Quantcast
Channel: Cazare in Romania la hoteluri si pensiuni
Viewing all 290 articles
Browse latest View live

Relaxeaza-te alaturi de cei dragi la Complexul Turistic Cornul Vanatorului

$
0
0

La numai 4 kilometri de centrul orasului Pitesti se afla o oaza de liniste in care te poti relaxa alaturi de cei dragi la sfarsit de saptamana. Complexul Turistic Cornul Vanatorului imbina cu succes elementele traditionale, rustice, cu dotarile moderne indispensabile unei sederi confortabile si reuseste sa satisfaca toate nevoile oaspetilor ajunsi aici.

Situat intr-o zona privilegiata, in inima naturii, Complexul Turistic Cornul Vanatorului este o destinatie ideala atat pentru o vacanta alaturi de prieteni sau familie, cat si pentru o calatorie de afaceri. Facilitatile de top si personalul atent la toate cerintele turistilor iti vor face sederea extrem de placuta si lipsita de griji.

Despre Complexul Turistic Cornul Vanatorului

Complexul Turistic Cornul Vanatorului dispune de 250 de locuri de cazare repartizate in 52 de camere single, duble, twin si apartamente, fiecare dotate cu aparat de aer conditionat, televizor cu ecran plat, grup sanitar propriu echipat cu cada si uscator de par, fier de calcat, birou, frigider si acces gratuit la reteaua de internet wireless.

Camerele sunt amenajate cu piese de mobilier modern cu usoare accente traditionale. Imbinand cele doua stiluri, Complexul Turistic Cornul Vanatorului reuseste sa atraga oaspeti de toate varstele si din toate regiunile tarii. Desi zona in care se afla complexul nu este una extrem de populata de turisti, cei care ajung aici sunt fermecati de splendoarea locului si isi doresc sa ramana cat mai mult in acest cadru natural incredibil de frumos.

Rezerva acum o camera pe Hotelguru.ro/complex-turistic-cornul-vanatorului-pitesti

Complexul Turistic Cornul Vanatorului are in componenta sa pe langa hotelul de trei stele, un centru wellness in cadrul caruia oaspetii pot beneficia de numeroase tipuri de masaj, un spatiu de joaca dedicat celor mici si un spatiu dedicat relaxarii adultilor in care se gasesc mese de tenis, un foisor si echipament pentru karaoke. De asemenea, oaspetii complexului pot servi masa la unul dintre cele opt saloane aflate in incinta unitatii de cazare, la locul special amenajat din apropierea piscinei sau in gradina de vara.

Atat cele opt saloane, cat si celelalte doua locuri in care se poate servi masa, pot fi inchiriate pentru evenimente private, conferinte, aniversari, nunti sau botezuri.

Tarife

  • camera single – 145 ron/o noapte/o persoana + mic dejun (se poate solicita pat suplimentar)
  • camera twin – 160 ron/o noapte/2 persoane + mic dejun (se poate solicita pat suplimentar)
  • camera dubla – 160 ron/o noapte/2 persoane + mic dejun (se poate solicita pat suplimentar)
  • suite cu o camera – 220 ron/o noapte/3 persoane + mic dejun (se poate solicita pat suplimentar)

Rezerva acum o camera pe Hotelguru.ro/complex-turistic-cornul-vanatorului-pitesti

Ce poti sa vizitezi in zona?

In cazul in care vrei sa poposesti mai multe nopti in complexul turistic si esti interesat de obiectivele turistice din apropiere, iata ce iti recomanda echipa HotelGuru.ro sa vizitezi prin zona:

  • Gradina Zoologica a municipiului Pitesti
  • Schitul Monahal Trivale
  • Muzeul Viticulturii si Pomiculturii
  • Manastirea Curtea de Arges

Cum ajungi la Complexul Turistic Cornul Vanatorului?

Din centrul orasului Pitesti, trebuie sa te indrepti catre iesirea vestica din localitate, pe drumul 703E. Aici, foarte aproape de Gradina Zoologica se afla Complexul Turistic Cornului Vanatorului.

Rezerva acum o camera pe Hotelguru.ro/complex-turistic-cornul-vanatorului-pitesti

The post Relaxeaza-te alaturi de cei dragi la Complexul Turistic Cornul Vanatorului appeared first on Blogul HotelGuru.ro.


9 pensiuni superbe – ideale pentru o escapada de toamna

$
0
0

Chiar daca vara s-a sfarsit si temperaturile au inceput usor usor sa scada, nu gasim niciun motiv serios pentru care te-ai opri din calatorit. Frunzele aramii, cativa stropi de ploaie si atmosfera putin melancolica merg mana–n mana cu o escapada de weekend. Daca nu stii incotro sa te indrepti, echipa HotelGuru.ro ti-a pregatit o lista cu 9 pensiuni superbe, ideale pentru o escapada de toamna.

  • Pensiunea Casa Dinainte

La numai 11 kilometri de orasul Cluj-Napoca, situata intr-un loc retras – in inima naturii, se afla Casa Dinainte, o unitate de cazare de poveste ce poate gazdui pana la 10 persoane intr-un total de 5 camere. Pensiunea are piscina exterioara, piscina interioara, centru SPA si conexiune gratuita la internet.


  • Pensiunea Floare de Colt

In judetul Alba, inconjurata de Muntii Trascau, isi asteapta linistita oaspetii pensiunea Floare de Colt. Cu o capacitate totala de 28 de locuri, dotari moderne si o multime de facilitati, pensiunea Floare de Colt reprezinta una dintre cele mai potrivite alegeri pentru o escapada de weekend.


  • Vila Kristof

Amplasata intr-un loc de poveste, departe de orice zgomot sau urma de agitatie, Vila Kristof este locul perfect pentru un weekend relaxant petrecut alaturi de cei dragi. Situata la 4 km de la orasul Gheorgheni, in apropiere de Lacul Rosu si Cheile Bicazului, Vila Kistof dispune de 12 locuri de cazare si poate fi inchiriata numai integral.


  • Pensiunea Toscana

Foarte aproape de statiunea Poiana Brasov se afla o oaza de liniste echipata cu cele mai moderne dotari. Pensiunea Toscana ofera oaspetilor sai cele mai bune conditii de cazare pentru un weekend relaxant la munte. Printre facilitatile de care se pot bucura oaspetii pensiunii Toscana se numara parcarea gratuita supravegheata video, gradina exterioara de 12000 mp, accesul la internet Wi-Fi in fiecare camera, room-service, spalatoria, sauna finlandeza si terasa.


  • Casa Traditionala Borlean

Casa traditionala Borlean este situata in Vadu Izei, intr-o zona pitoreasca din inima Maramuresului. Pentru cei pasionati de traditii, Casa traditionala Borlean este locul ideal. Aici pot deprinde tainele picturii pe sticla si pot afla mai multe despre obiceiurile si traditiile specifice zonei.


  • Pensiunea Meander

Imbinand cu succes stilul traditional cu dotarile moderne, Pensiunea Meander reprezinta alegerea perfecta pentru locuitorii din nordul tarii. Situata la nord de orasul Cluj-Napoca, in apropiere de Gherla, Pensiunea Meander este una dintre cele mai frumoase unitatii de cazare din zona.


  • Holiday Villa

Holiday Villa este situata in centrul istoric al Brasovului, aproape de toate obiectivele turistice importante. Construita in locul unui vechi han cu traditie, Holiday Villa doreste sa pastreze spiritul ospitalier ce a consacrat unitatea de cazare precedenta si ofera oaspetilor sai cele mai bune servicii pentru un sejur lipsit de griji.


  • Pensiunea Mirabilandia

Pe malul Crisului Repede, la jumatatea distantei dintre Cluj Napoca si Oradea a rasarit in anul 2008 o unitate de cazare superba menita sa serveasca drept oaza de relaxare pentru locuitorii oraselor situate in apropiere. Pensiunea Mirabilandia dispune de 9 camere spatioase si confortabile dotate cu bai proprii, frigider, televizor, uscator de par, minibar si acces gratuit la internet.


  • Pensiunea Perla Bucovinei

La numai 200 de metri de Manastirea Voronet se inalta mandra o pensiune desprinsa parca din povesti. Pensiunea Perla Bucovinei este o unitate de cazare de patru stele in care te vei bucura de confortul si linistea pe care ti le doresti. Pensiunea dispune de 10 camere spatioase cu pat matrimonial sau twin, cu baie cu dus, minibar, TV-LCD si balcon (cu exceptia camerei de la parter).

Vezi lista completa a pensiunilor din Romania pe Hotelguru.ro/Romania/Pensiuni

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 25-26 octombrie si sunt valabile astazi, 29 septembrie 2017.

The post 9 pensiuni superbe – ideale pentru o escapada de toamna appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Top 3 hoteluri din Ungaria cu bazin terapeutic

$
0
0

Daca esti in cautarea unui loc in care sa te relaxezi si sa iti tratezi anumite afectiuni, nicio destinatie din Europa nu-i mai potrivita decat Ungaria. Cunoscuta pentru izvoarele sale termale si strandurile care aduna anual mii de turisti din toata lumea, Ungaria este una dintre cele mai cautate destinatii de catre turistii romani care isi doresc o vacanta relaxanta aproape de casa.

In ultima vreme, ca rezultat al stilului de viata alert si prea putin orientat catre mentinerea sanatatii, turistii romani sunt din ce in ce mai atrasi de destinatiile in care se pot relaxa si, de ce nu, isi pot trata anumite afectiuni. Desi acest tip de turism are radacini destul de adanci in cultura romaneasca, elementul de noutate vine de la destinatiile alese. Turistul roman s-a orientat in ultimii ani mai mult catre bazinele cu apa termala din afara granitelor tarii si mai putin catre cele existente in Romania. Daca si tu esti incantat de ideea unei vacante relaxante pe meleaguri unguresti, iata care sunt hotelurile din tara vecina care au bazin terapeutic si ofera diverse tratamente:

Hotel Silver Hajdúszoboszlo **** 

Hotelul Silver este localizat intr-una dintre cele mai populare statiuni din Ungaria, Hajduszoboszlo. Situata la numai 20 de kilometri de orasul Debrecen si la aproximativ 75 de kilometri de Oradea, statiunea Hajduszoboszlo este locul in care se gaseste unul dintre cele mai impresionante bazine cu ape termale din Europa de Est.

Hotelul Silver dispune de un total de 170 de camere dotate cu aparat de aer conditionat, grup sanitar propriu, televizor, minibar si acces gratuit la internet. Printre facilitatile de care se pot bucura oaspetii hotelului Silver se numara piscina cu apa termala, piscina de agrement, jacuzzi, piscina pentru copii, sauna finlandeza, sauna infra, baia de imersie si cabina de sare.

Hotel Furdohaz Nyiregyhaza ***

Hotelul Furdohaz este situat in orasul Nyiregyhaza, intr-o zona linistita. Orasul Nyiregyhaza este un oras relativ mare din Ungaria, ce se gaseste in nord-estul tarii, la numai 100 de kilometri de orasul Suceava. Cunoscut datorita gradinii zoologice impresionante din zona, orasul Nyiregyhaza este una dintre destinatiile de weekend favorite ale localnicilor care stau in orasele din vecinatate.

Hotelul Furdohaz dispune de numai 18 camere complet mobilate, insa numarul mic de camere contribuie la crearea unui ambient linistit si intim. Camerele sunt dotate cu grup sanitar propriu, aparat de aer conditionat, minibar, televizor, seif, aparat de cafea, uscator de par, halat de baie si acces gratuit la internet. Facilitatile de top ale unitatii de cazare sunt piscina terapeutica, sauna finlandeza si pestera de sare.

Thermal Hotel & Camping Komarom **

Situat in nord-vestul orasului Budapesta, Thermal Hotel&Camping este cu siguranta o unitate de cazare aparte. Dispunand de 25 de camere complet mobilate, Thermal Hotel&Camping este locul ideal pentru familiile cu copii care se afla in cautarea unei destinatii de weekend.

Thermal Hotel&Camping este echipat cu piscina de agrement, piscina terapeutica, piscina pentru copii, jacuzzi, servicii masaj, sauna finlandeza, baie de aburi, salon de coafura, cabina de sare si tobogan pentru cei mici.

Vezi lista intreaga a unitatilor de cazare din Ungaria pe HotelGuru.ro/Ungaria.

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 5-6 decembrie 2017 si sunt valabile astazi, 10 octombrie 2017.

The post Top 3 hoteluri din Ungaria cu bazin terapeutic appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Relaxeaza-te un weekend la Valamar Lacroma – unul dintre cele mai apreciate hoteluri din Dubrovnik

$
0
0

In Dubrovnik, unul dintre cele mai spectaculoase orase ale Croatiei, se gaseste o unitate de cazare care ar putea descrie cu usurinta termenul “relaxare”. Avand foarte multe feedback-uri pozitive si imbunatatindu-si constant serviciile, hotelul Valamar Lacroma a reusit sa ajunga in topul unitatilor de cazare de pe coasta Dalamata. Te gandesti sa ii faci o vizita? Iata de ce te poti bucura aici!

Afla mai multe despre Dubrovnik

Dubrovnik este o fortareata impresionanta situata pe malul Marii Adriatice, in sudul Croatiei. Desi numarul locuitorilor este de aproximativ 50.000, orasul este mai tot timpul aglomerat din pricina turistilor care ajung aici. Dubrovnik a fost inca de la inceput unul dintre cele mai importante porturi ale Europei. De fapt, era singurul port care reusea sa concureze cu faimoasa Venetie. Acest avant economic pe care l-a prins in perioada Evului Mediu a contribuit favorabil la dezvoltarea orasului in secolele urmatoare.

In zilele noastre, Dubrovnik este un oras superb, port important si centru turistic cu un foarte mare potential. Desi este o destinatie cu traditie, mai ales pentru turistii europeni, Dubrovnik a reusit sa dea “lovitura” in turism abia dupa ce a aparut intr-un serial american de succes. Reprezentand unul dintre punctele cheie in care se petrece actiunea serialului, mii de fani infocati ai acestuia ajung in Dubrovnik pentru a admira cu ochii lor ceea ce in serial regizorul a numit “King’s Landing”.

Fiind un oras vibrant, colorat si cu numeroase obiective turistice, Dubrovnik reuseste sa depaseasca asteptarile celor mai multi dintre turisti. Daca planifici sa faci o prima vizita in Dubronik, iti recomandam sa nu ratezi Centrul Vechi, Zidurile Cetatii, biserica  St. Ignatius sau Muzeul de Istorie Naturala.

Relaxeaza-te la Valamar Lacroma 

Acum ca esti cat de cat familiarizat cu ce o sa gasesti in Dubrovnik este timpul sa ne orientam catre o unitate de cazare pe masura. Desi la noi vremea este schimbatoare si asteptam din clipa in clipa sa inceapa ploile racoroase, in Croatia vremea este inca placuta si insorita. Chiar daca nu se compara cu vremea din destinatiile exotice, Croatia este o alternativa excelenta pentru cei care isi doresc un weekend relaxant in bataia razelor de soare.

Unitatea de cazare de care iti spuneam la inceput este unul dintre cele mai apreciate si mai bine dotate hoteluri de pe coasta Dalmata. Dispunand de 401 camere moderne si complet mobilate, centru wellness, piscina interioara si exterioara, restaurant, baie de aburi, jacuzzi si sauna finlandeza, hotelul Valamar Lacroma este locul ideal in care poti petrece cateva zile departe de casa. 

Camerele sunt impartite in apartamente, camere duble cu paturi matrimoniale si camere duble cu paturi separate. Toate cele 401 camere sunt dotate cu balcon/terasa, grup sanitar propriu, aparat de aer conditionat, televizor cu ecran plat, minibar, uscator de bar si acces gratuit la internet.

Tarife

  • camera dubla – 450 RON/o noapte/2 persoane + mic dejun
  • camera twin – 450 RON/o noapte/2 persoane + mic dejun

Rezerva aici: https://hotelguru.ro/valamar-lacroma-dubrovnik

Facilitati

Asa cum am mentionat si mai devreme, oaspetii hotelului Valamar Lacroma se pot bucura de o serie de facilitati de top in timpul sederii lor la unitatea de cazare. Hotelul dispune de 401 camere repartizate pe 5 etaje la care se poate ajunge cu ajutorul celor 8 lifturi din incinta unitatii de cazare. In cadrul centrului wellness, oaspetii se pot relaxa la numeroasele saune si bazine exterioare. De asemenea, turistii pot beneficia de servicii de masaj.

La restaurantul hotelului, bucatarii pregatesc in fiecare zi o selectie deosebita de preparate internationale. Pe langa acesta, hotelul mai pune la dispozitia oaspetilor si cateva baruri in care se pot relaxa alaturi de cei dragi.

Rezerva acum o camera la Hotelul Valamar Lacroma si bucura-te de un sejur relaxant intr-unul dintre cele mai frumoase orase din Croatia – https://hotelguru.ro/valamar-lacroma-dubrovnik

 

The post Relaxeaza-te un weekend la Valamar Lacroma – unul dintre cele mai apreciate hoteluri din Dubrovnik appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Sejur de toamna in delta? Iata unde poti sa te cazezi!

$
0
0

Delta Dunarii isi arata splendoarea unica in fiecare anotimp intr-un mod diferit. Astfel ca n-o sa intalnesti aceleasi peisaje ca toamna, primavara, tocmai de aceea te invitam sa iei parte la unul dintre cele mai spectaculoase jocuri de culori de la noi din tara. Descopera Delta Dunarii in aceasta toamna si afla-i toate secretele!

Poate esti tentat sa dai fuga la teritorii mai exotice in taramuri indepartate, insa pana n-ai sa-ti cunosti tara in amanunt nu vei stii niciodata cat de norocos esti. Zvonurile despre frumusetea locurilor romanesti a depasit de mult granitele tarii si au ajuns departe, in locuri nebanuite. Alaturi de acei turisti care vin de la mii te kilometri sa descopere ce avem noi, romanii, mai frumos, te invitam si pe tine sa deslusesti tainele gliei romanesti.

Studio 37/Shutterstock.com

Despre delta localnicii spun ca ar fi cel mai frumos loc de pe pamant si e greu sa le dai dreptate pana nu ajungi aici. Linistea caracteristica, sentimentul de libertate, frumusetea naturala nealterata si spectacolul culorilor pe care le vei descoperi in delta, nu le vei mai gasi niciunde. Se spune ca toamna ar fi sezonul in care vacantele iau sfarsit si toata lumea se intoarce la munca, insa oamenii deltei tin sa contrazica acest lucru.

Victor Maschek/Shutterstock.com

An de an gazduiesc din ce in ce mai multi turisti dornici sa descopere frumusetile deltei in lunile septembrie si octombrie, iar cu siguranta asta nu e vreo intamplare sau o coincidenta fericita. Acest fenomen intareste spusele localnicilor conform carora toamna este momentul cel mai potrivit pentru a cunoaste delta. Chiar daca e mai saracacioasa-n vietati si flori, in timpul toamnei delta isi rasplateste pescarii cu peste la fiecare aruncare de undita si cu peisaje splendide pe orice privitor. Pe langa asta, temperaturile placute sunt numai bune pentru o plimbare in apele involburate ale Dunarii, iar preturile pentru unitatile de cazare si serviciile oferite sunt cu 20-30% mai mici decat in sezonul cald.

Daca ti-a zburat deja un gand calator catre o aventura in delta, echipa HotelGuru.ro iti prezinta recomandarile noastre pentru acesta toamna:

Hotel Esplanada Tulcea **** este un hotel construit recent in Tulcea, la poarta de intrare in spre Delta Dunarii. Echipat cu tot ceea ce este necesar unui turist pentru a avea parte de un sejur relaxant, Hotel Esplanada dispune de aproximativ 100 de camere de cazare, un centru spa si restaurant propriu. Camere sunt dotate cu grup sanitar propriu cu cada, aparat de aer conditionat, televizor, minibar, seif si acces gratuit la internet.

Pensiunea Fortuna Gorgova este situata in inima deltei, in satul Gorgova, la numai 30 de kilometri de Tulcea. Cele 6 camere disponibile sunt mobilate complet si sunt dotate (majoritatea) cu grup sanitar propriu. Pentru cei care vor sa se aventureze pe apele Dunarii pot apela la serviciile proprietarului care le va oferi o excursie superba pe canalele Dunarii. 

Pensiunea Big-Fish Mila 23 dispune de 22 de camere mobilate dupa cele mai inalte standarde de calitate, dotate cu grup sanitar propriu, balcon, televizor, aparat de aer conditionat, telefon si acces gratuit la internet. Zona in care poate fi gasita Pensiunea Big-Fish este una extrem de pitoreasca ce surprinde adevarata splendoare a deltei. 

Vezi lista intreaga a unitatilor de cazare din Delta Dunarii pe HotelGuru.ro/Delta-Dunarii.

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 30-31 octombrie 2017 si sunt valabile astazi, 16 octombrie 2017.

The post Sejur de toamna in delta? Iata unde poti sa te cazezi! appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Descopera Grand Hotel Balvanyos **** – oaza de relaxare din judetul Covasna

$
0
0

In inima Tinutului Secuiesc, in apropiere de granita dintre judetele Covasna si Harghita se gaseste o oaza de relaxare in care vei putea petrece timp de calitate alaturi de cei dragi. Grand Hotel Balvanyos este o unitate de cazare de 4 stele dotata cu centru spa, parc de aventura si piscina interioara.

Situat in padurile dese din jurul Lacului Sf. Ana, Grand Hotel Balvanyos este inconjurat de peisaje naturale de poveste si locuri numai bune de explorat la rasaritul soarelui. Special in orice anotimp, locul in care este amplasat Grand Hotel Balvanyos pare desprins din povestile cu voinici curajosi si domnite elegante. Primavara, anotimpul in care toata natura se trezeste la viata, peisajele prind culoare, iar temperaturile ceva mai blande incurajeaza plimbarile la rasarit, este momentul ideal pentru o vacanta in doi. Vara, atunci cand soarele arde cu putere si incalzeste toata zona, e momentul perfect pentru a incerca parcul de aventura din apropierea hotelului. Toamna, culorile calde infrumuseteaza peisajele pitoresti din jur, iar iarna copacii-si imbraca mantia alba si se pregatesc de sarbatorile mult asteptate. Indiferent de momentul in care alegi sa devii oaspetele Grand Hotel Balvanyos, atat peisajele superbe cat si conditiile excelente din incinta unitatii de cazare te vor face sa iti doresti sa iti prelungesti concediul la nesfarsit.

Grand Hotel Balvanyos – spatii de cazare

Cele 206 locuri sunt repartizate in 102 camere duble, junior suites si apartamente. Camerele duble se impart la randul lor in doua categorii: camere duble standard si camere duble superioare. Camerele duble standard au o suprafata de aproximativ 24 de metri patrati si iti ofera o panorama excelenta a padurilor din jur. Dotate cu grup sanitar propriu cu cabina de dus, minibar, seif, televizor cu ecran plat si acces gratuit la internet, camerele duble pot fi echipate cu doua paturi twin sau un pat matrimonial, in functie de preferintele oaspetilor.

Camerele duble superioare sunt ceva mai spatioase, suprafata ajungand pana la 36 de metri patrati, insa dotarile sunt similare cu cele prezente la camerele duble standard. In plus, fata de cele standard, camerele duble superioare prezinta un balcon si beneficiaza de pat suplimentar (la cerere).

Junior suites pot fi inchiriate in regim single sau double si au o suprafata generoasa de aproximativ 43 de metri patrati. Dotarile din junior suites includ grup sanitar propriu cu cabina de dus, un pat dublu, minibar, televizor cu ecran plat, seif si acces gratuit la internet.

Apartamentele cu doua dormitoare sunt cele mai spatioase si mai confortabile spatii de cazare din intreaga unitate. Cu aproximativ 70 de metri patrati la dispozitie, oaspetii care vor alege apartamentul cu doua camere se vor bucura de doua dormitoare, un living intre cele doua camere si o terasa imensa cu cea mai frumoasa priveliste din hotel.

Tarife:

  • camera dubla standard – 414 RON/noapte
  • camera dubla superioada – 460 RON/noapte
  • junior suite – 552 RON/noapte
  • apartament cu doua camere – 916 RON/noapte

Grand Hotel Balvanyos – facilitati 

Grand Hotel Balvanyos este o adevarata aventura pentru gurmanzi sau iubitori de mancaruri traditionale, intrucat in incinta unitatii de cazare se gasesc: un restaurant elegant cu preparate din bucataria romaneasca si ungureasca traditionala si cateva fineturi gourmet din bucataria internationala, un bar decorat in stilul perioade interbelice si un gastrolab – o zona special dedicata celor care vor sa incerce gustari sau bauturi traditionale.

Grand Hotel Balvanyos isi rasfata oaspetii intr-un centru spa dotat cu cele mai noi aparate in domeniu ce se intinde pe aproximativ 2000 de metri patrati. Aici, vei putea gasi o piscina wellness cu apa de izvor, bazine cu hidromasaj, un bazin kneipp, o piscina exterioara, o piscina special dedicata celor mici, o camera cu sare, o sauna ruseasca, servicii de masaj si o sala de fitness.

Daca credeai ca la Grand Hotel Balvanyos e loc doar pentru cei mari, asteapta sa descoperi parcul de aventura! Te vei convinge ca aceasta oaza de relaxare poate fi un loc potrivit atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. In timp ce adultii se relaxeaza in centrul spa, cei mici (dar si cei mari) isi pot consuma energia intr-un mod productiv pe traseele din parcul amenajat in incinta unitatii de cazare. Parcul de aventura Balvanyos este dotat cu mai multe trasee diferentiate in functie de nivelul de dificultate si functioneaza in fiecare zi a saptamanii, mai putin lunea.

Grand Hotel Balvanyos – rezervari

Daca ti-a facut cu ochiul aceasta unitate de cazare, te asteptam pe www.hotelguru.ro sa iti rezervi un loc pentru urmatoarea ta escapada.

The post Descopera Grand Hotel Balvanyos **** – oaza de relaxare din judetul Covasna appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Descopera Turnul Chindiei – constructia asociata adesea cu imaginea temutului domnitor Vlad Tepes

$
0
0

Balate Dorin/Shutterstock.com

De vei ajunge in orasul Targoviste, fosta capitala a Tarii Romanesti, vei avea ocazia sa vizitezi una dintre cele mai importante constructii legate de numele domnitorului Vlad Tepes si, totodata, unul dintre simbolurile judetului Dambovita. Turnul Chindiei, caci despre el este vorba, este o constructie ce dateaza de la jumatatea secolului al XV-lea, din timpul domniei lui Vlad Tepes, domnitorul roman cunoscut si sub numele de Dracula.

Parte din ansamblul Curtea Domneasca, Turnul Chindiei se remarca datorita inaltimii si importantei sale istorice. Desi nu se stie cu exactitate anul constructiei, istoricii sustin ca cel mai probabil acesta a fost ridicat pe la jumatatea secolului al XV-lea si a avut ca rol initial supravegherea si apararea cetatii. Orasul Targoviste reprezenta unul dintre cele mai importante centre politice la momentul respectiv, fiind capitala Tarii Romanesti si locul in care se afla domnitorul tarii.

Din mentiunile istorice si scrierile vremii se stie ca initial turnul avea o forma putin diferita si era cu cel putin 5 metri mai scund. Tot in vremea lui Vlad Tepes, se mai spunea despre Turnul Chindiei ca ar servi drept fanal (felinar), punct de observare, loc pentru pastrarea tezaurului si, mai tarziu, drept inchisoare.

In vremuri tulburi, Turnul Chindiei era unul dintre cele mai importante repere ale orasului. La vremea apusului, din turn se anunta inchiderea portilor orasului. Din acel moment toti locuitorii trebuiau sa se indrepte catre locuintele lor si sa evite iesitul pe strada pe timpul noptii. De asemenea, pe timpul noptii era interzis aprinderea oricarui foc in aer liber deoarece acesta ar fi putut servi dusmanilor ce l-ar fi zarit de la distanta.

In timpul perioadelor mai linistite, Turnul Chindiei servea drept inchisoare si foisor de foc.

Importanta istorica a acestei cladiri deriva din cele spuse de mai sus insa este intarita si de documentele oficiale din acea vreme care prezentau Turnul Chindiei ca nucleul strategic al domnitorului Vlad Tepes.

Turnul Chindiei, un nume controversat

Unul dintre aspectele care au starnit controverse in randul istoricilor a fost reprezentat de numele constructiei. Chindia era folosit cu multa vreme in urma drept sinonim pentru apus, insa nu se stie cu siguranta daca aceasta ar fi fost orginea numelui. Totusi, teoria pare sa fie sustinuta de rolul de supraveghere pe care il avea acest turn, mai ales in contextul in care de aici se dadea semnalul pentru inchiderea portilor, la apus.

O alta teorie care vizeaza provenienta numelui turnului aduce in prim plan ospetele care se tineau pe vremea lui Vlad Tepes in apropiere de Curtea Domneasca. Aceste ospete erau numite “chindii” si ar fi putut sta la originea numelui turnului, insa aceasta teorie nu este sustinuta atat de mult deoarece importanta ospetelor ar fi fost una mult prea mica pentru a denumi o constructie strategica dupa acestea.

Ce poti sa faci astazi la Turnul Chindiei?

In continuare, Turnul Chindiei serveste drept punct de observare, insa de data aceasta pentru turisti si pasionatii de astronomie. De pe terasa turnului se pot admira toate cladirile inconjuratoare si o serie de fenomene astronomice precum eclipsele de soare sau cometele stralucitoare. Totodata, in interiorul turnului se afla o expozitie valoroasa denumita “Vlad Tepes – Dracula, legenda si adevar istoric” ce prezinta mai multe documente si obiecte importante ce au apartinut domnitorului roman.

Unde poti sa te cazezi in Targoviste?

Desi politic vorbind, Targoviste si-a pierdut din popularitatea si importanta de odinioara, inca se afla pe lista turistilor pasionati de istorie. Odata ajunsi aici, acestia pot admira monumentele din Curtea Domneasca si celelalte obiective turistice din oras. Daca vor sa poposeasca peste noapte in oras, turistii se pot caza la:

Vezi lista intreaga a unitatilor de cazare din Targoviste pe HotelGuru.ro/Targoviste.

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 17-18 ianuarie 2017 si sunt valabile astazi, 30 octombrie 2017.

The post Descopera Turnul Chindiei – constructia asociata adesea cu imaginea temutului domnitor Vlad Tepes appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Poposeste la Hanu’ Ancutei si afla povestea fascinanta a acestui loc!

$
0
0

Hanu’ Ancutei, unul dintre cele mai vestite hanuri romanesti din toate timpurile se afla in comuna Tupilati, judetul Neamt, la aproximativ 30 de kilometri de municipiul Roman. Construit la inceputul secolului al XVIII-lea, hanul era unul dintre cele mai populare locuri in randul calatorilor care mergeau spre Roman, Iasi sau Suceava. Prezent atat in memoria colectiva, cat si in scrierile romanesti, Hanu’ Ancutei este unul dintre simbolurile literaturii sadoviene.

Infiintat in anul 1718, Hanu’ Ancutei a fost locul in care s-a desfasurat actiunea in cartea omonima publicata de Mihail Sadoveanu in 1928. Cladirea originala era construita pe o temelie de piatra ce se continua cu ziduri de caramida de 70 de centimetri grosime. Cu o fatada simpla si patru camere pentru musafiri, Hanu’ Ancutei era unul dintre cele mai bune locuri de innoptat din zona. De asemenea, hanul era prevazut cu doua porti mari de lemn, una servind pentru intrarea carelor si cealalta pentru scoaterea lor din incinta localului.

Hanul este prezent in cartea lui Sadoveanu, in cele noua povestiri  ca element comun, mai exact locul de desfasurare al actiunii. In prima povestire, “Iapa lui Voda” apare o descriere sumara a hanului care serveste drept popas pentru comisul Ionita, un personaj carismatic ce povesteste o intamplare amuzanta din tineretea ta. In celelalte povestiri, hanul ocupa un rol crucial in desfasurarea actiunii si este ales drept motiv principal al cartii.

Datorita scrierilor extraordinare ale lui Sadoveanu, Hanu’ Ancutei este si in ziua de astazi un obiectiv turistic. Vizitatori din toata tara vin sa descopere locul care l-a inspirat pe marele scriitor si vor sa petreaca macar cateva minute in interior. Desi cladirea initiala a fost demolata in 1943, constructia actuala inca pastreaza farmecul secolelor trecute si povestile stranse de la calatori. Descopera si tu acest loc de poveste din inima judetului Neamt intr-o excursie de cateva zile pe meleagurile Moldovei.

Cat costa o noapte de cazare la Hanu’ Ancutei?

Odata ajuns la han, ar fi pacat sa nu poposesti macar o noapte. Hanul actual are 28 de locuri de cazare repartizate in 15 camere duble si single. Camerele sunt dotate cu televizor, conexiune gratuita la internet, aparat de aer conditionat si grup sanitar propriu.

Tarife

  • camera dubla – 139 RON/o noapte
  • camera single – 99 RON/o noapte

Rezerva aici: hotelguru.ro/hanu-ancutei-tupilati

Ce poti sa mai vizitezi prin zona?

Pe langa orasul Piatra Neamt care se mandreste cu o telegondola care te ajuta sa admiri tot orasul de sus, un muzeu de arta eneolitica si un muzeu de stiinte naturale, judetul Neamt iti ofera posibilitatea sa descoperi indeaproape toate tainele naturii. Viziteaza Cheile Bicazului, una dintre cele mai spectaculoase formatiuni de la noi din tara, lacul Izvorului Muntelui (cunoscut si sub numele de lacul Bicaz), Parcul National Ceahlau si Rezervatia Naturala Vanatori Neamt care adaposteste cateva exemplare superbe de zimbri.

Citeste si: Ce putem face 2 zile in judetul Neamt?

The post Poposeste la Hanu’ Ancutei si afla povestea fascinanta a acestui loc! appeared first on Blogul HotelGuru.ro.


7 pensiuni de poveste din Romania in care sa descoperi magia Craciunului

$
0
0

Ti-e dor de un Craciun ca pe vremuri, insa nu stii unde ai putea sa retraiesti o astfel de experienta? Iti doresti sa descoperi si alte zone ale Romaniei, insa nu stii cu ce sa incepi? Echipa HotelGuru.ro iti prezinta 7 locuri speciale din Romania, mai putin turistice, in care te poti relaxa in liniste in perioada de Craciun. Redescopera farmecul sarbatorilor de altadata si bucura-te de un sejur de poveste intr-una dintre cele 7 pensiuni de mai jos:

Pensiunea Casa Veche este situata in comuna Maldaresti, la aproximativ 3 kilometri de orasul Horezu. Cunoscut datorita lacasurilor de cult ce se afla in zona, orasul Horezu este unul dintre cele mai importante centre religioase din sudul Romaniei. Printre manastirile si bisericile care pot fi admirate aici se afla Manastirea Cozia – una dintre cele mai importante ctitorii ale voievodului Mircea cel Batran – , Manastirea Polovragi alaturi de pestera cu acelasi nume si Manastirea Govora.

Pensiunea Casa Veche vine in intampinarea oaspetilor sai cu 10 locuri de cazare dispuse in 5 camere complet mobilate.

Casa Motului este considerata o adevarata comoara de catre turistii care vin sa o viziteze. Situata in Arieseni, Muntii Apuseni, intr-o locatie privilegiata, Casa Motului este locul ideal pentru cei care isi doresc sa se relaxeze in natura. De sarbatori, toata suflarea din Arieseni se pregateste cu mic, cu mare de marele eveniment al sezonului rece. Cu aceasta ocazie, turistii vor putea sa descopere in detaliu traditiile si obiceiurile motilor.

Pensiunea Csatari, acest mic paradis situat in inima statiunii Praid, este locul perfect pentru o vacanta reusita de sarbatori. Turistii ajunsi aici se pot desfata cu bucatele traditionale, pot face excursii in imprejurimile statiunii si, de asemenea, pot vizita faimoasa Salina Praid.

Pensiunea Csatari se asigura ca sederea tuturor oaspetilor este cat mai placuta si mai relaxanta prin dotari moderne si servicii de calitate.

Pensiunea Laura dispune de 9 spatii de cazare dotate cu grup sanitar propriu, televizor, balcon, birou si uscator de par. Situata in comuna Petrestii de Jos, la mica distanta de orasul si, implicit, salina Turda, Pensiunea Laura reprezinta un loc numai bun pentru turistii care isi doresc sa imbine relaxarea cu explorarea in timpul sezonului rece. Pe langa Salina Turda, turistii ajunsi aici se mai pot aventura intr-o excursie de-o zi catre orase importante din Transilvania precum Targu Mures, Cluj Napoca sau Sighisoara.

Pentru cei care se gandeau sa viziteze Timisoara in perioada sarbatorilor, avem o recomandare in ceea ce priveste unitatea de cazare pe care o pot alege. Pensiunea Delia este o constructie noua, situata in partea de sud a orasului, la mica distanta fata de centru si, totodata, fata de principalele obiective turistice. Daca te gandeai sa arunci o privire si la targul de Craciun care se organizeaza acolo, aceasta propunere sigur a venit la momentul oportun.

Pensiunea Rubin se afla intr-una dintre cele mai pitoresti zone ale tarii, la numai 10 kilometri de Gheorgheni si 34 de kilometri de Praid. Oaspetii pensiunii se pot bucura de cele mai frumoase peisaje din zona si de aerul curat de munte. Pe langa facilitatile si dotatile moderne de care dispune pensiunea, turistii ajunsi aici se pot delecta cu preparate delicioase, specifice zonei.

Vila Anastasia se afla in satul Sacaramb, in localitatea Deva. Vila dispune de 18 locuri de cazare si, datorita amplasarii sale la altitudinea de 1000 m, ofera tuturor oaspetilor sai o panorama de vis asupra imprejurimilor. Camerele au grup sanitar comun, acces la internet, televizor, minibar si uscator de par.

Vezi lista intreaga a pensiunilor din Romania pe HotelGuru.ro/Romania.

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 22 – 23 decembrie 2017 si sunt valabile astazi, 9 noiembrie 2017

The post 7 pensiuni de poveste din Romania in care sa descoperi magia Craciunului appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Revelion 2018 – cat te costa Revelionul pe Valea Prahovei?

$
0
0

melis/Shutterstock.com

Artificii, sampanie, voie buna si multa, multa distractie – cam asa s-ar descrie in cateva cuvinte atmosfera pe care o poti regasi la fiecare petrecere reusita de la sfarsit de an. Indiferent de locul in care te prinde noul an, important a fost, este si va fi intotdeauna sa fii in compania celor dragi si sa fii sanatos, caci “cu sanatatea le-om face pe toate”.

Totusi, daca iti doresti ca acest eveniment sa fie marcat de o petrecere intr-un cadru ceva mai festiv, iti recomandam sa te indrepti catre una dintre statiunile montane de la noi din tara. Zapada este din belsug (daca nu e naturala, sigur e artificiala), vinul fiert isi imprastie mireasma in jurul oricarei tarabe, iar petrecerile se tin lant ca-n fiecare an.

Daca esti fanul petrecerilor in club sau a celor pe partie, este imposibil sa nu-ti fi trecut prin minte sa serbezi acest eveniment marcant al anului (si anume, Revelionul) in statiunile de pe Valea Prahovei. Sinaia, Predeal, Poiana Brasov si Bucegi sunt doldora de turisti in aceasta perioada a anului, chiar daca preturile pentru cazare, mancare si alte cele sunt ceva mai ridicate decat in timpul anului. Chiar si asa, nu e loc de ingrijorare! HotelGuru.ro te ajuta sa iti faci bugetul pentru vacanta cu cateva estimari cu privire la costul cazarii.

Cazare pe Valea Prahovei – Revelion 2018

HotelGuru.ro iti este cel mai bun prieten in materie de unitati de cazare. Pe www.hotelguru.ro gasesti unitati de cazare pentru toate gusturile si, totodata, pentru toate buzunarele. Indiferent de locatia aleasa, pe www.hotelguru.ro se afla cele mai bune unitati de cazare, sortate dupa rating, facilitati si locatie.

Ca in fiecare an, unitatile de cazare de pe Valea Prahovei s–au “dat ca paine calda” si au mai ramas numai cateva pensiuni sau vile inca disponibile (totusi, nici acestea nu vor mai fi pentru mult timp). Majoritatea unitatilor inca disponibile se gasesc cu precadere in Breaza si Busteni. Totusi, daca te grabesti putin ai sanse sa mai prinzi un loc si prin Sinaia, Predeal sau Poiana. In ceea ce priveste tariful, dupa o simulare facuta pe www.hotelguru.ro pentru noaptea de 30 decembrie, pentru o noapte de cazare va trebui sa scoti de la pusculita intre 90 si 440 de RON, pentru o camera dubla. In acest pret este inclus in unele cazuri micul dejun sau/si cina, dupa cum urmeaza:

Vezi lista intreaga a unitatilor de cazare de pe Valea Prahovei pe HotelGuru.ro/Valea-Prahovei.

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 30-31 decembrie 2017 si sunt valabile astazi, 16 noiembrie 2017.

 

 

 

The post Revelion 2018 – cat te costa Revelionul pe Valea Prahovei? appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Craciun de poveste la Chambers’n Charm in Brasov

$
0
0

Mai sunt doar cateva zile pana la inceputul lui decembrie si totusi, atmosfera de Craciun isi face  simtita deja prezenta. Unele targuri de Craciun si-au deschis larg portile inca de la mijlocul lui noiembrie (vezi Targul de Craciun din Sibiu), in timp ce majoritatea asteapta inceputul lunii decembrie pentru a-si “intra in forma”.

Cu mii de decoratiuni stralucitoare si brazi care mai de care mai inalti si mai impunatori, centrele oraselor mari par desprinse din filele unui basm scris de un copil entuziasmat de venirea lui Mor Craciun. Clopotei, reni, floricele, fulgi de zapada, oameni de zapada, Mosi Craciuni, ii si alte cele, toate au fost deja montate deasupra arterelor principale si asteapta inceputul lunii decembrie pentru a “prinde viata”.

Craciunul acesta, se cauta magia sarbatorilor de iarna! Prin targuri, cotloane ascunse, sali de concerte, palate-mpodobite, pe la evenimente si prin camere de hotel. Noi am gasit-o la Chambers’n Charm, in Brasov si vrem sa impartasim cu tine cateva cuvinte despre acest loc minunat.

Situata la numai 3 kilometri de centrul istoric al Brasovului, pe drumul ce duce catre Poiana Brasov, vila cocheta Chambers’n Charm este locul ideal pentru o vacanta de sarbatori. Unitatea de cazare exclusivista ce pune la dispozitia oaspetilor sai 9 camere spatioase, fiecare mobilata intr-o alta tematica, beneficiaza totodata – datorita pozitionarii privilegiate – si de o priveliste de vis asupra muntelui Tampa si orasului Brasov.

Revenind la caracterul unic al acestei unitati de cazare: camerele, acestea sunt dotate cu toate facilitatile moderne necesare unui sejur linistit. Printre dotarile lor se numara un seif, un televizor cu ecran plat, minibar, acces gratuit la internet, uscator de par si telefon.

Unitatea de cazare clasificata la 5 stele, dispune – asa cum spuneam si mai devreme – de un numar de 9 camere spatioase, mobilate in 9 stiluri diferite. Printre temele abordate in realizarea design-ului interior al spatiului de cazare regasim inspiratii din partea scandinava, dar si din partea marocana. Pe langa aceste doua stiluri specifice, camerele umeaza fie tema unei culori sau a unui curent.

Tarife

  • camera dubla – 372 RON/o noapte/doua persoane + mic dejun
  • camera dubla premium (situata la etaj) – 418 RON/o noapte/doua persoane + mic dejun
  • suite – 697 RON/o noapte/doua persoane + mic dejun

Rezerva aici: https://hotelguru.ro/chambers-n-charm-boutique-hotel-brasov

Ce poti sa faci in perioada sarbatorilor la Chambers’n Charm?

Fiind atat de aproape de orasul Brasov, dar si de statiunile cu renume de pe Valea Prahovei, Chambers’n Charm pare locul ideal in care sa-ti petreci Craciunul. Brasov imbraca straie de sarbatoare odata cu venirea lui Decembrie, iar centrul istoric al orasului este doldora de turisti entuziasmati de la inceputul pana la finalul zilei. Statiunile de pe Valea Prahovei incep, de asemenea, sa primesca primul val de turisti in mini-vacanta de 1 decembrie si inca de atunci isi pregatesc temeinic partiile de schi pentru pasionatii sporturilor de iarna ce-i vor vizita in sezonul rece.

Ca tot am pomenit de Brasov, e bine de stiut ca nu numai atractiile turistice de sezon sunt la mare cautare, ci si “evergreen-urile” precum Turnul Alb, Turnul Negru, Biserica Neagra, Strada Sforii, Poarta Ecaterina si multe altele.

Ai rezolvat cu Craciunul, insa nu stii inca ce faci de Revelion? Rezerva-ti acum un loc de cazare pe HotelGuru.ro si scapa de griji.

The post Craciun de poveste la Chambers’n Charm in Brasov appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Cat costa un Craciun in Valea Zalanului la pensiunea Printului Charles?

$
0
0

Printul Charles este unul dintre cei mai mari promotori ai Romaniei peste hotare si datorita vacantelor sale pe meleagurile transilvanene si cuvintelor de lauda pe care mereu le aduce traditiilor si obiceiurilor romanesti, turismul romanesc a avut numai de castigat. Indragostit de zona Transilvaniei, in special de satele sasesti, Printul Charles nu rateaza nicio ocazie sa faca vizite proprietatilor pe care le detine pe teritoriul tarii noastre si prietenilor pe care si i-a facut in Romania.

Printre proprietatile pe care le-a achizitionat in satele transilvanene se afla si una dintre cele mai impresionante pensiuni de la noi din tara, pensiunea din Valea Zalanului, denumita sugestiv Pensiunea Printului. Una dintre cele mai apreciate si mai cautate unitati de cazare din toata zona, Pensiunea Printului ofera o experienta autentica si inedita pentru toti iubitorii de traditii si obiceiuri romanesti.

Restaurata cu grija, cu ajutorul metodelor si materialelor traditionale, Pensiunea Printului este formata din 5 camere duble, toate mobilate in stil traditional cu piese de mobilier autentice. Pe langa obiectele de decoratiune si cele utilitare, in fiecare camera se mai gaseste o zona de relaxare si grupuri sanitare proprii. Denumite – in functie de importanta lor – dupa cum urmeaza: Camera Printului, Camera Butlerului, Vila de pe cursul de apa, Vila de jos si Camera Matusii Ida, camerele ce intra sub proprietatea Pensiunea Printului reprezinta cea mai buna alegere daca iti doresti sa descoperi farmecul autentic romanesc.

Daca te-ai gandit ca anul acesta sa petreci sarbatorile intr-un cadru mai festiv, dar totodata traditional, nici ca putem sa alegem mai potrivit decat Pensiunea Printului. Lasa-te purtat ca printr-o masina a timpului pe cararile ce duc catre pensiune si descopera cu ochii tai cum era viata romanului de rand acum cateva sute de ani.

Ce poti sa faci la Pensiunea Printului in perioada sarbatorilor de iarna?

Te gandeai ca in sezonul rece nu ai ce sa faci la Valea Zalanului? Noi te contrazicem! Pe langa faptul ca aici vei gasi cadrul ideal pentru a-ti testa abilitatile de fotograf, in zilele ceva mai blande vei putea pleca pe urmele animalelor salbatice din zone cu rachete de zapada. Totodata, imediata dupa ce se asterne primul strat consistent de zapada te poti plimba cu sania trasa de cai sau, daca vrei ceva mai autentic, poti sa retraiesti cele mai frumoase clipe ale copilariei in timp ce te aventurezi cu sania pe dealurile din apropiere.

Cat te costa o vacanta la Pensiunea Printului?

Pentru o noapte de cazare in una dintre camere de la pensiune tariful perceput este de 456 RON pentru doua persoane. Micul dejun este inclus in pret, iar pentru orice activitate se percepe un tarif suplimentar.

Rezerva aici una dintre ultimele camere ramase in perioada Craciunului: hotelguru.ro/pensiunea-printului-valea-zalanului

The post Cat costa un Craciun in Valea Zalanului la pensiunea Printului Charles? appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Nu ai inca planuri de Craciun? Iata ce unitati de cazare inca mai au locuri!

$
0
0

Odata cu intrarea in luna decembrie, oficial se da startul sezonul sarbatorilor de iarna. Deja luminitele stralucesc deasupra fiecarei artere importante din oras, colindele si melodiile specifice Craciunului incep sa ne incante urechile pe oriunde am merge, iar pretutindeni pluteste in aer fericirea. Desi punctul culminant al acestei povesti se va petrece peste trei saptamani si un pic, cei care nu si-au facut inca rezervari pentru zilele de Craciun vor fi surprinsi (sau nu) sa afle ca aproape toate locurile de cazare din statiunile montane si marile orase sunt ocupate.

Totusi, cei intarziati mai au o sansa: echipa HotelGuru.ro a scormonit in tolba Mosului (ceva mai devreme, ce-i drept) si a gasit o raza de lumina pentru cei care si-au pierdut speranta cu privire la aceasta vacanta. Iti recomandam 5 locuri super care sunt (inca, dar nu pentru mult timp) disponibile pentru perioada sarbatorilor de iarna. Daca vrei sa te asiguri ca nu ramai pe ultima suta de metri in pana de unitati de cazare, iti recomandam sa iti faci o rezervare cat mai repede cu putinta.

1. Pensiunea Fronius Residence din Sighisoara

Pensiunea Fronius Residence este locatia ideala pentru cei care isi doresc sa descopere in amanunt frumusetea autentica a Sighisoarei. Aceasta destinatie idilica, unica si deosebita poate fi locul in care iti vei petrece sarbatorile de iarna. Descopera traditiile transilvanene, spiritul vesnic tanar al localnicilor si bucuria cu care acestia intampina sarbatoarea crestina. Participa la evenimentele locale, cutreiera strazile pietruite ale cetatii si lasa-te prada bucatelor delicioase de pe mesele imbelsugate. Cazeaza-te intr-una dintre cele 11 camere puse la dispozitie si fa-ti tie si celor dragi un cadou pe masura asteptarilor.

2. Hotel Kolping *** din Brasov

In Brasov pregatirile sunt in toi pentru deschiderea targului de Craciun, principala atractie turistica din acest sezon. Odata inaugurat acesta va atrage sute, chiar mii de turisti, precum un magnet atrage firicelele de metal, asa ca ar fi bine sa iti rezervi din timp un loc de cazare. Hotelul Kolping este situat la poalele muntelui Tampa, inconjurat de privelisti de poveste.

3. Hotel Prince ** din Miercurea-Ciuc

Ne indreptam spre o zona superba, din inima Romaniei, zona recunoscuta pentru traditiile inedite si pentru temperaturile scazute. In cazul in care esti in cautarea zapezii si ti-e teama ca n-ai s-o gasesti de sarbatori, cele mai mari sanse pentru o plimbare cu sania le ai la Miercurea-Ciuc. Descopera hotelul Prince, o unitate de cazare simpla, dar totodata eleganta, situata la numai 15 minute de mers pe jos de centrul orasului. Cele 22 de camere ale hotelului dispun de mobilier modern, minibar, acces gratuit la internet, televiziune prin cablu, room service si grup sanitar propriu.

4. ApartHotel Gutinului *** din Cluj-Napoca

Capitala Ardealului si-a imbracat deja straiele de sarbatoare si se pregateste cu pasi mici dar siguri de marele eveniment al lunii. Considerat unul dintre cele mai “tinere” orase ale Romaniei datorita numarului mare de studenti aflat in continua crestere, Cluj Napoca s-a transformat in ultimii ani in destinatia favorita a turistilor straini si romani cu varste pana in 35 de ani.

Daca vrei sa descoperi anul acesta Clujul la ceas festiv, iti recomandam sa te grabesti cu rezervarea unitatii de cazare pentru ca cel mai probabil nu va mai exista in curand niciun loc disponibil. Propunerea noastra, ApartHotelul Gutinului, este situat intr-o zona linistita, la mai putin de un kilometru de Castelul Banffy.

5. Hotel Classic Inn *** din Brasov

Revenim pe meleagurile brasovene pentru inca o propunere, si totodata ultima din lista noasta: Hotel Classic Inn ***. Elegant, situat intr-o zona excelenta si cautat in special de catre turistii straini, hotelul Classic Inn este o locatie excelenta pentru iubitorii de mobilier vintage si decoratiuni desprinse din secolele anterioare.

The post Nu ai inca planuri de Craciun? Iata ce unitati de cazare inca mai au locuri! appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Vacanta la schi in 2018 – 3 hoteluri de lux din statiunile montane romanesti

$
0
0

Chiar daca prin sudul tarii zapada inca se lasa asteptata, la munte distractia este in toi pe partiile de schi. Fulgii de zapada s-au asternut inca de cateva saptamani in cele mai populare statiuni de pe la noi, iar de curand s-au inaugurat si faimoasele targurile de Craciun. Atmosfera de sarbatoare s-a instalat deja in majoritatea statiunilor montane si preconizam ca nici n-o sa dea bir cu fugitii prea curand asa ca profitati de ocazie si dati o fuga pana la munte.

Pasionatii de sporturi de iarna sunt asteptati si in acest an pe partiile din Romania, cu zapada din belsug, vin fiert si voie buna. Daca nu v-ati facut inca planuri pentru vacanta de iarna, dar stiti ca vreti neaparat sa incercati si anul acesta schiurile, echipa HotelGuru.ro va prezinta 3 hoteluri de lux situate la doi pasi de partie, numai bune pentru un weekend relaxant la munte.

1. Hotel Edelweiss **** din Poiana Brasov 

Situata mereu in topul preferintelor turistilor romani, dar si straini, mai ales in perioada sarbatorilor de iarna, statiunea Poiana Brasov este recunoscuta indeosebi datorita calitatii ireprosabile a partiilor de schi si peisajelor incredibile ce pot fi admirate in zona. Dotata cu doua telecabine, o telegondola, doua telescaune si cinci instalatii de teleschi, Poiana Brasov se mandreste cu una dintre cele mai moderne instalatii dedicate iubitorilor de sporturi de iarna. Deserviti de 6 partii de schi cu niveluri de dificultate diferite, turistii ce ajung in Poiana se declara mai mult decat multumiti de atmosfera de pe partie si serviciile oferite.

Pentru cei care vor sa faca o vizita in Poiana in perioada urmatoare si vor sa se cazeze intr-o locatie spectaculoasa, echipa HotelGuru.ro recomanda hotelul Edelweiss ****, o unitate de cazare eleganta situata in apropierea telefericului, partiei de ski si a patinoarului.

In cele 29 de camere, oaspetii hotelului Edelweiss se vor putea relaxa in cele mai bune condintii de cazare, in timp ce admira o panorama superba. Toate camerele sunt dotate cu LCD, televiziune prin cablu, telefon cu acces la liniile internationale si internet, dusuri si cazi cu hidromasaj. Pe langa acestea, turistii se pot elibera de griji in centrul SPA din incinta hotelului, se pot delecta cu preparatele traditionale si internationale din restaurantul propriu si pot socializa cu ceilalti oaspeti in zona de lobby sau la bar.

2. Hotel New Belvedere **** din Poiana Brasov 

Ramanem tot in Poiana, in aceeasi zona, mai exact la hotelul New Belvedere. O locatie moderna, cotata la 4 stele, hotelul New Belvedere este situat intr-o zona privilegiata, la poalele Masivului Postavarul. Cadrul natural de poveste ce completeaza tabloul idilic format in jurul unitatii de cazare serveste drept oaza de liniste si relaxare pentru turistii care isi doresc sa experimenteze una dintre cele mai selecte locatii din Poiana.

La numai doi pasi de partia de schi Kanzel, hotelul New Belvedere pune la dispozitia oaspetilor sai 20 de apartamente dotate cu televizor LCD , telefon, internet wireless si un balcon cu o priveliste superba. Facilitatile comune din incinta hotelului includ sauna, centrul fitness si restaurantul propriu.

3. Lux Garden ***** din Azuga

Ne concentram toata atentia pe urmatoarea unitate de cazare, hotelul Lux Garden, una dintre cele mai cunoscute si mai apreciate unitati de cazare de pe Valea Prahovei. Desi Azuga nu este un competitor de temut al statiunilor montane cu renume din zona, aceasta se bucura de notorietate in randul turistilor care cauta destinatii de vacanta mai linistite.

Lux Garden ***** are o capacitate de 50 de camere repartizate dupa cum urmeaza: 21 Camere Duble Standard Matrimoniale (din care 8 cu canapea), 18 Camere Duble Standard Twin (2 paturi), 3 Camere Duble Executive, 2 Apartamente Junior Suite, 3 Apartamente Mountain Suite, 3 Apartamente Lux Garden Suite.

Toate camerele sunt complet mobilate si dotate cu televizor, acces la internet, Xbox, minibar, aparat pentru prepararea ceaiului – cafelei, seif si grup sanitar propriu.

Ai o alta propunere? Lasa-ne in comentariu numele unitatii de cazare care te-a impresionat si scrie-ne doua-trei randuri despre experienta ta acolo.

The post Vacanta la schi in 2018 – 3 hoteluri de lux din statiunile montane romanesti appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Paste 2018: 4 preparate traditionale pentru masa de Paste

$
0
0

Foto: Sergey Fatin/Shutterstock.com

Sarbatoarea Pastelui echivaleaza cu o reinnoire interioara, cu o masa imbelsugata alaturi de cei dragi si, in functie de regiunea tarii, cu diferite obiceiuri si traditii, pastrate de generatii. Gospodinele se aprovizioneaza si se pregatesc temeinic pentru sarbatoarea pascala, astfel ca musafirii sa fie tratati cu cele mai gustoase preparate, intr-o atmosfera de sarbatoare si recunostinta.

Iata cateva preparate culinare care nu lipsesc de pe masa de Paste:

1. Ouale rosii

In trecut, oamenii se foloseau de tot ceea ce natura le punea la dispozitie pentru a vopsi ouale si pentru a duce mai departe o traditie consfintita de secole. In prezent, creativitatea nu mai cunoaste margini, ramanand la latitudinea fiecaruia sa aleaga nuantele, texturile si modelele pe care le vor imprima pe ouale de Paste.

Totusi, in anumite zone ale tarii, de exemplu in Bucovina, gospodinele respecta datina incondeierii oualelor, inclusiv a zilelor recomandate pentru realizarea operatiunii. Astfel ca, acestea practica in continuare incondeiatul cu pensula sau cu penita, precum si impistritul.

2. Drobul

Un alt preparat care intregeste meniul de Paste este drobul, pentru care, conform traditiei, se foloseste carnea de miel. Totusi, creativitatea si-a facut loc si pe acest taram, pentru preparat putand fi folosita orice tip de carne, sau se poate opta pentru varianta vegetariana. Ca referinta religioasa, sacrificarea mielului de Paste este echivalenta cu jertfa anuala adusa zeilor in religiile precrestine.

3. Pasca

Pasca dulce sau sarata reprezinta un alt preparat nelipsit din meniul romanilor, modalitatea de preparare variind in functie de regiune. In Moldova, pasca este preparata din faina de grau, lapte si oua, pe marginea acesteia montandu-se un colac impletit in trei, iar in mijloc se realizeaza o cruce din aluat, simbolizand crucea rastignirii.

Frumoase ritualuri si legende s-au nascut pe marginea acestui obicei culinar; astfel se considera ca inainte sa se apuce de gatit, femeile “se ingrijesc, se spala pe cap, se imbraca in straie curate, fac rugaciuni si, abia apoi, se apuca de plamadit”.

4. Cozonacul

Ruda apropiata cu pasca, un alt preparat dulce isi face loc semet in farfuriile de Paste. Cozonacul simbolizeaza bolta cereasca si promisiunea invierii si a vietii vesnice. Daca, originar, acesta se prepara din ingrediente putine, precum faina, lapte, oua, nuci si dulceata, in prezent, reteta a fost reinventata si au iesit la lumina combinatii inedite: cu stafide, migdale, cocos, ciocolata, vanilie, fructe confiate.


Descopera Romania frumoasa in preajma celor mai frumoase sarbatori si rezerva-ti cazarea: https://hotelguru.ro/


 

The post Paste 2018: 4 preparate traditionale pentru masa de Paste appeared first on Blogul HotelGuru.ro.


Viziteaza Romania: Descopera 5 oferte pentru vacanta de Paste

$
0
0

Foto: Gaspar Janos/Shutterstock.com

Sarbatoarea Pastelui este chiar dupa colt, iar, cum vacanta o urmeaza indeaproape, este timpul sa te gandesti unde ti-ar placea sa te bucuri de toate acestea. Orasele Romaniei se reinnoiesc cu straiele primaverii, peisajele deprind mii de nuante, iar obiceiurile si traditiile de Paste prind glas in toate regiunile tarii.

Iata 5 oferte de cazare de-a lungul Romaniei, pentru o vacanta de Paste asa cum ai visat:

1. Unirea Hotel & Spa, Iasi

Unirea Hotel & Spa este situat in inima Iasului, avand conexiune cu principalele rute si obiective ale orasului. Unitatea de cazare ofera numeroase facilitati, printre care acces la zona de spa cu piscina, sauna, baie turceasca si sala de gimnastica. De asemenea, beneficiezi de diverse masaje si tratamente de infrumusetare.

Hotelul gazduieste la etaj 13 Restaurantul Panoramic, reprezentand un excelent punct de belvedere asupra intregului oras. Te poti delecta cu bucate traditionale, precum si cu cele internationale.

In proximitate regasiti cele mai importante atractii turistice din Iasi, precum: Palatul Culturii si Catedrala Metropolitana.

De Paste, beneficiezi de doua nopti de cazare intr-o camera dubla si de mic dejun cu doar 644 lei/2 persoane.

Consulta oferta: https://bit.ly/2ulh8Zu

2. Hotel Confort, Cluj Napoca

Situat la doar 500 de metri de centrul orasului, Hotel Confort se afla in topul preferintelor turistice, atat datorita serviciilor oferite, cat si datorita accesibilitatii sale fata de principalele atractii din Cluj Napoca.

Hotelul pune la dispozitia clientilor camere spatioase, acces gratuit WiFi, parcare si o gama larga de facilitati. In incinta exista un restaurant unde poti degusta diferite preparate culinare, intr-un ambient elegant si placut. Principalele obiective turistice din zona sunt: Bastionul Croitorilor,  Teatrul National, Biserica Sf. Mihai si Castelul Banffy.

De Paste, beneficiezi de doua nopti de cazare intr-o camera dubla cu doar 542 lei/2 persoane.

Consulta oferta: https://bit.ly/2GbMX8K

3. Exclusive Hotel & More, Sibiu

Exclusive Hotel & More pune la dispozitie camera moderne si spatioase, locuri de joaca pentru copii si o pozitionare optima fata de atractiile din oras.

Restaurantul hotelului este situat la parterul cladirii, oferind o priveliste minunata asupra parcului. Meniul este extrem de generos, concentrandu-se, in special, asupra reinterpretarii gastronomiei italiene.

In proximitatea unitatii de cazare se afla: Podul Minciunilor, Muzeul National Brukenthal, Turnul Orasului si Catedrala Sfanta Treime.

De Paste, beneficiezi de doua nopti de cazare intr-o camera dubla si de mic dejun cu doar 623 lei/2 persoane.

Consulta oferta: https://bit.ly/2G9HUFE

4. Belfort Hotel, Brasov

Belfort Hotel beneficiaza de o pozitie centrala, la doar 5 minute de principala artera pietonala de shopping – strada Republicii, precum si de Piata Sfatului si Poarta Schei, dar, in acelasi timp, la poalele Tampei, chiar langa liziera padurii.

Hotelul va pune la dispozitie WiFi gratuit, aer conditionat, parcare gratuita. Alte obiective din zona: Sinagoga din Brasov, Biserica Neagra, Biserica Adormirii Maicii Domnului si Cetatea Brasov.

De Paste, beneficiezi de doua nopti de cazare intr-o camera dubla si de mic dejun cu doar 663 lei/2 persoane.

Consulta oferta: https://bit.ly/2DU3axe

5. Wellness & Spa Hotel Nevis, Oradea

Hotelul Nevis ofera spatiul ideal de relaxare atat pentru cupluri, cat si pentru familii. Beneficiaza de o pozitionare propice fata de principalele puncte ale orasului, respectiv zonele comerciale, aeroportul, Teatrul de Stat, Muzeul Ady Endre.

Camerele sunt mobilate la cele mai inalte standarde, fiind dotate cu televizor, minibar, telefon si internet. Mai mult, unitatea de cazare pune la dispozitie un Centru Wellness & Spa, unde beneficiezi de sedinte de masaj, sauna, tratamente faciale, piscina interioara, jacuzzi si sala de fitness.

La restaurantul hotelului poti servi diferite preparate culinare, intr-un ambient placut, aici organizandu-se periodic diferite evenimente.

De Paste, beneficiezi de doua nopti de cazare intr-o camera dubla si de mic dejun la doar 640 lei/2 persoane.

Consulta oferta: https://bit.ly/2ulwPzN

Alege destinatia preferata din Romania si petrece Pastele asa cum iti doresti: http://hotelguru.ro/

 

The post Viziteaza Romania: Descopera 5 oferte pentru vacanta de Paste appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

De experimentat: Descopera jocurile de tip Room Escape din Romania

$
0
0

Foto: Iakov Filimonov/Shutterstock.com

Jocurile de tip Room Escape au intrat pe piata din Romania din 2013, insa conceptul este extrem de popular peste hotare. Cei care s-au aventurat in camerele misterioase au fost nevoiti sa descifreze simboluri, sa sparga coduri si duca la bun sfarsit misiunile impuse de tematica aleasa. Numeroase spatii dedicate acestui concept au fost deschise in tara, atragand din ce in ce mai multe persoane dornice sa isi testeze intuitia si creativitatea.

Iata cateva dintre cele mai populare jocuri:

1. Quest Mission, Bucuresti

Bucurestiul concentreaza cele mai multe spatii din tara, dedicate acestui concept de smart fun. La Quest Mission, te transpui automat in alte dimensiuni, reusind, pentru 60 de minute, sa devii personajul romanelor sau filmelor tale preferate. Timpul, spatiul si perceptiile se modifica, iar singurele ajutoare de nadejde vor fi… prietenii tai. Printre misiunile dintre care poti alege se numara: Secretul lui Da Vinci, Misiune imposibila, C.S.I. Bucuresti, precum si Train Enigma, singurul real life game intr-un tren in miscare.

Adresa: Strada Piata Amzei nr. 1

Rezerva-ti cazarea: https://bit.ly/2v4wy4L

2. The Great Escape, Magurele

La aproximativ 30 de minute de Bucuresti, in Magurele, orasul care gazduieste numeroase institute dedicate cercetarilor din domeniul fizicii, regasesti spatiul perfect pentru a te implica in conducerea experimentelor care pot salva lumea. Misiunile, concepute potrivit legendelor locului, te vor purta prin centura de fortificatii din jurul Bucurestiului, prin camera de hotel a unui fizician excentric ori chiar in laboratorul ELI-NP. Startul s-a dat deja!

Adresa: Strada Paraului nr. 5

Rezerva-ti cazarea: https://bit.ly/2Ha5VjP

3. Obscuria Escape Room, Brasov

La Obscuria Escape Room din Brasov, esti pus fata in fata cu provocari-limita, iar distractia, suspansul si surprizele sunt garantate! Astfel, fie ca vei deveni spionul aflat in cautarea informatiilor secrete, ori vei intra in pielea agentului sub acoperire, trimis sa dezamorseze o bomba, inarmeaza-te cu rabdare si cu atentie la toate detaliile din jurul tau. Poti alege dintre misiunile Chemical Attack sau Internal Affairs.

Adresa: Strada Castanilor nr. 5

Rezerva-ti cazarea: https://bit.ly/2qpgchD

4. Break the Code, Constanta

La Break the Code, intuitia, inteligenta si simtul logic te vor ghida pe parcursul misiunilor, avand posibilitatea sa soliciti indicii cand pare ca ai epuizat toate variantele. Timpul limitat si aparenta imposibilitate de a iesi din camera te vor incarca cu adrenalina, fiind momentul in care cei mai buni prieteni trebuie sa intervina. Alege dintre Camera abstracta, Agent F.B.I. sau Artistul Nebun!

Adresa: Bulevardul Tomis nr. 8

Rezerva-ti cazarea: https://bit.ly/2HpDa04

The post De experimentat: Descopera jocurile de tip Room Escape din Romania appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

De explorat: 4 destinatii din apropierea Romaniei pe care sa le vizitezi

$
0
0

Foto: Rudy Balasko/Shutterstock.com

Cand ai cateva zile libere, profita de frumoasele orase aflate in proximitatea Romaniei si testeaza noi culturi si experiente intr-o excursie cu familia sau cu prietenii! Nu ai nevoie de prea multe bagaje sau pregatiri prealabile, ci doar de cateva informatii privind viitoarea destinatie si de oamenii potriviti alaturi de tine.

Iata 4 destinatii accesibile, situate in proximitatea Romaniei:

1. Budapesta

Foto: Yasonya/Shutterstock.com

Capitala Ungariei se descrie incantatoare gratie cladirilor istorice, a peisajelor urbane, a numeroaselor obiective turistice si a atmosferei boeme care domneste in aer. Fie ca te pierzi intr-o plimbare romantica pe malul Dunarii, fie ca iti propui sa vizitezi principalele atractii turistice, o escapada in Budapest ate va reincarca cu energie pozitiva. Nu rata Castelul Buda, Bastionul Pescarilor, Cladirea Parlamentului sau podurile din oras; pentru o perspectiva spectaculoasa asupra imprejurimilor, alege sa explorezi intr-o croaziera pe Dunare.

Rezerva-ti cazarea: https://bit.ly/2JHlpKD

2. Zadar

Foto: xbrchx/Shutterstock.com

Faimosul oras din Dalmatia de Nord, Zadar, gazduieste constructii spectaculoase si reprezinta destinatia ideala pentru o escapada in doi. Ratacind printre muzee, monumente, biserici, spatii verzi si terase intesate de oameni, fa-ti timp sa surprinzi apusul la malul marii, in orchestra spectaculoasa a valurilor. De asemenea, pentru a intelege mai bine culturala locala, viziteaza principalele obiective turistice: Orga Marina, Sfinxul, Biserica St. Donat si Muzeul Sticlei Antice .

Rezerva-ti cazarea: https://bit.ly/2veNrtG

3. Bratislava

Foto: RastoS/Shutterstock.com

Capitala Slovaciei detine uimitoare bijuterii arhitecturale, un centru vechi construit pe marginea stradutelor cochete si intortocheate, si o promenada care ofera o perspectiva romantica asupra Dunarii. Printre atractiile inedite ale orasului se numara Podul Nou, construit intre dealul Castelului Bratislava si Biserica Sf. Martin; deasupra acestuia, sprijinita de doi piloni gigantici, domneste un fel de farfurie zburatoare, in cadrul careia functioneaza un restaurant. De asemenea, poti urca in varful turnului situat pe acelasi pod, de unde vei surprinde cele mai frumoase privelisti asupra orasului.

Rezerva-ti cazarea: https://bit.ly/2qtiyg0

4. Split

Foto: xbrchx/Shutterstock.com

Un alt oras de neratat atunci cand ajungi in Croatia este Split, remarcabil datorita ruinelor constructiilor romanice si a zonei portuare. Split gazduieste Palatul lui Diocletian, care, fermecat de frumusetea acestei zone, s-a hotarat sa ridice unul dintre cele mai frumoase palate. Un alt simbol turistic de neocolit il reprezinta  Catedrala St. Duje, iar, daca vrei sa patrunzi in atmosfera locala, poposeste in piata Peristyle, unde, periodic, au loc diverse evenimente culturale, concerte si festivaluri.

Rezerva-ti cazarea: https://bit.ly/2GUjiFc

 

The post De explorat: 4 destinatii din apropierea Romaniei pe care sa le vizitezi appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Descopera Pensiunea Cris, o oaza de relaxare in Vatra Dornei

$
0
0
Sursa foto: www.pensiuneacris.ro

Zona de nord a Romaniei a fost intotdeauna preferata de turisti pentru autenticitatea sa, dar si pentru traditiile care inca se mai pastreaza in unele locuri. Cu natura care te inconjoara si te intampina inca dinainte sa ajungi la destinatie, Pensiunea Criș 4* construita in stil traditional rustic, iti pune la picioare un peisaj de poveste cu o priveliste asupra muntilor si padurilor de brazi care iti taie rasuflarea. 

  • Facilitati 

Înconjurat de atata natura, vei sta in camera doar pentru a te odihni cateva ore inainte de a porni din nou pe un traseu de munte. Camerele oferite sunt duble, triple sau apartamente, spatioase si ofera o priveliste pitoreasca asupra zonei, ce te va face sa sari din pat si sa mergi sa explorezi imprejurimile. 

Pensiunea este potrivita atat pentru cupluri, cat si pentru familii, avand activitati pentru oameni mai mici si mai mari. Copiii se pot juca la locul de joaca, in timp ce parintii se relaxeaza pe terasa, la apusul soarelui, cu un pahar de vin si prietenii alături, lângă o gradina ingrijita cu atentie. N-am uitat de un lucru destul de important pentru cei care vin sa aiba parte de cateva zile de relaxare: spa & wellness. Piscina exterioara si piscina exterioara, sauna finlandeza si sedinte de masaj te asteapta la un rasfat pe cinste. 

Restaurantul iti va satisface poftele culinare „ca la mama acasa”, cu preparate gatite la soba cu lemne, intr-un decor care imbina stilul traditional cu un design relaxant si o capacitate de 60 de locuri. 

De asemenea, iti poti parca masina in siguranta in parcarea proprie a pensiunii. 

Imprejurimi

Nu ai vrea nici sa te plictisesti, asa ca iti alegi destinatia in functie de imprejurimi. Pensiunea Cris este inconjurata de obiective turistice care nu merita ratate daca ajungi in zona.

Rezervatia Naturala Codrii Seculari Giumalau – este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bucovina, aflandu-se la o altitudine cuprinsa intre 1.230 m si 1.680 m altitudine. Vf. Giumalau (1.857 m), cel mai inalt varf din Bucovina, se ridică semet in apropierea pensiunii. Cu o suprafata de 309 hectare, in Rezervatia Naturala Codrii Seculari Giumalau nu ai cum sa te plictisesti. 

Transrarau – numit de localnici si Drumul Comorilor, deoarece unul dintre punctele sale de atractie sunt Pietrele Doamnei, regasim un peisaj care si-a pastrat autenticitatea, in Rezervatia mixta Rarau – Pietrele Doamnei, fiind foarte putin alterata de interventia omului, unde poti gasi peste 300 de specii de plante din 57 de familii. Daca vrei sa practici ecoturism, credem ca ti-ai gasit locul. 

  • Experiente

Intotdeauna cand mergem intr-o vacanta cautam sa avem parte de experiente pe care nu le traim in viata de zi cu zi. Sa zicem ca zona de nord a tarii are o multime de experiente de oferit. Asadar, ce zici sa faci echitatie cu o priveliste care te lasa fara suflare sau sa mergi cu bicicleta pe munte

Mai mult, aici poti practica turismul de aventura, cea mai bună zona de catarare fiind in zona Masivului Rarau – Pietrele Doamnei. Toate traseele sunt amenajate profesional, asa ca tu nu trebuie sa iti faci griji ca nu esti experimentat la alpinism sau escalada. 

Rafting pe raul Bistrița este una dintre cele mai antrenante activităti, unde te bucuri de peste 20 de km de rafting pe raul Bistrita, oferindu-ti posibilitatea de a admira peisajul Tarii Dornelor, crestele muntilor Bistritei si Giumalau. Tiroliana a reprezentat intotdeauna invingerea propriilor temeri si curajul de a incerca ceva nou. In zona poti incerca via ferrata si tiroliana, care reprezinta traversarea unei vai, rau sau parcurgerea unui traseu la mare inaltime utilizand cabluri, corzi sau sisteme de scripeti.

The post Descopera Pensiunea Cris, o oaza de relaxare in Vatra Dornei appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Traditii si obiceiuri de Anul Nou in Oltenia

$
0
0
Shutterstock.com/Marinescu Marian

Oltenia este o regiune istorica din sud-vestul Romaniei, fiind delimitata la nord de Muntii Carpati, la vest si la sud de Dunare, iar la est de raul Olt. Are in componenta cinci judete: Dolj, Olt, Gorj, Mehedinti si Valcea, iar in vremurile antice avea sa fie locuita de geto-daci, facand parte atunci din Regatul Dac, ce avea sa fie condus de Burebista si, ulterior, de marele Decebal.

De-a lungul istoriei sale, Oltenia a fost traversata de o sumedenie de migratori de diferite natii, inclusiv de bulgari, greci si romani. De aceea, in prezent, aceasta regiune a Romaniei are probabil cea mai bogata diversitate etnica, chiar daca grupurile minoritare din prezent sunt destul de mici.

Oltenii tin foarte mult la traditiile locale, considerandu-le a fi o legatura profunda cu trecutul lor istoric, pe care il valorifica prin transmiterea obiceiurilor din generatie in generatie. Chiar daca in marile orase aceste traditii nu mai sunt respectate cu strictete, pe ulitele satelor, inca se mai tin spectacolele vesele si colorate din vremurile de odinioara, in special in perioada sarbatorilor de iarna.

In randurile de mai jos va prezentam cateva dintre cele mai cunoscute traditii si obiceiuri ale oltenilor de Anul Nou:

Cea mai cunoscuta traditie de Anul Nou este mersul cu Plugusorul, traditie pe care o regasim, de altfel, si in alte regiuni ale tarii. In noaptea dintre ani, copiii iau plugusorul si merg din poarta in poarta, la vecini sau la rudele din sat, pentru a le ura roade bogate si belsug in toate. Versurile pe care le recita formeaza o incantatie ce indeparteaza gerul iernii, facand loc zilelor fertile ale primaverii.

O alta traditie pe care o respecta foarte multi olteni ce locuiesc la sate este de a-si uda gradina si animalele pe care le cresc pe langa casa cu apa sfintita, cu gandul de a le tine ferite de rele pe tot parcursul anului urmator.

Domnisoarele ce doresc sa se marite pot sa-si afle alesul inimii si, eventual, urmatorul sot, legandu-si cu ochii inchisi cel de-al zecelea par dintr-un gard de nuiele. Se spune ca infatisarea si calitatile parului fac referire la aspectul barbatului. Daca acesta este mare, puternic si sanatos, asa va fi si viitorul sot. Insa pana in ziua de Boboteaza, femeile nemaritate nu au voie sa toarca, altfel nu se vor casatori nici anul acesta.

Multe dintre traditiile de Anul Nou sunt la fel in oricare parte a Olteniei. Insa unele dintre ele se tin doar in anumite sate. De pilda, in localitatea Izbiceni din judetul Olt, satenii au pastrat un obicei nemaiintalnit in celelalte parti ale Olteniei. In noaptea dintre ani, barbatii orneaza un cap de porc cu margele, cercei si fire de grau incoltit de Sfantul Andrei. Alaturi de cativa lautari cu instrumente traditionale, ei canta un colind in care spun povestea Vasilcai. Povestea este despre o zeitate ce a sosit pe aceste meleaguri in vremurile de demult, atrasa fiind de bogatiile pamanturilor. Ea si-a facut culcusul intr-o scorbura si se hranea doar cu graul pe care il culegea de pe campuri. Dar pe unde trecea ea, pamanturile deveneau mai roditoare, astfel ca Vasilca a devenit protectoarea satului si a recoltelor. Insa nu toti erau de acord cu faptul ca Vasilca era benefica satului. Unii dintre localnici credeau ca zeita, care era de fapt o purcea, le distrugea recoltele, motiv pentru care au omorat-o si i-au purtat capul pe toate ulitele satului. In cele din urma, insa, ei si-au dat seama ca aceasta a fost o mare eroare si au inceput sa-i cante drama, considerand-o un simbol al prosperitatii.

Oltenii considera ca traditiile de Anul Nou ii fac sa uite de cele rele si sa se apropie mai mult de cele sfinte. Fiecare obicei are o importanta a sa, este considerat a avea puteri magice si chiar face ca sarbatorile sa fie mai frumoase.

Mai mult decat atat, Oltenia este o regiune pitoreasca, cu orase istorice, peisaje mirifice si obiective turistice interesante, astfel ca merita vizitata nu doar in perioada sarbatorilor de iarna, ci in oricare alt moment al anului.

Cele mai bune locuri de cazare din regiune pot fi gasite aici.

The post Traditii si obiceiuri de Anul Nou in Oltenia appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Viewing all 290 articles
Browse latest View live