasiune de bucatari iscusiti. In sala cea mare a castelului vei gasi o masa mare, construita din lemn, inconjurata de trofee, pe care vei putea degusta cele mai delicioare preparate cu specific vanatoresc. Si daca in timpul sederii tale, decizi ca vrei sa stai mai mult timp in aer liber, la castel vei gasi si o teresa unde poti sa servesti linistit masa.

Tarife

Tarifele valabile pentru o noapte de cazare in perioada 1 octombrie – 31 mai a fiecarui an:

  • camera dubla/twin economy – 203 ron/2 persoane
  • camera dubla/twin standard – 260 ron/2 persoane
  • camera tripla – 380 ron/3 persoane
  • family suite – 440 ron/2 persoane
  • apartament de lux – 690 ron/2 persoane

Alte servicii contra cost:

  • pat suplimentar – 90 lei/persoana
  • sala de protocol – 30 euro/ora
  • sauna – 15 euro/ora

Cum ajungi la Castelul Printului Vanator?

Castelul Printului Vanator se afla pe strada Sterca Sulutiu la nr. 4/6, foarte aproape de centrul orasului Turda. Cel mai simplu sa ajungi la unitatea de cazare este sa cauti Muzeul de Istorie din Turda, iar de acolo vei mai avea de mers maxim 5 minute cu masina.

Ce poti sa vizitezi in zona?

Pe langa Salina Turda si Muzeul de Istorie pe care deja le-am mentionat, poti sa faci o vizita Castrul Roman Potaissa si Gradinii zoologice din Turda. La numai 35 de kilometri de Turda se afla orasul Cluj Napoca si la 72 de kilometri distanta in vestul orasului Turda se afla Targu-Mures.

Rezerva acum un loc in Castelul Printului Vanator pe HotelGuru.ro/Castelul-Printului-Vanator

 

The post Intoarce-te in timp, pe vremea printilor si a printeselor la Castelul Printului Vanator appeared first on Blogul HotelGuru.ro.


Salina Turda – 5 sugestii de cazare sub 100 ron/noapte/persoana

$
0
0

Fotokon/Shutterstock.com

Salina Turda este printre cele mai cautate destinatii de weekend, indiferent ca vorbim de anotimpul rece sau sezonul cald. Potrivita pentru orice tip de turist, Salina Turda este locul in care poti petrece de la cateva ore pana la o intreaga zi fara sa te plictisesti.

Citeste si: Salina Turda – cand sa o vizitezi si de ce?

Salina Turda a fost prima data mentionata intr-un act oficial in secolul al XIII-lea ca fiind una dintre cele mai importante mine de sare din Transilvania. Declinul salinei se produce cateva secole mai tarziu cand toata atentia se muta catre salina de la Ocna Mures, o salina mult mai mare si cu un potential vizibil mai ridicat.

Dupa declinul suferit, salina ramane in “tacere” pentru alte cateva secole pana in anul 2008 cand s-a inceput un amplu proces de modernizare ce a durat doi ani. La sfarsitul acestui proces, salina a fost redeschisa si a servit indeosebi turistilor din zona. Astazi, Salina Turda este un adevarat centru de recreere cu numeroase posibilitati de petrecere a timpului liber. Cei care vor sa vina pana aici se pot bucura de un meci de handbal, fotbal sau badminton, plimbari cu barca si multe altele.

Citeste si: O zi la Salina Turda, una din cele mai vizitate atractii turistice din Transilvania

Daca ajungi in zona si vrei sa ramai pentru mai multe zile, echipa HotelGuru.ro iti recomanda urmatoarele unitati de cazare ieftine pe care le poti rezerva chiar acum de pe www.hotelguru.ro:

Judith Vendeghaz ofera cazare in 4 camere placut mobilate, dotate cu acces la internet, frigider, ventilator si televizor. Situata foarte aproape de spitalul din Turda, pensiunea Judith Vendeghaz beneficiaza de o amplasare privilegiata, deoarece de aici pana la salina mai sunt doar cateva zeci de minute de strabatut.

Pensiunea Gil este situata in Turda, la numai 3 minute de mers cu masina de principala atractie turistica din oras – Salina Turda. Pensiunea dispune de 18 locuri de cazare repartizate in 6 camere moderne, dotate cu televizor, baie privata, articole de toaleta si acces la internet. De asemenea, este bine de stiut ca in incinta pensiunii se poate gati la bucataria comuna complet utilata si se poate parca gratuit.

Timea Vendeghaz ofera cazare in 3 camere primitoare, numai bune pentru un grup mai mare de turisti. Daca esti in cautarea unei unitati de cazare in care sa iti poti primi si prietenii si familia, Timea Vendeghaz poate fi una dintre optiunile tale. Printre facilitatile unitatii de cazare se numara accesul gratuit la internet, televizor in fiecare camera, baie proprie cu cada si parcare gratuita.

Hotel Centrum Turda *** este cea mai moderna locatie din oras si dispune de un total de 45 de locuri repartizate in 20 camere complet mobilate. Toate cele 20 de camere beneficiaza de grup sanitar propriu, aparat de aer conditionat, acces gratuit la internet, frigider si televizor cu ecran plat.

Hotel Sungarden *** este o unitate superba, situata la numai 20 de minute de mers cu masina de Cluj Napoca si foarte aproape de principalele atractii turistice ale orasului Turda. Cele 27 de camere ale hotelului puse la dispozitia oaspetilor sunt dotate cu aparat de aer conditionat, acces gratuit la internet, frigider, televizor cu ecran plat si mobilier modern. De asemenea, turistii se pot relaxa la sala de fitness din incinta hotelului si pot lua masa la restaurantul propriu. 

Vezi lista intreaga a unitatilor de cazare din Turda si din apropiere pe HotelGuru.ro/Turda.

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 3-4 octombrie si sunt valabile astazi, 31 august 2017.

The post Salina Turda – 5 sugestii de cazare sub 100 ron/noapte/persoana appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Bucura-te de o sedere traditionala in apropiere de manastirea Putna la Hanul Voievozilor

$
0
0

Se zice ca acolo unde natura e stapana peste toate si vaile se odihnesc sub razele blande ale soarelui, oricine poate duce un trai fericit. Nu-i lucru usor sa gasesti un astfel de loc, insa noi am dat peste el la o aruncatura de bat de manastirea Putna, la marginea padurilor, in inima Bucovinei. Pensiunea Hanul Voievozilor este un loc de poveste situat intre doua sate bucovinene, inconjurat de peisaje desprinse din basmele cu domnite si haiduci, in imediata apropiere a manastirilor Putna si Sucevita.

Pensiunea Hanul Voievozilor este localizata pe drumul national DN2E intre localitatile Sucevita si Putna si datorita design-ului modern poate fi observata foarte usor. Arhitectura sa deosebita si culorile ce fac un contrast interesant cu cele ale naturii sunt doar cateva dintre atuurile unitatii de cazare. Interiorul este mobilat in stil traditional, iar la mesele restaurantului se serveste mancare delicioasa ca la mama acasa.

Cu o capacitate totala de 20 de locuri de cazare repartizate in 8 camere duble sau matrimoniale si 2 apartamente, pensiunea Hanul Voievozilor este una dintre locatiile ideale in care sa iti petreci un weekend departe de casa, alaturi de familie sau prieteni. Cadrul intim dat de locatie este sustinut si de numarul redus de locuri disponibile pentru cazare.

In cazul in care decideti sa organizati un eveniment important in inima naturii, Hanul Voievozilor va sta la dispozitie cu peste 200 de locuri disponibile in restaurantul si teresa ce se afla in incinta unitatii de cazare. Cu decor traditional si bucate care mai de care mai gustoase, spatiile de luat masa de la Hanul Voievozilor vor reprezenta cadrul ideal pentru evenimentele dvs.

Servicii disponibile

  • Organizarea de evenimente in spatiile din incinta pensiunii (botez, majorat, zile de nastere)
  • Seri traditionale cu port de costume populare pentru turisti
  • Parcare proprie
  • Posibilitatea de a organiza tabere de arta, cantonamente sportive, excursii pentru team-building
  • Plimbari cu trasura si sania trasa de cai /Targ-Expozitie cai semi-grei/Concursuri de anduranta
  • Echitatie/Tiroliana 500 m

Tarife

  • camera cu 2 paturi – 130 RON/noapte + mic dejun
  • camera cu pat dublu matrimonial – 150 RON/noapte + mic dejun
  • apartament – 250 RON/noapte + mic dejun

Rezerva acum: https://hotelguru.ro/hanul-voievozilor-horodnicu-de-sus

Facilitati incluse in pretul camerelor

  • baie proprie
  • televizor cu ecran plat
  • conexiune la internet

Ce puteti sa vizitati in zona?

Datorita amplasarii privilegiate, pensiunea Hanul Voievozilor poate servi drept punct de pornire pentru multe trasee turistice in inima Bucovinei si pe teritoriul Moldovei. Printre cele mai cunoscute obiective turistice la care puteti sa popositi se afla manastirea Sucevita, manastirea Putna, chilia lui Daniil Sihastru, biserica din lemn ce dateaza din secolul al XVI-lea din Calugarita, manastirea Moldovita, manastirea Voronet, manastirea Humorului, salina de la Cacica, muzeul etnografic Radauti, cetatea de scaun din Suceava si biserica din Lemn din Toplita.

Cum ajungeti la Hanul Voievozilor?

Fiind situata pe drumul nationat DN2E, pensiunea Hanul Voievozilor este foarte usor de gasit. Daca porniti la drum dinspre sudul tarii, tot ce trebuie sa faceti este sa urmati drumul catre Gura Humorului si de aici veti merge drept pana dati de pensiunea cu pricina pe partea stanga.

Rezerva acum un loc la Hanul Voievozilor pe Hotelguru.ro/Hanul-Voievozilor

The post Bucura-te de o sedere traditionala in apropiere de manastirea Putna la Hanul Voievozilor appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

3 unitati de cazare de poveste situate in statiunea Baile Govora

$
0
0

Statiunea Baile Govora este situata intr-o zona de poveste, la numai 20 de kilometri de municipiul Ramnicul Valcea. Peisajul din zona este intregit de padurile de fag, pin si stejar care dau o nota autentica locului. Baile Govora este o statiune renumita datorita proprietatilor curative pe care le au apele ce izvorasc in zona, majoritatea fiind folosite pentru tratarea afectiunilor respiratorii.

Apa ce se gaseste in bazinele din statiune este folosita indeosebi pentru tratamentele cu uz extern, fiind bogata in clor, sodiu si iod. Pe langa tratamentele ce implica folosirea apelor ce provin de la izvoarele din zona, la Baile Govora turistii se pot trata de diferite afectiuni si cu ajutorul namolului adus de la Ocnele Mari.

Situata la o altitudine de aproximativ 370 de metri, statiunea Baile Govora se bucura de un climat excelent, cu ierni blande si veri racoroase. Vremea numai buna de plimbare ii aduce pe turisti pe toata perioada anului in zona statiunii si ii poarta prin drumetii nesfarsite prin padurile aflate in apropiere. Daca vrei sa faci o vizita in urmatoarea perioada si nu stii unde sa te cazezi, echipa HotelGuru.ro are 3 recomandari numai bune de luat in considerare:

Pensiunea Madalina – 120 RON/2 persoane/o noapte + mic dejun

Situata pe strada principala, la numai 200 de metri de centrul statiunii, Pensiunea Madalina este locul ideal pentru o mini-excursie de weekend. Cele 32 de locuri disponibile sunt repartizate in 12 camere dotate cu baie privata, balcon, televizor si acces la internet.

Printre facilitatile de care se pot bucura oaspetii pensiunii se numara:

  • Teren de joaca pentru cei mici
  • Parcare gratuita in incinta unitatii de cazare
  • Restaurant cu 100 de locuri
  • Crama cu 80 de locuri
  • Semineu functional
  • Gratar

Vila Lili – 193 RON/2 persoane/o noapte + mic dejun

Situata in inima statiunii Baile Govora, pensiunea Vila Lili este una dintre cele mai frumoase unitati de cazare din zona. Cu o capacitate de 12 locuri, Vila Lili ofera cazare in 6 camere moderne ce dispun de grup sanitar propriu, televizor, telefon, mini-bar si acces gratuit la internet.

Lista facilitatilor de care se pot bucura turistii in timpul sederii la Vila Lili include:

  • Posibilitatea de incalzire a alimentelor pentru bebelusi
  • Terenul de joaca pentru cei mici
  • Gradina
  • Spatiul pazit pentru depozitarea de biciclete
  • Cabinetul medical
  • Sauna
  • Bucataria complet utilata
  • Locurile de parcare din incinta unitatii de cazare

Hotel Palace – 333 RON/2 persoane/o noapte + mic dejun

Unitatea de cazare de patru stele vine in intampinarea turistilor ce ajung la Baile Govora si vor sa se bucure de un sejur relaxant, lipsit de griji. Un obiectiv turistic in sine, cladirea care gazduieste Hotelul Palace a fost construita in secolul XX si a fost primul hotel din Romania care avea in incinta sa o baza de tratament proprie. Arhitectura deosebita ce imbina elemente din stilul art noveau cu cele ale stilului neo-romanesc este unul dintre atuurile unitatii de cazare. Cat despre facilitati, la Hotelul Palace te asteapta 247 de locuri de cazare repartizate in 132 de camere, toate dotate cu baie proprie, aer conditionat, conexiune la internet si balcon sau terasa.

Fiind o unitate de cazare ce dispune de o baza de tratament proprie, oaspetii Hotelului Palace se pot bucura de acces la:

  • piscina interioara
  • piscina terapeutica
  • masaj
  • solar
  • cabinetul medical

Vezi lista intreaga a unitatilor de cazare din statiunea Baile Govora si din apropiere pe HotelGuru.ro/Baile-Govora.

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 23-24 octombrie si sunt valabile astazi, 8 septembrie 2017.

The post 3 unitati de cazare de poveste situate in statiunea Baile Govora appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Hai la Oktoberfest in Romania!

$
0
0

Kzenon/Shutterstock.com

Festivalul berii, Oktoberfest, a devenit deja o traditie cu renume in Germania. In fiecare an la sfarsitul lunii septembrie poposesc mii de turisti in orasul Munchen pentru a participa la renumitul festival. Pentru cei care nu ajung anul acesta in Germania, avem o veste excelenta: Oktoberfest vine in Romania! Faimosul festival va fi organizat si pe plaiuri mioritice, in orasul Brasov intre 7 si 17 septembrie.

Aflat la cea de-a noua editie, festivalul Oktoberfest din Brasov promite o atmosfera incendiara, distractie pe masura si multa, multa bere. Doua corturi plus doua scene amplasate pe Stadionul Municipal te asteapta pentru petrecere, iar pe langa traditionalele mese la care poti servi bauturile de toate soiurile, a fost amenajat unul dintre cele mai mari parcuri de distractie si recreere din Brasov.

Citeste si: 5 atractii turistice de neratat in Brasov

Despre Oktoberfest

Traditia festivalului Oktoberfest a pornit acum multi ani dintr-un oras german – Munchen. In anul 1810 Printul Ludwig  si Printesa Therese von Sachsen-Hildburghausen s-au casatorit si au organizat una dintre cele mai mari petreceri de pana atunci. Localnicii, incantati de succesul petrecerii si belsugul de pe mese, s-au hotarat sa organizeze si in urmatorul an o petrecere la fel de mare, care sa uneasca din nou intreg orasul. Continuand asa timp de mai multi ani la rand, Oktoberfest a devenit un festival recunoscut international, iubit de mii de europeni si nu numai.

Vrei sa iei parte la Oktoberfest de Romania, dar ti-e teama ca n-o sa mai gasesti cazare? HotelGuru.ro te ajuta cu cateva recomandari pentru urmatoarele zile:

Pensiunea Leo este situata in apropierea centrului civic din oras, la numai cateva minute de Gara Brasov. Cu o capacitate de 34 de locuri dispuse in 15 camere, pensiunea Leo promite oaspetilor sai un sejur de neuitat. Situata intr-o zona linistita, ferita de agitatie, pensiunea Leo este alegerea ideala pentru cei care vor sa se relaxeze dupa petrecerea de la Oktoberfest. 

Residence Ambient pune la dispozitia oaspetilor sai 18 camere duble si 8 apartamente, toate dotate cu televizor, ventilator, birou, grup sanitar propriu si acces la internet. Unitatea de cazare este situata in centrul istoric al orasului intr-o superba cladire de epoca, foarte aproape de toate obiectivele turistice importante din Brasov. 

Hotel Ave Lux *** are un total de 30 de camere disponibile dintre care 11 duble twin, 12 duble matrimoniale, 5 apartamente si 2 garsoniere. Toate camerele sunt complet mobilate, dotate fiecare cu baie proprie cu cabina de dus, mini bar, televizor, telefon, detector de fum si acces la internet. 

Hotel Esprit este situat la mai putin de 10 minute de mers pe jos de centrul vechi si numai 15 minute de mers cu masina de Poiana Brasov. Avand in vedere locatia excelenta, oaspetii hotelului Esprit se pot bucura pe langa privelistea de poveste de una dintre cele 17 camere complet mobilate. Dotate cu tot ceea ce este necesar pentru un sejur relaxant si fara griji, camerele hotelului Esprit sunt numai bune pentru odihna pentru cei care vor sa petreaca toata ziua la festivalul berii.

Hotel Coroana este gazduit intr-o bijuterie arhitecturala situata in inima orasului Brasov. Unitatea de cazare este cel mai vechi hotel din oras si pastreaza pe holurile si prin colturile camerelor poveste nemuritoare. Daca ti-ai dorit mereu sa te cazezi intr-o locatie cu personalitate, atunci aici este locul tau. 

Vezi lista intreaga a unitatilor de cazare din orasul Brasov si din apropiere pe HotelGuru.ro/Brasov.

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 13-14 septembrie si sunt valabile astazi, 12  septembrie 2017

 

The post Hai la Oktoberfest in Romania! appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Zilele Bucurestiului se serbeaza cu mare fast anul acesta! Afla despre ce este vorba!

$
0
0

Balante Dorin/Shutterstock.com

Anul acesta se implinesc 558 de ani de la prima atestare istorica a Capitalei Romaniei, Bucuresti. Bucurestenii alaturi de turistii curiosi se vor bucura de mai multe evenimente culturale, spectacole de lumini si expozitii special organizate pentru aceasta sarbatoare.

Pe data de 20 septembrie 1459 a fost facut prima mentiune despre orasul care se presupune ca s-ar fi intemeiat cu ajutorul unui cioban pe nume Bucur. Orasul care ii poarta astazi mandru numele era prin secolul al XV-lea abia la inceput. Luptandu-se in mod vitejesc cu greutatile vremii si reusind sa se dezvolte suprinzator de repede, Bucuresti ajunge capitala Tarii Romanesti la 200 de ani dupa atestare, in 1659. Procesul infloritor continua si astfel Bucurestiul ajunge sa fie mai tarziu, pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza, capitala Romaniei.

Urmand acelasi traseu, Bucurestiul s-a dezvoltat din ce in ce mai mult si in fiecare an care trecea, capitala Romaniei prindea si mai mult contur. Un mix interesant intre arhitectura frantuzeasca si cea propusa de comunisti, Bucurestiul este un amestec intre frumos si practic. Denumit adesea “Micul Paris” datorita numeroaselor cladiri care sunt similare cu cele din capitala Frantei, Bucurestiul isi face usor-usor loc si pe lista destinatiilor turistice preferate din estul continentului. Socotind ca sunt cel putin 558 de motive pentru care iubiti Bucurestiul, va invitam sa luati parte la cel mai mare eveniment anual dedicat acestui oras minunat!

558 de ani de la prima mentiune a Bucurestiului!

Cum in 20 septembrie – anul acesta -, Capitala implineste 558 de ani, primaria Municipiului Bucuresti si alte organizatii independente au pregatit un program de zile mari intre 15-17 septembrie pentru localnici si pentru cei care vor sa viziteze orasul in aceasta perioada. Printre activitatile la care puteti lua parte se numara urmatoarele:

  • Concert de muzica clasica sustinut de Angela Gheorghiu pe data de 15 septembrie la ora 20:30 in Piata Constitutiei
  • Piesa de teatru “Goe in Tara Minunilor” pe data de 15 septembrie, la Palatul Mogosoaia
  • Concurs international de 3D video mapping, iMapp Bucharest, pe 16 septembrie 2017, in Piata Constitutiei
  • Concert Cvartetul Fiore pe data de 16 septembrie, la Palatul Mogosoaia
  • Concert Paul Damixie si Moonlight Breakfast pe 16 septembrie 2017 la ora 17:00, in Piata Constitutiei
  • Concert Pink Martini pe 16 septembrie 2017 la ora 21:00, in Piata Constitutiei
  • Concert Irina Rimes, The Motans, Vunk, Voltaj, Holograf si Delia pe 17 septembrie la ora 18:00, in Piata Constitutiei
  • Eveniment dedicat copiilor – jocuri, ateliere de creatie, Gasca Zurli, muzica, piese de teatru – intre 15 si 17 septembrie in Parcul Cismigiu

Sugestii de cazare in Bucuresti in perioada evenimentului

Hotel Funny Time *** din Bucuresti este o locatie potrivita pentru vizitatorii care vor sa descopere cat mai multe zone ale orasului. Situat in zona Vitan, la mica distanta de centrul orasului, Hotelul Funny Time *** ofera 20 de locuri de cazare repartizate in 8 camere. Fiecare camera este dotata cu grup sanitar propriu cu cada, uscator de par, aparat de aer conditionat, acces la internet, televizor si frigider. 

Hotel Taco Bucuresti este situat in zona de sud-est a Capitalei, in apropiere de un important centru comercial si de stadionul national de fotbal. Cele 14 camere puse la dispozitia vizitatorilor au fiecare in dotare balcon sau terasa, aparat de aer conditionat, televizor cu ecran plat si acces gratuit la internet. 

Avis Boutique Hotel Bucuresti *** este situat in partea de nord a Bucurestiului, intr-o zona linistita a Capitalei. Camerele sunt decorate in stil clasic, cu mobilier de calitate, si sunt dotate fiecare cu grup sanitar propriu cu cada, uscator de par, televizor, aparat de aer conditionat, seif, birou, minibar si acces gratuit la internet. 

Vezi lista intreaga a unitatilor de cazare din municipiul Bucuresti si din apropiere pe HotelGuru.ro/Bucuresti.

*Preturile prezentate in acest articol corespund perioadei 15-17 septembrie si sunt valabile astazi, 14 septembrie 2017.

The post Zilele Bucurestiului se serbeaza cu mare fast anul acesta! Afla despre ce este vorba! appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Viewing all 290 articles
Browse latest View live